low angle view of cables on building against sky 670945507 57f17c003df78c690fe9b7a9 scaled

Mitä tietää

 • Mene AntennaWeb.org. Valitse Antenni tiedot navigointivalikosta > Anna sijaintisi > Mennä.
 • AntennaWeb tarjoaa yleislähetystiedot sijainnistasi ja värikoodatun karttaavaimen.
 • Katso värikoodatusta karttanäppäimestä määrittääksesi kunkin kanavan vastaanottamiseen tarvittavan antennin tyypin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka valita TV-ulkoantenni käyttämällä AntennaWebia, joka on Consumer Electronics Associationin (CEA) ja National Association of Broadcasters (NAB) sponsoroima verkkosivusto. AntennaWeb-korttijärjestelmä ei sisällä sisäantenneja.

Ulkoantennin valinta Antenna Webin avulla

Seuraa näitä ohjeita löytääksesi oikean tyyppisen antennin kotiisi:

 1. Siirry osoitteeseen AntennaWeb.org.

 2. Valitse Antenni tiedot yläreunan navigointivalikosta.

 3. Valitse Anna sijaintisi navigointivalikosta. Tekstiruutu tulee näkyviin valikon yläpuolelle. Sivusto voi lukea IP-osoitteesi ja syöttää sijaintisi automaattisesti. Jos ei, voit kirjoittaa osoitteesi tai postinumerosi. Valitse Mennä tai paina Enter-näppäintä.

 4. AntennaWeb tarjoaa sinulle sijaintisi yleislähetystiedot. Sivun yläreunassa näkyy käytettävissä olevien kanavien määrä sekä alueella lähetettävien asemien määrä. Tässä osiossa kerrotaan myös, vaikuttaako tapahtumapaikkaan FCC Repack – kanavataajuuksien massiivinen siirto, joka on määrä tapahtua kesällä 2020. Löydät myös värikoodatun karttanäppäimen, joka kertoo kuusi ulkoantennityyppiä. Sinun on käytettävä tätä avainta seuraavaa vaihetta varten.

 5. Vieritä alas nähdäksesi yksityiskohtaisen luettelon alueellasi saatavilla olevista kanavista sekä värikoodin, joka vastaa niiden vastaanottoon tarvittavaa antennityyppiä. Katso värikoodatusta karttanäppäimestä määrittääksesi kunkin kanavan vastaanottamiseen tarvittavan antennin tyypin. Sininen «tieto»-kuvake kertoo, vaikuttaako FCC-uudelleenpakkaus tiettyyn kanavaan. Voit valita kuvakkeen nähdäksesi lisätietoja muutoksesta.

 6. Vieritä alaspäin löytääksesi asemakartan, joka näyttää alueesi langattomat asemat ja niiden lähetysalueet.

Paikalliset kanavat -työkalu AntennaWebistä

AntennaWebillä on useita resursseja oppiakseen antenneista ja radiolähetyksistä. Se sisältää työkalun, jonka avulla voit syöttää sijaintisi (osoitteen tai postinumeron) ja vastaanottaa luettelon alueellasi käytettävissä olevista asemista. Voit sitten määrittää, minkä tyyppisen antennin tarvitset kunkin aseman vastaanottamiseen. Tulokset ovat nimenomaan kadulla, vaikka voit kirjoittaa postinumerosi, jos haluat. AntennaWebissä on listattuna kuusi antennityyppiä: ne ovat kaikki suunta- tai monisuuntaisia, mutta niiden koko vaihtelee ja onko ne vahvistettu vai ei:

 • Pieni monisuuntainen
 • Keskikokoinen monisuuntainen
 • Suuri monisuuntainen
 • Keskisuuntainen
 • Keskisuuntainen esivahvistimella
 • Loistava suuntaus esivahvistimella

AntennaWeb ei tarjoa antennin malli- tai merkkitietoja. Voit käyttää sivustoa tutkimusprosessissasi määrittääksesi, sopiiko tietty antenni alueellesi.

Analyysi tuloksista sisäantennille

Jos olet kiinnostunut ostamaan sisäantennin, huomioi suositeltu antennityyppi sekä mittarilukema kunkin kanavan alla suluissa. Vertaa näitä tietoja mihin tahansa harkitsemaasi sisäantenniin.

Por Markus