how to find my laptop serial number 5192899 34773715493c4dccb8c2e4f6742309c7

Mitä tietää

 • Tyyppi wmic bios saa sarjanumeron komentokehotteessa.
 • Katso tarra kannettavan tietokoneen pohjasta.
 • Tarkista valmistajan kuitti tai takuukortti.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit löytää Windows 10- tai 11-kannettavan sarjanumeron ja miksi saatat tarvita sitä.

Mikä on kannettavan tietokoneen sarjanumero?

Kannettavan tietokoneen sarjanumero on kannettava tietokoneellesi määritetty yksilöllinen numero- ja kirjainsarja. Kahdella kannettavalla ei ole samaa sarjanumeroa.

Etsi sarjanumero komentojen avulla

Yksi helpoimmista tavoista löytää sarjanumerosi on kirjoittaa muutama komento. Muutaman hetken kuluttua voit tarkastella sarjanumeroasi ja kopioida sen toiseen asiakirjaan. Tässä on mistä etsiä. Kannettavan tietokoneen on oltava toimintakuntoinen tätä varten.

 1. Kirjoita kannettavalle tietokoneelle cmd hakupalkissa.

 2. Kirjoita komentokehotteeseen wmic bios saa sarjanumeron.

 3. Lehdistö Tulla sisään.

 4. Sarjanumerosi tulee nyt näkyviin kehotteen jälkeen.

Sarjanumeron löytäminen fyysisesti

Jos kannettava tietokone ei käynnisty tai jos et halua kirjoittaa komentoja, käännä kannettava tietokone ympäri ja etsi S/N tai Sarjanumero jota seuraa sarja kirjaimia ja numeroita tarrassa. Saatat löytää sen myös kannettavan tietokoneen laatikosta.

Muita paikkoja katsoa

Jos olet rekisteröinyt kannettavan tietokoneesi valmistajan kanssa, sarjanumerosi tulee sisällyttää rekisteröintiasiakirjoihin, takuukorttiin tai sähköpostivahvistukseen. Löydät sen myös ostotositista.

Miksi tarvitset kannettavan tietokoneen sarjanumeron?

Kuten mainittiin, kannettavan tietokoneen sarjanumero on hyödyllinen takuuvaatimusten ja vakuutusasioiden yhteydessä. Se auttaa myös teknistä tukea määrittämään, milloin kannettava tietokone on valmistettu, ja selittää, mitä laitteistoa siinä on. , joten se on hyödyllinen monissa tilanteissa, esimerkiksi kun:

 • Sinun on todistettava kannettavan tietokoneen aitous ostajalle.
 • Valmistajan teknisen henkilön tai asiakaspalvelun tulee tunnistaa valmistajan malli, tekniset tiedot ja/tai takuutiedot.
 • Kannettava tietokone varastettiin ja siitä tehtiin vakuutus.
 • Teknikon on määritettävä yhteensopivat osat päivitystä tai korjausta varten.

FAQ

 • Kuinka löydän HP-kannettavani sarjanumeron?

  Tarkista ensin kannettavan tietokoneen pohja tai takaosa. Jos sinulla on kannettava tietokone, jossa on irrotettava akku, katso akkulokeron sisään. Irrotettavan kannettavan tietokoneen osalta poista tabletti telakasta nähdäksesi sarjanumeron.

 • Kuinka löydän Dell-kannettavani sarjanumeron?

  Vaikka voit käyttää Windows-komentoja sarjanumeron etsimiseen, voit löytää sen myös Dell-kannettavan tietokoneen palvelutunnisteesta. Huoltomerkki sijaitsee alapaneelissa.

 • Kuinka löydän Toshiba-kannettavani sarjanumeron?

  Sarjanumero löytyy painettuna tarrana tai laseretsauksena Toshiba kannettavan tietokoneen pohjasta. Voit myös ladata ja suorittaa Toshiba Product Information -apuohjelman sarjanumeron hakemiseksi.

 • Kuinka löydän sarjanumeron Lenovo-kannettavastani?

  Lenovo-kannettavan sarjanumero sijaitsee järjestelmän pohjassa. Voit myös siirtyä Lenovon tukisivustolle ja valita Tunnista tuoteja asenna Lenovo Service Bridge. Asennuksen jälkeen Lenovo Service Bridge avaa tuotesivun, jossa on kannettavan tietokoneen tiedot, mukaan lukien sarjanumero.

Por Markus