unsplash NuFUbftUu s unsplash ae20d987ceb8490fbe9a774dafe23ea5

Jos käynnistät Lenovo-kannettavan ja kuulet tietokoneen käynnistyvän, mutta näyttö on musta, älä panikoi. Saattaa olla tapa korjata Lenovon kannettavan tietokoneen musta näyttö vaihtamatta sitä tai tietokonetta.

Lenovon mustan näytön syyt

On useita syitä, miksi Lenovo kannettavan tietokoneen näyttö ei käynnisty. Ne sisältävät:

 • Laitteistovirheet: Jos laitteistokomponentit tai oheislaitteet, kuten näppäimistöt, hiiret ja kaapelit, ovat kuluneet, näyttöä ei ehkä näytetä.
 • Viallinen näyttö: Jos näytössä on jotain vikaa, se voi estää kuvan näyttämisen.
 • Viallinen akku: Jos kannettavan tietokoneen akku on vähissä tai vähissä, se voi aiheuttaa ongelmia näytössä.
 • Ohjelmistovirheet: Windows ja muut ohjelmistosovellukset voivat myös vaikuttaa näytön näyttöön.

Kokeile näitä Lenovon mustan näytön korjauksia

Jos Lenovo-kannettavassasi on musta näyttö, voit yrittää saada sen toimimaan uudelleen muutaman asian avulla. Kokeile näitä vaiheita järjestyksessä, kunnes löydät toimivan ratkaisun.

 1. Käynnistä tietokoneesi uudelleen. On ihme, kuinka paljon yksinkertainen uudelleenkäynnistys voi korjata tietokoneessa. Käynnistä tietokone uudelleen ilman, että siihen on liitetty oheislaitteita. Jos ongelma on ratkaistu, liitetty oheislaite luultavasti esti näyttöä käynnistymästä kunnolla.

 2. Nollaa näyttötila. Paina seuraavaa näppäimistöyhdistelmää: Windows-näppäin + Ctrl + Vaihto + B. Paina kaikkia näppäimiä yhtä aikaa ja vapauta sitten välittömästi. Tämä päivittää näyttöyhteyden ja antaa näytön käynnistyä uudelleen.

 3. Irrota kaikki kannettavaan tietokoneeseen liitetyt oheislaitteet. Tämä sisältää kaikki langalliset tai langattomat hiiret, näppäimistöt, USB-keskittimet, kaapelit jne. Jos jonkin näiden oheislaitteiden ohjelmisto tai ohjain on vioittunut, se voi estää näyttöäsi toimimasta kunnolla.

 4. Kokeile hard resetiä. Tässä tapauksessa hard reset on samanlainen kuin virtajakso. Sammuta Lenovo-kannettavasi, irrota se ja poista akku. irrota kaikki oheislaitteet ja anna kaiken olla 30 sekunnista minuuttiin. Paina sitten virtapainiketta ja pidä sitä painettuna 60 sekuntia, aseta akku takaisin paikalleen ja kytke virtajohto. Käynnistä sitten tietokone, jotta näet, käynnistyykö se oikein ja näyttö palaa.

 5. Yhdistä ulkoiseen näyttöön. Testaaksesi LCD- ja LCD-kaapeleita liitä kannettava tietokone ulkoiseen näyttöön VGA-kaapelilla tai liitä se televisioon ulkoisena näyttönä HDMI-kaapelilla, riippuen järjestelmässäsi käytettävissä olevista liittimistä. Käynnistä sitten tietokone uudelleen. Kun tietokone käynnistyy uudelleen, sen pitäisi näkyä ulkoisessa näytössä tai televisiossa. Jos ei, sinun on ehkä painettava F4 näppäimistölläsi (tai muulla näppäimellä, jossa on suorakaiteen muotoinen laatikko, jossa on pystysuorat viivat vasemmalle ja oikealle – tarkoitettu osoittamaan näyttöä). Jos tietokone näkyy ulkoisessa näytössä, LCD-paneeli tai sisäinen LCD-kaapeli saattaa olla viallinen. Vaihda LCD-kaapeli. Jos tämä ei auta, LCD-näyttö on vaihdettava ja todennäköisesti on mentävä korjaamoon, koska näytön vaihtaminen voi olla herkkää. Noudata alla olevia ohjeita ennen tämän korjauksen tekemistä varmistaaksesi, ettei se ole mikään muu.

