how to fix dead pixel 4427962 final1 5efe2b3d3bab41b5979fa8dbe5cecf92

Kuollut pikseli on kuvaelementti, joka ei enää syty ja aiheuttaa jatkuvan mustan pisteen näytöllä. Jos epäilet, että sinulla on sellainen, mutta et ole varma, tutki tarkemmin työkaluilla, kuten Dead Pixels Test tai CheckPixels.com. Nämä ohjelmat näyttävät usein yhtenäisiä värejä koko näytöllä, mikä helpottaa silmien näkemistä pikseleistä, jotka eivät toimi kunnolla. Kuolleita pikseleitä ei voi useimmissa tapauksissa palauttaa, mutta joskus voit herättää ne eloon. Meillä on useita ratkaisuja, joita voit kokeilla ennen kuin lähetät laitteesi korjattavaksi. Kuolleet pikselit eivät ole sama asia kuin juuttuneet pikselit. Nämä pikselit näyttävät melkein samalta, mutta niissä on tärkeä ero. Kuollut pikseli ei käynnisty, kun jumissa oleva pikseli on jatkuvasti päällä. Koska se on jatkuvasti päällä, se näkyy yleensä kirkkaana, pysyvänä pisteenä näytöllä ja on punainen, vihreä, sininen tai valkoinen. Kun ongelmallinen pikseli on kuollut, sen pitäisi näyttää pieneltä mustalta suorakulmiolta.

Kuolleiden pikselien syyt

Kuollut pikseli tapahtuu, kun sitä käyttävä transistori ei syötä virtaa, jolloin se jää pysyvästi mustaksi eikä koskaan syty. Yleisin syy kuolleisiin pikseleihin on valmistusvirhe. Pienet muokkausvirheet, joita ei voida havaita, voivat johtaa siihen, että miljoonien toiminnallisten pikselien joukossa on kourallinen kuolleita pikseleitä. Kuolleita pikseleitä voi ilmaantua myös myöhemmin näytön käyttöiässä, yleensä fyysisten vaurioiden seurauksena.

Korjaa kuollut pikseli näytössä, älypuhelimessa tai tabletissa

Tässä on muutamia asioita, joita voit yrittää korjata kuolleen pikselin laitteesi näytöllä:

  1. Odota, että kuollut pikseli katoaa. Se voi mennä ohi itsestään, mutta ei ole tietoa kuinka kauan se kestää. Sinulla saattaa olla kuollut pikseli laitteen loppuelämän ajan, tai se voi kadota viikon kuluessa.

  2. Kokeile JScreenFixiä. Tämä ilmainen verkkosovellus korjaa monet jumittuneet pikselit alle 10 minuutissa. Ohjelmistoa ei tarvitse ladata tai asentaa, ja se sopii LCD- ja OLED-näytöille. Tämä ei todennäköisesti toimi, jos pikselit ovat kuolleet eivätkä jumissa, mutta kokeileminen ei haittaa.

  3. Vaihda näyttö. Luotettavin tapa korjata kuollut pikseli on vaihtaa näyttö. Monilla valmistajilla on takuu, joka kattaa kuolleet pikselit, joten tarkista laitteesi takuusta, koskeeko tämä tilanne sinua. Useimmat näyttövalmistajat vaativat vähimmäismäärän kuolleita pikseleitä, ennen kuin näyttö voidaan vaihtaa. Tietokonenäytön kokoiselle näytölle vähimmäismäärä on tyypillisesti neljästä kahdeksaan kuollutta pikseliä. Pienemmillä näytöillä on alhaisemmat vähimmäisvaatimukset. Voit tarkistaa Acerin, Applen, Dellin, LG:n ja Samsungin kuolleiden pikselien käytännöt, mutta paras lähde on aina laitekohtaiset takuuasiakirjat. Saatat kohdata muita tapoja ratkaista tämä ongelma itse, mukaan lukien «paine» ja «lämpö» menetelmät. Emme suosittele näiden menetelmien kokeilemista, koska ne voivat pahentaa ongelmaa, jos niitä ei tehdä oikein!

Et voi tehdä paljon kuolleiden pikselien korjaamiseksi; Useimmat ihmiset ostavat uuden tabletin, tietokoneen tai television, kun pikselit alkavat mennä huonosti. Jos et halua vaihtaa näyttöä itse (useimmat ihmiset eivät), seuraava askel on etsiä paikallinen korjaamo, jos laitteesi ei ole enää takuun alainen tai lompakko rikkoutuu.

Por Markus