microsoftsurfacelaptop4 9141b641369840a38020988b8cd39eff

Mitä tietää

 • Microsoftin Surface Laptop 3 ja 4 tuottavat videota USB-C-portin kautta.
 • Surface Laptop ja Laptop 2 käyttävät sen sijaan Mini-DisplayPortia.
 • Tarvitset todennäköisesti sovittimen Surface Laptopin liittämiseen useimpiin näyttöihin.

Microsoftin Surface Laptop tukee jopa kahta näyttöä, joiden resoluutio on jopa 4K, mutta itse Surface Laptopissa on vain yksi videolähtö. Tässä artikkelissa on useita tapoja liittää Surface Laptop yhteen tai useampaan näyttöön.

Surface Laptopin liittäminen näyttöön (Surface Laptop 3 ja Laptop 4)

Microsoftin uusimmat Surface Laptop -mallit, Laptop 3 ja Laptop 4, käyttävät USB-C-porttia videon lähettämiseen. Se voidaan liittää suoraan näyttöön USB-C-videotulolla; useimmissa näytöissä ei kuitenkaan ole tätä tuloa. Tarvitset todennäköisesti videosovittimen; Microsoft myy seuraavia sovittimia.

 • USB-C DisplayPortiin
 • USB-C HDMI:hen
 • USB-C:stä VGA:han

Surface Laptop 3 ja Laptop 4 toimivat myös kolmannen osapuolen sovittimien kanssa. Näin liität Surface Laptopisi näyttöön, kun sinulla on oikea sovitin.

Surface Laptop 4:n USB-C-porttia käytetään videon lähettämiseen.

 1. Kytke näyttö päälle.

 2. Liitä USB-C-kaapeli Surface Laptopin USB-C-porttiin. USB-C-kaapelin on oltava yhteensopiva DisplayPortin vaihtoehtoisen tilan kanssa. Useimmat ovat, mutta joissakin halvemmissa on tämä ominaisuus. Tarkista USB-C-kaapelin tekniset tiedot, jos se on saatavilla.

 3. Jos näytössäsi on USB-C-videotulo, liitä USB-C-kaapeli suoraan näyttöön. Muussa tapauksessa liitä USB-C-kaapeli videosovittimeen ja sitten videosovitin näytön vastaavaan videotuloon.

 4. Surface Laptop tunnistaa näytön automaattisesti.

Vaikka Surface Laptop lähettää videon automaattisesti, saatat haluta muuttaa toisen näytön resoluutiota tai sijaintia. Lifewiren opas toisen näytön lisäämisestä Windowsiin auttaa sinua löytämään ja valitsemaan oikeat asetukset.

Surface Laptopin liittäminen näyttöön (Surface Laptop ja Laptop 2)

Surface Laptopissa ja Laptop 2:ssa ei ole USB-C-porttia, vaan ne käyttävät Mini-DisplayPortia. Lähes kaikki nykyaikaiset näytöt tukevat DisplayPort-tuloa, mutta niissä käytetään täysikokoista DisplayPort-liitintä Mini-DisplayPortin sijaan. Tarvitset Mini-DisplayPort-DisplayPort-kaapelin. Vanhemmat näytöt ilman DisplayPortia vaativat myös DisplayPort-VGA- tai DVI-sovittimen. Noudata alla olevia ohjeita, kun sinulla on oikea kaapeli tai sovitin.

 1. Kytke näyttö päälle.

 2. Liitä Mini-DisplayPort-DisplayPort-kaapeli Surface Laptopin Mini-DisplayPort-lähtöön.

 3. Liitä Mini-DisplayPort-DisplayPort-kaapeli näytön DisplayPort-tuloon. Jos käytät sovitinta, liitä Mini-DisplayPort-DisplayPort-kaapeli sovittimeen ja liitä sitten sovitin näytön vastaavaan tuloon.

