GettyImages 1068281792 6f15be9b041a43b499f6481c093258e1

Android Auto on kätevä sovellus, jonka avulla voit ohjata joitakin infotainment-järjestelmän toimintoja Android-älypuhelimesi kautta. Jos se ei toimi, syynä voi olla muutama seikka.

Syitä siihen, että Android Auto ei muodosta yhteyttä

Jos Android Auto -sovelluksesi ei muodosta yhteyttä, siihen voi olla useita syitä:

 • Huono yhteys, langallinen tai langaton.
 • Korruptoitunut sovellus.
 • Android Auto saattaa yrittää muodostaa yhteyden väärään ajoneuvoon.
 • Autosi tai älypuhelimesi ei ehkä ole yhteensopiva.
 • Olet saattanut muuttaa joitain asetuksia, jotka vaikuttavat yhteyteen.

Oli syy mikä tahansa, haluat saada Android Auton uudelleen käyttöön, ja näiden vianetsintävaiheiden pitäisi auttaa.

Mitä tehdä, jos Android Auto ei muodosta yhteyttä?

Kun Android Auto -sovellus ei toimi, et voi yhdistää autoasi älypuhelimeesi ja saatat jäädä paitsi arvokkaista ominaisuuksista ja ominaisuuksista. Näiden vianetsintävaiheiden pitäisi auttaa sinua muodostamaan yhteyden uudelleen ja viestimään.

 1. Tarkista, ovatko ajoneuvosi ja autostereosi yhteensopivia Android Audion kanssa. Voit selvittää, ovatko autosi ja stereosi yhteensopivia Android Auton yhteensopivuussivulta. Jos ei, et voi tehdä mitään saadaksesi Android Auton toimimaan ajoneuvossasi.

 2. Käynnistä Android-älypuhelin tai -tabletti uudelleen. Uudelleenkäynnistys voi ratkaista pienet virheet tai ristiriidat, jotka voivat häiritä puhelimen, auton ja Android Auto -sovellusten välisiä yhteyksiä. Yksinkertainen uudelleenkäynnistys voisi korjata asian ja saada kaiken toimimaan uudelleen.

 3. Tarkista liitännät varmistaaksesi, että kaikki toimii siellä. Käytätpä sitten kaapelia tai langatonta yhteyttä, varmista, että kaikki on kytketty oikein ja toimii yhdessä. Jos yhdistät laitteesi kaapelilla Android Auton käyttämiseen, varmista, ettei se ole vaurioitunut. Vaikka se näyttäisi olevan hyvässä kunnossa, kannattaa myös yrittää käyttää toista, jos sisällä on jotain rikki, jota et näe.

 4. Varmista, että sekä puhelimesi että Android Auto -sovellus on päivitetty. Vanhentuneet sovellukset tai käyttöjärjestelmät voivat estää kaikkea toimimasta oikein. Pidä puhelimesi ja sovelluksesi ajan tasalla. Päivitä ensin Android-käyttöjärjestelmäsi ja päivitä sitten Android-laitteen sovellukset varmistaaksesi, että sinulla on molempien uusin versio.

 5. Tarkista kytketyn autosi asetukset. Voit käyttää Android Autoa useilla autoilla, joten autoparisi asetuksissa voi tapahtua joitain asioita. Saatat yrittää muodostaa yhteyden toiseen ajoneuvoon, olet saattanut vahingossa kytkeä autosi Hylätyt autot luettelosta tai pois käytöstä Lisää uusia autoja Android Autoon. Näissä tapauksissa puhelimesi voi vain ladata, mutta ei yhdistää Android Autoon. Tarkista kaikki nämä asetukset varmistaaksesi, että mikään ei ole vialla. Jos et ole varma asetuksista, voit siirtyä kolmen pisteen valikkoon oikeassa yläkulmassa ja napsauttaa . naputtaa Unohda kaikki autot poistaaksesi kaikki linkitetyt ajoneuvot ja yritä sitten ottaa Android Auto käyttöön autossasi uudelleen.

 6. Tyhjennä Android-puhelimen välimuisti ja tyhjennä sitten sovellusvälimuisti. Väliaikaiset tiedostot voivat kerätä ja häiritä Android Auto -sovellustasi. Paras tapa varmistaa, että tämä ei ole ongelma, on tyhjentää sovelluksen välimuisti. Mene asetukset > sovelluksia > Android Auto > Varastointi > Tyhjennä välimuisti.

 7. Käynnistä infotainment-järjestelmä uudelleen, jos mahdollista. Joskus infotainment-järjestelmän uudelleenkäynnistys luo uuden yhteyden Android-laitteesi ja Android Auto -sovelluksen välille, mikä voi saada asiat taas liikkeelle.

 8. Poista ja asenna Android Auto -sovellus uudelleen. Ajan myötä sovellukset voivat muuttua epävakaiksi, varsinkin jos käytät niitä usein. Jos sinulla on edelleen ongelmia Android Auton kanssa, yritä poistaa sovellus ja asentaa se uudelleen. Uusi asennus voi korjata kaikki ongelmat, jotka estävät sovellusta toimimasta kunnolla.

 9. Jos mikään muu epäonnistuu, saatat joutua lähettämään ilmoituksen Help & Feedback -palveluun. Napauta sovellusvalikossa Apua ja tuki tukilipun luomiseen. Vastauksen saaminen voi kestää hetken, mutta se voi lopulta saada sinut taas toimimaan.

FAQ

 • Kuinka muodostan langattoman yhteyden Android Autoon?

  Jos autossasi on langaton toiminto, voit käyttää Android Autoa kytkemättä puhelinta joka kerta. Voit tehdä tämän kytkemällä USB-kaapelin ensimmäistä asennusta varten. Voit käyttää tätä ominaisuutta vain, jos puhelimesi, autosi ja stereosi ovat yhteensopivia langattoman yhteyden kanssa.

 • Kuinka sammutan Android Auton?

  Nopein tapa poistaa Android Auto käytöstä on auton käyttöliittymän kautta, vaikka se voi vaihdella malleittain. Yleensä siirry Asetusten Sovellukset-osioon ja sinun pitäisi pystyä poistamaan käytöstä kaikki autoosi liitetyt, mukaan lukien Android Auto.

Por Markus