Kuinka lisata latausnopeutta Windows 10 ssa

Kestääkö lataus odotettua kauemmin tietokoneellasi? Tässä on muutamia vinkkejä latausnopeuden lisäämiseen Windows 10:ssä.

Miksi lataukseni ovat niin hitaita Windows 10:ssä?

Jos lataukset ovat hitaita ja verkkosivujen latautuminen kestää ikuisuuden, sinun tulee ensin tehdä hitaan internetyhteytesi vianetsintä. Kun olet sulkenut pois Internet-palveluntarjoajan, reitittimen ja modeemin ongelmat, jatka laitteen vianmääritystä. Tietokoneen hidastumiseen voi olla monia syitä, mutta jos sinulla on ongelmia erityisesti Internetin kanssa, se voi johtua seuraavista syistä:

 • Häiriöt laitteesi ja reitittimen välillä
 • Liian monet muut laitteet käyttävät Wi-Fi-verkkoasi
 • Taustasovellukset kuluttavat resursseja ja kaistanleveyttä
 • Yhteyttäsi mitataan

Testaa Internet-nopeutesi ja vertaa sitä Internet-palveluntarjoajasi lupauksiin nähdäksesi, saatko suurimman mahdollisen nopeuden.

Kuinka voin lisätä latausnopeuttani?

Kun olet tarkistanut Internet-yhteytesi ongelmat, kokeile näitä ohjeita nopeuttaaksesi latauksia Windows 10:ssä:

 1. Lataa yksi asia kerrallaan. Jos lataat useita tiedostoja samanaikaisesti eri laitteille (esim. tietokoneellesi ja pelikonsolillesi), jokainen lataus kilpailee muiden kanssa.

 2. Käytä Ethernet-kaapelia tai siirry lähemmäs reititintä. Jos tietokoneessasi on Ethernet-portti, liitä se suoraan modeemiin. Reitittimen ohittaminen varmistaa vakaan yhteyden. Jos tämä ei ole vaihtoehto, poista kaikki esteet tietokoneen ja reitittimen väliltä ja varmista, että ne ovat fyysisesti mahdollisimman lähellä toisiaan.

 3. Poista väliaikaiset tiedostot. Tietokoneesi tallentaa väliaikaiset tiedostot usein käyttämillesi ohjelmille suorituskyvyn nopeuttamiseksi, mutta liian monet väliaikaiset tiedostot voivat hidastaa toimintaa.

 4. Vaihda verkkoselainta. Oletusselaimesi ei ehkä ole optimoitu Internet-yhteytellesi, joten yritä ladata tiedosto toisella selaimella.

 5. Poista mittausyhteys käytöstä. Jos määrität maksullisen yhteyden rajoittamaan tiedon käyttöä, poista se käytöstä maksimoidaksesi latausnopeuden.

 6. Poista taustasovellukset käytöstä. Taustalla toimivat ja Internetiä käyttävät sovellukset voivat häiritä latausnopeutta, joten poista käytöstä kaikki sovellukset, jotka vievät paljon kaistanleveyttä ja resursseja.

 7. Käytä lataushallintaa. Jotkut lataushallintaohjelmat voivat ladata tiedostoja useista lähteistä samanaikaisesti, mikä mahdollistaa nopeamman latausnopeuden.

 8. Vaihda DNS-palvelinta. Internet-palveluntarjoajasi (ISP) valitsee oletusarvoisen DNS-palvelimen, mutta ei aina valitse nopeinta. Kokeilemalla saat selville, mikä palvelin toimii parhaiten sinulle.

 9. Poista automaattiset Windows-päivitykset käytöstä. Windows lataa ja asentaa uusimmat käyttöjärjestelmäpäivitykset automaattisesti, joten poista tämä ominaisuus käytöstä varmistaaksesi, että se ei häiritse muita latauksiasi.

 10. Muuta kaistanleveyden rajoitusta. Windows varaa itselleen kaistanleveyttä Microsoftin sovellusten ja palveluiden päivittämiseen. Onneksi voit säätää kaistanleveyden rajoituksia asetuksistasi priorisoidaksesi lataukset.

 11. Päivitä Internet-tilauksesi. Internet-pakettisi rajoittaa yhteyden nopeutta. Ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi keskustellaksesi nopeampaan vaihtamisesta.

Miksi latausnopeus on niin hidas, vaikka minulla on nopea internet?

Teknisesti latausnopeus viittaa siihen, kuinka nopeasti modeemi vastaanottaa tietoja Internetistä. Nämä tiedot sisältävät suoratoiston, joten Netflixin katsominen tai muiden verkkopohjaisten palveluiden käyttö vaikuttaa latauksiin. Se, että Internet-suunnitelmasi lupaa nopeat enimmäislatausnopeudet, ei tarkoita, että saat automaattisesti nopeimman nopeuden. Tarkista Internet-palveluntarjoajaltasi, että sinulla on oikeat laitteet maksamasi Internet-nopeuden saavuttamiseksi.

FAQ

 • Kuinka lisään latausnopeutta Windows 10:ssä?

  Jos latausnopeudesi heikkenee, tarkista Internet-palveluntarjoajaltasi, mitä nopeutta suunnitelmasi tarjoaa. Saatat joutua päivittämään nopeampaan sopimukseen tai vaihtamaan palveluntarjoajaa. Yritä hajauttaa Internetin käyttöäsi niin, että useat tehtävät eivät kilpaile kaistanleveydestä. Varmista myös, että käytät reititintä, joka lähettää sekä 2,4 GHz:n että 5 GHz:n taajuudella. 5 GHz:n kaistalla saattaa olla vähemmän häiriöitä. Jos Wi-Fi on ainoa vaihtoehto, kokeile toimenpiteitä Wi-Fi-signaalin tehostamiseksi.

 • Kuinka voin lisätä latausnopeutta Macissani?

  Aivan kuten Windows-tietokoneessa, suorita nopeustesti nähdäksesi, onko internet hidas vai onko asetuksissa jotain vikaa. Jos nopeustestisi ovat hyviä, monet yllä luetellut Windows-tietokoneiden vinkit toimivat myös sinulle. Yritä siirtyä lähemmäs reititintä, vaihtaa 5 GHz:n kaistalle ja varmistaa, että et tee moniajoa. Jos selaaminen on hidasta, varmista, että suljet kaikki käyttämättömät välilehdet selaimessasi.

Por Markus