how to find your parked car with google maps 5202904 12 f9e84660b5f4474ab85085a5417ca2a0

Mitä tietää

 • Napauta sinistä pistettä, joka edustaa nykyistä sijaintiasi, ja valitse Säästä pysäköinti tallentaaksesi pysäköity autosi sijainnin Google Mapsiin.
 • Etsi parkkihalli tai pysäköintipaikka navigointitilassa ja lisää se toiseksi pysähdyspaikaksi reitille.

Mikään ei ole turhauttavampaa kuin se, että et löydä autoasi suurelta parkkipaikalta matkustaessasi. Onneksi pysäköity auto on helppo löytää Google Mapsin avulla, kun käytät Android-puhelinta, mutta vain jos tallennat sijainnin.

Muista tallentaa pysäköidyn autosi sijainti

Niin kauan kuin sinulla on Google Maps -sovellus asennettuna Android- tai iPhone-laitteeseen, et koskaan unohda, mihin pysäköit autosi. Tämän ominaisuuden toimintaan Google Mapsissa liittyy muutamia rajoituksia.

 • Et voi tallentaa pysäköintipaikkaasi käyttämällä Google Mapsia Chromessa tietokoneella tai kannettavalla tietokoneella.
 • On parasta määrittää sijaintisi sen jälkeen, kun olet pysäköinyt autosi ja olet valmis lähtemään kävelylle.
 • Käytä ajastintoimintoa, jos käytät pysäköintimittaria.

Toinen mukava ominaisuus Google Mapsissa on mahdollisuus tallentaa muistiinpanoja pysäköintipaikastasi. Lisätiedot voivat auttaa muistamaan numeroidut tai kirjaimilla merkityt pysäköintipaikat lentokentillä.

Kuinka säästää ja löytää pysäköity autosi Google Mapsin avulla

Pysäköidyn autosi sijainnin tallentaminen Google Mapsilla kestää muutaman napautuksen. Voit myös päivittää paikan manuaalisesti, jos huomaat, että unohdit asettaa sen ollessasi autossasi.

 1. Kun olet pysäköinyt autosi, avaa Google Maps puhelimellasi. Lehdistö ristikko -kuvaketta kartalla nähdäksesi nykyisen sijaintisi sinisen pisteen.

 2. Kun napautat sinistä pistettä, näet valikon auki näytön alareunassa: Napauta Säästä pysäköinti tallentaaksesi nykyisen sijaintisi uudemmaksi pysäköintipaikaksi.

 3. Jos olet siirtänyt autosi ja haluat muuttaa pysäköintipaikkaa manuaalisesti, napauta hakukenttää Google Mapsissa ja näet Parkkipaikka kentän alla. Napauta muokata ( lyijykynä kuvake) tehdäksesi muutoksia.

 4. Valitse Lisää tietoa nähdäksesi tiedot nykyisestä pysäköintipaikastasi.

 5. Seuraavassa näytössä voit muokata pysäköintipaikan tietoja. Vaihda sijaintia napauttamalla Vaihda sijaintia pysäköintipaikan nimellä.

  Tässä pysäköintipaikan muokkausnäytössä voit myös lisätä tietoja pysäköintipaikastasi. Voit esimerkiksi lisätä muistiinpanoja, kuten numeroidun tai kirjaimin merkityn pysäköinnin paikan, lisätä kuvan parkkipaikasta tai asettaa ajastimen, joka muistuttaa sinua palaamaan parkkipaikalle ennen kuin pysäköintimittari loppuu.

 6. Muuta pysäköintipaikkaa liu’uttamalla sormeasi kartalla ja asettamalla punainen merkki pysäköityyn kohtaan. Valitse Okei kun olet valmis.

  Lisätietoja, Vaihda sijaintia ja OK Google Mapsissa

Etsi ja tallenna parkkihalli tai tontti reitilläsi

Joissakin Google Mapsin versioissa (vain Android-laitteissa) voit valita: Portaat ja parkkipaikka etsiäksesi pysäköintikohteita. Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Androidissa ja toimii vain tietyissä kaupungeissa. Koska tämä on niin rajoitettu ominaisuus, on parempi ratkaisu kaikille lisätä pysäkkejä, kuten parkkihalli tai pysäköintialue, reitille heti, kun käynnistät reittiohjetilan.

 1. Aloita etsimällä määränpää Google Mapsin hakukentän avulla. Valitse Matka-ohjeet saadaksesi ajoreittisi.

 2. Valitse tiekartalta Aloittaa käynnistääksesi navigointitilan.

 3. Valitse navigointitilassa suurennuslasikuvake etsiäksesi toista pysähdystä lisättäväksi reitille. Kirjoita «parking» ja näet luettelon pysäköintihallista tai pysäköintialueista lähellä reittiä, jota haluat ajaa. Valitse hakukuvake näyttönäppäimistöstäsi etsiäksesi pysäköintipaikkoja tien päällä.

  Reittiohjeet, käynnistys ja pysäköinti Google Mapsissa

 4. Näet «P»-kuvakkeet osoittavat pysäköintipaikat reitin varrella. Vieritä alas määränpäähän kartalla ja valitse jokin kuvakkeista alueella, jolle haluat pysäköidä. Näet pysäköintipaikan merkittynä kartalle kartan alareunassa. Valitse Lisää pysäkki lisätäksesi parkkipaikan reitille.

  Lisää hakukuvake ja pysähdy Google Mapsiin

 5. Google Maps ohjaa sinut nyt valitsemaasi pysäköintipaikkaan lähellä määränpäätäsi. Älä unohda käyttää tämän artikkelin alussa olevia ohjeita tallentaaksesi pysäköintipaikan, kun saavut sinne.

FAQ

 • Kuinka pääsen eroon pysäköintipaikastani Google Mapsissa?

  Voit poistaa pysäköintipaikkasi napauttamalla hakukenttää, napauttamalla muokata -kuvaketta Pysäköintipaikka-kohdan vieressä ja napauta sitten Asia selvä.

 • Voinko maksaa pysäköinnin Google Mapsissa?

  Joo. Napauta sijaintia kartalla ja napauta sitten Maksa pysäköinti. Tämä vaihtoehto ei ehkä tule näkyviin, ennen kuin olet pysäköity fyysisesti johonkin paikkaan.

Por Markus