GettyImages 487580213 579558385f9b58173bfc6670 scaled

Jos ELM 327 -skannerisi ei muodosta pariliitosta puhelimesi kanssa, oletamme, että ongelmasi johtuu tavasta, jolla iOS-laitteet käyttävät Bluetoothia. Jos ostit yleisen ELM 327 -laitteen, joka käyttää Bluetoothia liitäntämenetelmänä, valitettava tosiasia on, että se ei toimi muokkaamattoman iPhonesi kanssa. Sinulla saattaa olla parempi onni jailbroken laitteen kanssa, vaikka iPhonen jailbreak siinä toivossa, että se toimisi halvalla ELM327-sovittimellasi, ei luultavasti ole paras idea. Parempia vaihtoehtoja on käyttää rahat ELM327-skanneriin, joka on suunniteltu erityisesti toimimaan iPhonen kanssa, ostaa halpa kellarissa oleva Android-puhelin tai -tabletti tai jopa ostaa erillinen OBD2-skannaustyökalu.

Bluetooth- ja ELM 327 iPhone -sovittimet

Edullisimmissa ELM 327 -skannaustyökaluissa on sisäänrakennettu Bluetooth-siru, jonka avulla ne voivat kommunikoida langattomasti puhelimen, tabletin tai tietokoneen kanssa. Valinta luottaa Bluetoothiin johtuu ensisijaisesti siitä, että sekä Bluetooth-radiot että itse ELM 327 -siru ovat edullisia valmistaa, erityisesti valmistajille, jotka käyttävät ELM 327 -sirun lisensoimattomia, kloonattuja versioita ELM Electronicsin virallisten komponenttien sijaan. Jos saat ei-bugisen yksikön, jossa on toimiva ELM 327 -mikrosiru, yhdistelmä toimii melko hyvin, sillä Bluetooth on nykyään enemmän tai vähemmän kaikkialla mobiililaitteissa, kuten tableteissa, älypuhelimissa ja jopa kannettavissa tietokoneissa. Bluetoothin tärkeimmät haitat eivät myöskään ole suuri ongelma tämän tyyppisissä sovelluksissa, ja protokollan suojattu luonne tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että joku vaivihkaa hakee tietoja autostasi.

Ongelma ELM 327 -laitteissa ja Bluetoothissa

Bluetoothiin niin voimakkaasti riippuvaisten ELM 327 -laitteiden ongelma piilee tavassa, jolla iOS-laitteet käsittelevät Bluetooth-pariliitoksen muodostamista. Apple on kuuluisa laitteidensa – sekä laitteistojen että ohjelmistojen – tiukasta hallinnasta, eikä Bluetooth-toteutus iOS-laitteissa ole poikkeus. Vaikka Bluetooth on monialustainen standardi, jonka avulla käytännössä mikä tahansa laite voi muodostaa yhteyden toiseen laitteeseen, se ei ole ilmainen kaikille. Tekniikka käyttää useita erilaisia ​​»profiileja» helpottaakseen viestintää valtavan määrän tietokoneiden, kämmenlaitteiden ja oheislaitteiden välillä, eivätkä kaikki laitteet tue kaikkia profiileja. iOS-laitteiden tapauksessa oletusprofiileja käytetään syöttölaitteissa, kuten Bluetooth-näppäimistöissä ja kuulokkeissa, ja muut profiilit eivät yksinkertaisesti ole käytettävissä. Tämä tarkoittaa periaatteessa vain sitä, että iPhonellasi ei ole aavistustakaan kuinka kommunikoida ELM 327 Bluetooth -skannerin kanssa. Jos olet kiinnostunut yksityiskohdista, iOS-laitteiden mukana tuleva Bluetooth-toteutus ei tue SPP (Serial Port Protocol) -protokollaa. Koska tämä on Bluetooth ELM 327 -skannaustyökalujen käyttämä protokolla, iPhonet on rajoitettu Wi-Fi ELM 327 -laitteisiin. Jotkut vanhemmat iPhonet tukivat SPP:tä telakkaliittimen kautta, mikä teoriassa salli langallisen yhteyden, mutta tällaisen asian saaminen toimimaan ei ole asia, jota useimmat loppukäyttäjät pystyisivät tekemään.

ELM 327 iPhone-skannerit, jotka toimivat

Jos olet jo ostanut ELM 327 Bluetooth-skannerin käytettäväksi iPhonesi kanssa, sinulla on muutama vaihtoehto. Paras vaihtoehto on palauttaa laite ja ostaa sellainen, joka toimii puhelimesi kanssa. Jos löydät ELM 327 Wi-Fi -skannerin tai skannerin, jossa on USB-, telakka- tai Lightning-liitin, se todennäköisesti toimii iPhonesi kanssa. Ongelmana on, että ELM 327 -skannaustyökalut, jotka käyttävät muuta kuin Bluetoothia, eivät ole kovin yleisiä. Nämä laitteet ovat myös yleensä kalliimpia kuin Bluetoothia käyttävät mallit, eikä ole mitään takeita, että ne toimivat iPhonesi kanssa, ellei niissä ole Applen hyväksyntäsinettiä. Jos löydät kuvaukseen sopivan ELM 327 -skannaustyökalun, se toimii hyvin.

Käytä ELM 327:ää muiden kuin iOS-laitteiden kanssa

Seuraavaksi paras vaihtoehto on käyttää ostamaasi skanneria jonkin muun kuin iPhonen kanssa. Jos sinulla on vanha Android-puhelin tai tabletti, jota et enää käytä, se todennäköisesti toimii hyvin skannerisi kanssa. Koska ELM 327 -skannerisovellukset eivät vaadi datayhteyttä toimiakseen, voit yksinkertaisesti ladata sellaisen vanhaan puhelimeen, johon ei ole enää edes kytketty operaattoria. Tietenkin tämä tarkoittaa, että voit aina ostaa halvan käytetyn puhelimen tai Android-tabletin toiselta merkiltä käytettäväksi halvalla ELM 327 -skannaustyökalullasi. Koska tämäntyyppiset sovellukset eivät ole kovin resurssiintensiivisiä, useimmat skannaustyökalusovellukset toimivat jopa hyvin vanhoissa puhelimissa.

Käytä ELM 327:ää MacBookin kanssa

Jos käytät vain Apple-laitteita etkä ole kiinnostunut hankkimaan Androidia vain skannaustyökaluksi, voit myös yrittää raahata MacBookin autoosi. Tämä ei ehkä ole ihanteellinen tilanne, mutta se todennäköisesti saa työn tehtyä ilman ylimääräistä rahaa. ELM Electronics ylläpitää luetteloa OSX-ohjelmistoista, jotka voidaan linkittää ELM 327:ään, joista osa on jopa ilmaisia.

Kun olet lopettanut iPhonen käytön

Jos olet päättänyt saada ELM 327 iPhone Bluetooth-yhteyden toimimaan, kahden asian pitäisi tapahtua. Ensin sinun on rikottava iPhonesi, koska se on ainoa tapa teoreettisesti käyttää sarjaporttiprotokollaa. Sitten sinun pitäisi löytää iOS-sovellus, joka on suunniteltu hyödyntämään tätä asennusta. IOS-laitteen jailbreaking ei tietenkään ole koskaan kevyesti otettava tehtävä, ja on erittäin tärkeää, että ymmärrät menettelyn täysin ennen aloittamista. Muuten saatat pystyä muuttamaan puhelimesi sen sijaan, että muuttaisit siitä iPhone ELM 327 -skannerin.

Por Markus