brokenlaptopscreen 8c08897071a44b30989e5f37e054c8d6

Kun kannettavan tietokoneen näyttö hajoaa, näet erilaisia ​​visuaalisia vikoja riippuen siitä, mikä meni rikki. Saatat nähdä jumissa tai väärin värjättyjä pikseleitä, väriviivoja, värien vuotoa, näytön alueet näyttävät mustilta tai näyttö ei ehkä käynnisty ollenkaan.

Mikä aiheuttaa rikki kannettavan tietokoneen näytön?

Kun kannettavan tietokoneen näyttö on fyysisesti rikki (kuten säröillä), se johtuu yleensä fyysisestä vauriosta. Olet ehkä pudottanut kannettavan tietokoneen tai pudottanut sen päälle jotain. Kannettavan tietokoneen näyttö voi rikkoutua, vaikka näytön ja näppäimistön väliin joutuisi jotain niin pientä kuin hiekkaa. Joitakin muita ongelmia, jotka voivat aiheuttaa kannettavan tietokoneen näytön toimintahäiriön tai näyttää rikkinäiseltä, ovat:

 • Jumissa pikseleitä
 • Polta näyttö
 • Viallinen taustavalo
 • Kaapeli- ja liitinongelmat
 • Vanhentunut kuljettaja

Korjaa rikkinäinen kannettavan tietokoneen näyttö

Voit korjata rikkoutuneen kannettavan tietokoneen näytön kokeilemalla kaikkia näitä ratkaisuja. Jos näyttö alkaa toimia tai huomaat parannuksia tarpeeksi aloittaaksesi kannettavan tietokoneen käytön uudelleen, voit lopettaa. Jos se lakkaa toimimasta tulevaisuudessa, palaa luetteloon ja kokeile muita ratkaisuja. Jos näyttösi on fyysisesti haljennut ja alla oleva paneeli vaurioitunut, nämä ratkaisut eivät toimi. Fyysisesti haljenneen tai rikkoutuneen näytön korjaamiseksi ainoa vaihtoehto on vaihtaa näyttö.

 1. Käynnistä kannettava tietokone uudelleen. Näyttö, joka ei näytä toimivan, voi johtua käyttöjärjestelmäongelmasta tai jokin muu ristiriita ratkaistaan ​​yksinkertaisesti käynnistämällä tietokone uudelleen. Koska uudelleenkäynnistys on niin helppoa, tämän pitäisi olla ensimmäinen asia, jota yrität.

 2. Sulje kannettava tietokone ja avaa se uudelleen. Tarkista näppäimistösi ja näytön alueet lian varalta ja puhdista ne huolellisesti. Jos kannettavassa tietokoneessa on näkyvä lukko, puhdista lukkomekanismi. Sulje kannettava tietokone varovasti ja varmista, että se on täysin suljettu, ja avaa se sitten uudelleen. Jos näyttö joskus syttyy ja joskus ei, sinulla on luultavasti huono kansianturi.

 3. Liitä ulkoinen näyttö. Jos näyttö on täysin musta, kokeile ulkoisen näytön liittämistä. Jos ulkoinen näyttö ei toimi, kannettava tietokone ei ehkä ole päällä, lepotilassa tai horrostilassa. Kytke se pistorasiaan ja varmista, että se on päällä.

 4. Päivitä videon ajurit. Jos näyttösi ei ole täysin musta, mutta näet näytössä visuaalisia vikoja, yritä päivittää näytönohjaimesi. Sinulla voi olla viallinen tai viallinen ajuri.

 5. Yritä vapauttaa juuttuneet pikselit. Jos olet tekemisissä yhden tai useamman jäädytetyn pikselin kanssa, voit poistaa ne sovelluksella. Nämä sovellukset vaihtavat yleensä värejä nopeasti tai luovat digitaalista lunta pakottaakseen kuolleen tai jumiutuneen pikselin toimimaan uudelleen.

 6. Yritä toipua palamisestasi. Jos näyttää siltä, ​​että näytölläsi on enemmän vanhojen kuvien haamuja, voit kokeilla valkoista näytönsäästäjää tai muita mahdollisia ratkaisuja päästäksesi eroon palamisesta.

 7. Tarkista näytön ja taustavalon liitännät. Jos sinulla on kokemusta kannettavien tietokoneiden purkamisesta, voit irrottaa kehyksen näytön ympäriltä, ​​saranan suojukset tai muut kotelon osat paljastaaksesi näytön ja taustavalon johdot ja liittimet. Varmista, että kaikki on paikoillaan ja että kaapelit eivät ole puristuneet tai katkenneet.

 8. Vaihda näyttö. Jos mikään muu ei auta, näyttösi on todennäköisesti vaihdettava. Näyttöjä, joissa on suuret mustat tai värilliset palkit, mustat aukot tai värit, jotka näyttävät juoksevan, ei yleensä korjata. Jos näyttö on säröillä, se on myös merkki siitä, että se on vaihdettava.

FAQ

 • Mitä voin tehdä rikkinäiselle kannettavalle tietokoneelle?

  Hyödynnä rikkoutunutta kannettavaa tietokonettasi säilyttämällä kiintolevy ulkoisena kiintolevynä ja myymällä kaikki muut vielä toimivat osat. Jos näyttö toimii edelleen, käytä sitä erillisenä näyttönä. Jos päätät myydä kannettavan tietokoneen, palauta tehdasasetukset poistaaksesi henkilökohtaiset tiedostosi.

 • Kuinka paljon rikkinäisen kannettavan tietokoneen näytön vaihtaminen maksaa?

  Näytön ammattimainen korjaus maksaa todennäköisesti 200 dollaria tai enemmän. Voit ehkä löytää näytön ja vaihtaa sen itse alle 100 dollarilla. Ennen kuin käytät rahaa korjauksiin, harkitse uuteen kannettavaan tietokoneeseen päivittämistä.

 • Kuinka varmistan, että kannettava tietokone ei käynnisty?

  Tarkista ja vaihda virtalähde tarvittaessa. Irrota kaikki käynnistettävät media-asemat, telakointiasemat ja äskettäin asennetut komponentit, jotka voivat häiritä käynnistystä. Saatat joutua tyhjentämään CMOS-muistin emolevystä asettamalla CMOS-akun uudelleen.

Por Markus