 6. Päivitä näytönohjaimesi ajurit. Jos näytönohjain on vioittunut tai vanhentunut, se voi estää näyttöä toimimasta kunnolla. Yritä päivittää ohjain ja käynnistä sitten tietokone uudelleen nähdäksesi, käynnistyykö näyttö.

 7. Päivitä Windows. Toinen asia, jota voit kokeilla, on Windowsin päivittäminen. Windows-päivitykset voivat ohjata monia tietokoneesi järjestelmiä. Joten jos jäät jälkeen, sinulla voi alkaa olla ongelmia koneen kanssa. Päivitä Windows-versiosi nähdäksesi, käynnistyykö näyttö.

 8. Käynnistä explorer.exe-prosessi uudelleen. Explorer.exe hallitsee useita keskeisiä prosesseja tietokoneellasi, mukaan lukien työpöytä, työkalupalkki ja monet muut asiat. Jos jotain tapahtui ja prosessi suljettiin vahingossa, näyttö saattaa pimentyä. Yritä käynnistää se uudelleen nähdäksesi, korjaako se ongelman:

  1. Lehdistö Ctrl+Shift+Escape avataksesi Tehtävienhallinnan.
  2. Napauta Yksityiskohdat.
  3. Etsi ja valitse explorer.exe ja napsauta sitten Lopeta tehtävä.
  4. Käynnistä tietokone uudelleen nähdäksesi, korjaako tämä näyttöongelman.
 9. Palauta tietokoneesi tehdasasetukset. Tämä ratkaisu on ydinvaihtoehto, koska kun nollaat tietokoneesi, sinut palautetaan tilaan, jossa se oli heti, ja menetät kaikki tietosi, joten kokeile kaikkea muuta ensin. Jos sinun on käytettävä tätä vaihtoehtoa, yritä varmuuskopioida tietosi ennen nollauksen aloittamista.

Tiedä milloin kutsua ammattilainen

Jos olet kokeillut kaikkea yllä olevaa eikä Lenovo-kannettavan näyttö vieläkään toimi, ongelma on luultavasti sisäisissä kaapeleissa, jotka yhdistävät näytön tietokonelevyyn tai näyttöön. Jos et ole perehtynyt tietokoneen korjaukseen, voi olla aika kutsua ammattilainen. Muista, että jos tietokoneesi on edelleen takuun alainen, sinun on ensin otettava yhteyttä Lenovoon.

FAQ

 • Mikä on paras Lenovon kannettava tietokone?

  ThinkPad X1 Carbon on kaiken kaikkiaan loistava kannettava tietokone, kun taas Lenovo Yoga 9i on yksi markkinoiden parhaista 2-in-1-tietokoneista. Budjettikohtaisten pelaajien kannattaa kokeilla Legion Y545:tä, ja hyvän Chromebookin etsijät saattavat pitää Lenovo Duet -sarjasta.

 • Kuinka ottaa kuvakaappaus Lenovon kannettavalla tietokoneella?

  Koska Lenovon kannettavat tietokoneet käyttävät Windows 10:tä, voit käyttää pikanäppäintä Windows+Print Scrn ottaaksesi kuvakaappauksen. Kopioi kuvan näytöltä leikepöydälle. Liitä se sitten kuvankäsittelyohjelmaan, kuten Microsoft Paintiin tai Photoshopiin, muuttaaksesi sen .JPG- tai .PNG-muotoon.

 • Kuinka käynnistät Lenovon kannettavan tietokoneen vikasietotilassa Windows 10:ssä?

  Jos kannettava tietokone on käynnissä, siirry kohtaan asetukset > Päivitys ja tietoturva > Elpyminen > Käynnistä uudelleen nyt. Kun Advanced Boot Options -näyttö tulee näkyviin, valitse Ongelmien ratkaiseminen > Edistyneet asetukset > Käynnistysasetukset > Käynnistetään uudelleen ja valitse jokin vikasietotilan vaihtoehdoista. Jos Windows ei käynnisty, käytä asennuslevyä tai flash-asemaa käynnistääksesi vikasietotilaan.

 • Kuinka poistat kosketuslevyn käytöstä Lenovon kannettavassa tietokoneessa?

  Siirry Windows 10 -hakukenttään ja ala kirjoittaa hiiri > valitse Hiiren asetukset > laita Kosketuslevy vaihtaa.

Por Markus