 4. Surface Laptop tunnistaa näytön automaattisesti.

Yhdistä Surface-kannettava Surface Dockiin

Microsoftin Surface Laptopissa on vain kannettavan tietokoneen videolähtö, mutta se voi tukea useampaa kuin yhtä näyttöä. Voit liittää toisen näytön käyttämällä Microsoft Surface Dockia, Microsoftin myymää oheislaitetta, joka muodostaa yhteyden Surface Connectin kautta. Se on mukautettu magneettisesti liitetty portti, jota käytetään Surface Laptopin lataamiseen ja virtalähteeseen. Surface Dock pystyy käsittelemään jopa kahta 4K-näyttöä kannettavan tietokoneen sisäänrakennetun näytön lisäksi. Microsoft tarjoaa kaksi Surface Dock -mallia. Vanhempi, alkuperäinen Surface Dock käyttää Mini-DisplayPortia videon tuottamiseen, ja uudempi, kalliimpi Surface Dock 2 käyttää USB-C:tä. Kuten itse Surface Laptopissa, tarvitset sovittimen näytön kytkemiseen, jos siinä ei ole Mini-DisplayPort- tai USB-C-tuloa. Näin käytät Surface Dockia.

 1. Kytke päälle mikä tahansa näyttö, jonka haluat liittää Surface Laptopiin.

 2. Liitä Surface Dock Surface Laptopiin Surface Connect -portin kautta.

 3. Liitä mikä tahansa näyttö Surface Dockiin. Jos käytät sovittimia, liitä sovittimet ensin Surface Dockiin ja sitten näyttöihin.

 4. Surface Laptop tunnistaa automaattisesti minkä tahansa näytön.

Lisää tapoja liittää Surface-kannettava näyttöön

Surface Laptop 3 ja Surface Laptop 4, jotka käyttävät USB-C:tä videon lähettämiseen, voidaan käyttää useimpien kolmannen osapuolen USB-C-telakointiasemien kanssa. Vaikka voit käyttää kolmannen osapuolen USB-C-keskittimiä tai telakoita Surface Laptop 3:n tai Laptop 4:n liittämiseen näyttöön, joissakin malleissa on videolähdön rajoituksia. Muista tarkistaa keskittimen tai telakointiaseman video-ominaisuudet. Joissakin tilanteissa voit yhdistää useita näyttöjä ketjuttamalla. Se sisältää DisplayPort- tai USB-C-videolähdön liittämisen näyttöön ja sitten toisen näytön liittämisen ensimmäiseen näyttöön. Useimmissa näytöissä ei ole videolähtöä videotulon lisäksi, joten niitä ei voida ketjuttaa. Näytöt, jotka voidaan ketjuttaa, ovat BenQ PD2700U ja Dell U2721DE. Kaikissa Surface Laptop -malleissa on ketjutuki.

FAQ

 • Kuinka yhdistän Surface Pron kannettavan tietokoneen näyttöön?

  Voit käyttää Surface Pron sisäänrakennettua Miracast-näytön peilausta laajentaaksesi tai kopioidaksesi langattomasti yhteensopivan Windows 10 -kannettavan näytön. Avaa Surfacessa Toimintakeskus > Kytkeä ja etsi laitteesi ja hyväksy yhteys. Voit muuttaa tapaa, jolla näytöt näyttävät sisällön, käyttämällä Windows-logonäppäin+P pikakuvake vaihtoehtojen, kuten . selailla Laajenna tai Vain PC-näyttö.

 • Voinko yhdistää Surface-kannettavani televisiooni langattomasti?

  Kyllä, jos televisiossasi on myös Miracast, voit liittää ja peilata kannettavan tietokoneen näytön samoilla yllä olevilla vaiheilla projisoidaksesi Surface Pron kannettavaan tietokoneeseen. Jos älytelevisiossasi ei ole Miracastia, voit luoda langattoman yhteyden television ja kannettavan tietokoneen välille Microsoft Wireless Display Adapter -sovittimen avulla.

Por Markus