GettyImages 570258697 56a1051b3df78cafdaa7eeca scaled

Riippuen siitä, mitä tarkoitat «autostereon kytkemisellä ilman johtosarjaa», ongelman ratkaisemiseksi on useita tapoja. Jos sinulla on tehdasvaljaat, mutta et pääyksikön mukana tulleita valjaita, kun se oli uusi, voit joko ostaa sovittimen – jos se on saatavilla – tai tehdä oman. Jos sinulla on kaikki pääyksikön mukana tullut, mutta joku leikkasi tehtaan johtosarjan autosta jossain vaiheessa, sinun tarvitsee vain tunnistaa johdot ja juottaa ne pääyksikköön. Kuitenkin, jos pääyksikössäsi ei ole valjaita ja olet tekemisissä paljaiden johtojen kanssa autossasi, se on monimutkaisempi mutta silti toteutettavissa oleva projekti.

Autoradion liittäminen ilman tehdasjohtoja

Vaikka pääyksikön johtosarjasovittimet mahdollistavat plug-and-play -pääyksikön asennuksen, on suhteellisen yleistä, että asentajat leikkaavat tehtaan johtosarjan ja juottavat sen pääyksikön johtosarjaan asennuksen aikana. Jos kyseinen pääyksikkö poistetaan myöhemmin, jää paljaat johdot, tai jos haluat päivittää uuteen jälkimarkkinapääyksikköön, sinun on irrotettava jälkimarkkinavaljaat ja aloitettava alusta. Vaikka saattaa tuntua pelottavalta katsoa kojelautaan ja nähdä villi johtosotku, tämä ongelma on suhteellisen helppo korjata. Paras ratkaisu on hankkia kytkentäkaavio autosi merkille ja mallille tai käydä verkossa ja etsiä kaaviota tai taulukkoa, joka näyttää mitkä johdot tekevät mitä. Jos pystyt pitämään kaiuttimen, virtalähteen, maadoituksen, muistin ja kaikkien muiden johtimien värit hengissä, sinun tarvitsee vain paikantaa ne kojelautaan ja liittää ne vastaaviin pääyksikön johtoihin. Jos et löydä näitä tietoja verkosta tai haluat mieluummin tehdä asioita vanhanaikaisella tavalla, on helppo selvittää, mitkä johdot tekevät sen. Muutamalla perustyökalulla, kuten testivalolla, yleismittarilla ja ehkä 1,5 V:n akulla, saat kaiken valmiiksi muutamassa minuutissa. Lisätietoja autostereokaapeleiden sotkujen tunnistamisesta kojelaudassasi saat tutustumalla perusautostereojohdotuspohjaamme.

Kuinka kytkeä autoradio ilman pääyksikön johtosarjaa

Autostereon kytkeminen ilman pääyksikön johtosarjaa on monimutkaisempi haaste, joka vaatii valmistusta. Uuden tai käytetyn valjaiden jäljittäminen on helpoin ratkaisu. Ellei uusia valjaita ole saatavilla, saatat löytää käytetyn paikalliselta romuttamolta tai käytettyjen osien jälleenmyyjältä. Jos et löydä vaihtovaljaita autostereoosi, sinulla on tehtäväsi. Hanki liitäntäkaavio pääyksikköäsi varten. Paras tapa löytää tämä on hankkia pääyksikön mallinumero tarrasta ja etsiä sen jälkeen Internetistä. Vaikka valmistaja ei toimittaisi riittäviä asiakirjoja, saatat löytää pinout-tietoja foorumilta tai muualta. Jos et löydä pääyksikön pinout-yksityiskohtia, se on melko lailla katkaisija.

Uuden pääyksikön johtosarjan valmistus

Jos löydät pinout-yksityiskohdat, käytä sitä uuden panssarin valmistamiseen. Paras tapa tehdä tämä on hankkia suorakaiteen muotoinen liitin, joka sopii pääyksikköön. Useimmissa tapauksissa tarvitset kaksirivisen suorakaiteen muotoisen otsikkoliittimen, jossa on naarasliitin. Tämän tyyppinen liitin on suunniteltu asennettavaksi piirilevylle, mutta se toimii myös vaihtoautoradion johtosarjan pohjana. Et ehkä löydä liitintä, jossa on oikea nastaväli ja oikea määrä nastoja. Vaikka nastojen välinen etäisyys on tärkeä, nastojen määrä ei ole tärkeä. Voit käyttää useita pienempiä liittimiä tai leikata ison sopivaksi sen mukaan, kumpi toimii parhaiten. Kun olet löytänyt liitäntäkaavion ja hankkinut suorakaiteen muotoisen liittimen, juota johdot liittimen jokaiseen nastaan ​​ja aseta sitten kutisteputki jokaiseen johtimeen oikosulun estämiseksi. Jos autossasi on vielä tehdasvaljaat, on kaksi tapaa suorittaa asennus loppuun. Osta sovitin, joka on suunniteltu kytkettäväksi johtosarjaan, tai tee sellainen samanlainen kuin pääyksikköäsi varten. Voit myös katkaista johdot ja kytkeä ne suoraan uuteen johtosarjaan, mutta tämä siirtää uudet ongelmat seuraavalle henkilölle, joka yrittää päivittää stereoa.

Autoradion liittäminen ilman johtoja

Jos pääyksikössäsi ei ole valjaita ja joku leikkaa valjaat autostasi, sinun on käytettävä yllä olevien menetelmien yhdistelmää. Ensimmäinen askel on hankkia pääyksikköäsi ja valmistaa uudet valjaat. Tunnista sen jälkeen kaikki kojelaudan johdot ja määritä, mitkä ovat kaiuttimia, virtaa, maadoitusta ja niin edelleen varten. Koska kuvassa ei ole tehdasvaljaita, sinun on harkittava kahta vaihtoehtoa. Voit tehdä uuden johtosarjan pääyksikön johtosarjaan kytkettäville tehdasjohdoille tai juottaa pääyksikön johtosarjan suoraan tehtaan johtoihin.

Por Markus