closeupofprofessionalusingcomputeratdesk a8da4fb5d073422895ec6ac6bb8b5a09

Mitä tietää

 • virkistää ipconfig tietoa käyttämällä flushdns, vapauttaaja uusia komennot korotetussa tilassa Komentokehote.
 • Asetukset > Verkko ja Internet > Verkko- ja jakamiskeskus > Hallitse langattomia verkkoja, Klikkaus Poista verkko vanhoilla laitteilla.
 • Käytä reitittimen hallintapaneelia pääsyn rajoittamiseen ja tuntemattomien tietokoneiden poistamiseen verkosta.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka vanha tietokone, joka ei ole enää yhteydessä tai ei ole käytettävissä, poistetaan Windows 10:n verkkotiedoista.

Miksi vanha tietokone näkyisi Windows 10:n verkkotiedoissa?

Yleensä Windows 10 poistaa vanhat tietokoneet automaattisesti verkkoluettelosta, mutta voit tehdä sen itse, jos näin ei ole. Jos esimerkiksi muutat tietokoneesi nimeä, saatat saada kaksi merkintää. Jos päivität tietokoneesi, mutta sinulla ei enää ole vanhaa, saatat silti nähdä sen verkon tiedoissa. Nimi näkyy edelleen molemmissa tapauksissa, mikä tarkoittaa, että tietoja ei ole päivitetty automaattisesti.

Kuinka poistan vanhan tietokoneen, joka on lueteltu verkko-kohdassa Windows 10:ssä?

Vanhan tietokoneen poistaminen pakottamalla päivitys: Koska tämä on järjestelmään liittyvä muutos, vain järjestelmänvalvojat voivat nimetä Windows-tietokoneen uudelleen tai suorittaa tarvittavia verkkopäivityksiä, mukaan lukien vanhan tietokoneen poistaminen. Varmista, että olet kirjautunut sisään järjestelmänvalvojana ennen kuin jatkat, tai keskustele verkonvalvojan kanssa.

 1. Kirjoita Windowsin hakupalkkiin cmd.

 2. Paras ottelu -kohdassa näet sovelluksen nimeltä Komentokehote. Napsauta kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana.

 3. Windowsin UAC (User Access Controls) pyytää lupaa avata komentokehote järjestelmänvalvojana. Klikkaus Joo.

 4. Komentorivi-ikkuna avautuu. Kirjoita seuraava (mukaan lukien välilyönti) ja paina sitten Tulla sisään: ipconfig /flushdns.

  flushdns ipconfig -komento korostettuna komentokehotteessa

 5. Kirjoita komentokehoteikkunaan seuraava (mukaan lukien välilyönti) ja paina sitten Tulla sisään: ipconfig /release.

  vapauttaa komento korostettuna komentokehotteessa

 6. Kirjoita komentokehoteikkunaan seuraava (mukaan lukien välilyönti) ja paina sitten Tulla sisään: ipconfig /renew.

    päivityskomento korostettuna komentokehotteessa

 7. Kun olet suorittanut nämä tehtävät, käynnistä tietokone uudelleen.

Kun tietokone käynnistyy uudelleen ja kirjaudut sisään, vanhan tietokoneen ei pitäisi enää näkyä verkkotiedoissa.

Kuinka poistan tietokoneen nimen Windows 10:stä?

Et voi poistaa tietokoneen nimeä Windows 10:ssä. Nimen muuttaminen on kuitenkin mahdollista Windows 10:ssä, 8:ssa ja 7:ssä. Jos sinulla on kaksi samannimistä tietokonetta tai haluat nimetä vanhan nimikkeen uudelleen, voit tehdä juuri niin. Jos haluat muuttaa omistajan nimeä tai tilinimiä (käyttäjäprofiileja), voit myös tehdä sen.

Kuinka poistan jaetun tietokoneen verkostani?

Jos olet yhteydessä koti- tai paikalliseen Wi-Fi-verkkoon (langaton yhteys), voit turvallisesti poistaa jaetut tietokoneet. Voit tehdä tämän vain tietokoneelta, jonka haluat poistaa. Sinulla on oltava pääsy ja sinun on käytettävä vanhaa tietokonetta. Voit poistaa vanhan tietokoneen turvallisesti verkosta seuraavasti:

 1. Avaa Windowsin Käynnistä-valikko painamalla Windows -näppäintä (logoa) tai napsauttamalla oikeassa alakulmassa olevaa Käynnistä-valikkopainiketta.

 2. Navigoida johonkin Asetukset > Verkko ja Internet > Verkko- ja jakamiskeskus.

 3. Näkyviin tulee ikkuna. Klikkaus Hallitse langattomia verkkoja vasemmalla puolella.

  Jos et ole yhteydessä Wi-Fi-verkkoon tai jos käytät langallista (LAN) yhteyttä, et näe vaihtoehtoa Hallitse langattomia verkkoja.

 4. Etsi luettelosta verkon nimi, josta haluat poistua, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Poista verkko.

Kuinka poistan tuntemattoman tietokoneen verkostani?

Valitettavasti et voi käyttää Windowsia estämään tuntemattomia tietokoneita verkosta. Sinun on tehtävä tämä verkkolaitteistasi, kuten reitittimestäsi. Voit poistaa tuntemattomia tietokoneita ja laitteita seuraavasti:

 • Vaihda reitittimeen yhdistämiseen käytetty Wi-Fi-salasana ja käytä vahvempaa protokollaa, kuten WPA2-AES. Pitää mielessä; sinun on yhdistettävä kaikki laitteesi uudelleen tämän jälkeen.
 • Vaihda reitittimen järjestelmänvalvojan salasana. Muista käyttää vahvoja salasanatekniikoita valitessasi uutta salasanaa.
 • Poista WPS-suojaus käytöstä, jos se on käytössä.

FAQ

 • Kuinka muutan verkon nimeä Windows 10:ssä?

  Jos haluat muuttaa verkon nimeä Windows 10:ssä Windowsin rekisterin avulla, avaa Rekisterieditori ja kirjoitaTietokoneHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionNetworkListProfiles siirtyäksesi verkkoprofiiliavaimeen. Etsi Windows 10 -verkkoprofiili, jota haluat muuttaa, ja kaksoisnapsauta sitten Profiili nimi ja kirjoita uusi nimesi Arvon tietokenttä.

 • Kuinka löydän Windows 10 -verkkoni nimen?

  Löydät verkkoprofiilisi nimen Ohjauspaneelin Verkko- ja jakamiskeskuksesta. Näet sen napsauttamalla hiiren oikealla painikkeella Aloittaa valikosta, valitse Tarkistaa Paneeli > Verkko ja Internetja valitse sitten Verkkokeskus. Jos se ei auta, voit etsiä sen myös Windows-haun avulla.

Por Markus