GettyImages 200159211 001 57dee5915f9b58651650e254 8207bfdcb0b64811b48e70a5d6baab16

Yksi mukautetun stereojärjestelmän kokoamisen parhaista puolista on komponenttien valinnan täydellinen hallinta sekä johtojen yhdistämisen ilo. Mutta useiden komponenttien ansiosta saat myös pinon kaukosäätimiä. Jos haluat minimoida kokoelmasi etänä ja toistaa musiikkiasi yhdellä kosketuksella, harkitse liipaisimen käyttöä. Tässä on mitä sinun on tiedettävä.

Mikä on laukaisin?

Liipaisin on laite, joka mahdollistaa useiden komponenttien kytkemisen päälle ja pois samanaikaisesti suuremmassa stereo- tai kotiteatterijärjestelmässä. Käytä liipaisinta esimerkiksi kytkeäksesi automaattisesti päälle projektorin, vastaanottimen, vahvistimen, AV-prosessorin, television kaiuttimet ja paljon muuta, kun aktivoit yhden laitteen. Komponenttien väliset liipaisuyhteydet on mahdollista kytkeä kiinteästi. Toinen tapa on tehdä tämä langattomasti kauko-ohjainten lähettämien IR (infrapuna) tai RF (radiotaajuus) signaalien kautta. Jos esimerkiksi IR- tai RF-liipaisuyhteys on määritetty, televisiosi ja kaapelidigisovittimesi käynnistyvät, kun kytket virran vastaanottimeen. Joissakin vastaanottimissa, esivahvistimissa ja AV-prosessoreissa on liipaisutoiminto, joka on sisäänrakennettu lähdekomponentteihin (esimerkiksi DVD- tai mediasoitin), videonäyttöihin, vahvistimiin ja moniin muihin stereo- tai kotiteatterijärjestelmän tuotteisiin. Kun käynnistät laitteen, se lähettää signaalin jokaiseen liipaisulähtöön. Näihin lähtöihin kytketyt laitteet heräävät valmiustilasta. Tällä tavalla koko järjestelmän käynnistämiseen tarvitaan vain yksi ohjain, ja se on valmis pelaamaan.

Vaihtoehtoja toiminnan käynnistämiseen

Jos avainkomponenteilla ei ole laukaisulähtöä ja -tuloa, on silti olemassa tapoja saavuttaa samanlainen toiminnallisuus. Trigger-sarjat, jotka on melko helppo asentaa, voivat yhdistää esimerkiksi useita komponentteja. Helpompi vaihtoehto on käyttää älykästä jatkojohtoa tai ylijännitesuojaa, jossa on automaattinen kytkentätekniikka. Näissä laitteissa on erityyppiset pistorasiat: ohjaus, aina päällä ja automaattisesti kytkettävä. Kun ohjauspistorasioihin kytketyt laitteet kytketään päälle tai pois, myös kaikki kytkinpistorasioihin kytketty kytkeytyy päälle tai pois päältä. Viimeinen vaihtoehto IR- tai RF-laukaisimen käyttämiselle voi olla hieman monimutkaisempi asentaa, mutta paljon monimutkaisempi ja palkitsevampi. Nykyaikaiset yleiskaukosäätimet, kuten Logitech Harmony Elite ja Harmony Pro, on suunniteltu tarjoamaan täydellisen hallinnan lähes kaikentyyppisistä infrapunalaitteista. Tämä tarkoittaa, että voit hallita vaihtuvia kanavia, äänenvoimakkuutta, tulon valintaa ja paljon muuta. Käyttäjät luovat mukautettuja komentoja, jotka voidaan suorittaa yhdellä kosketuksella. Näissä järjestelmissä on usein mukana mobiilisovellus, joka tekee älypuhelimista ja tableteista käteviä yleiskaukosäätimiä.

FAQ

  • Mikä on trigger out projektorissa?

    Käytä projektorin liipaisulähtöä liipaisusignaalia tukeviin ulkoisiin laitteisiin. Kun laukaisukytkin on kytketty päälle, projektori pysyy valmiustilassa, kunnes se havaitsee 12 voltin signaalin liitetystä laitteesta.

  • Mikä on 12V liipaisukaapeli?

    Virtalaukaisukaapeleita (kutsutaan myös 12 V:n laukaisukaapeleiksi) käytetään laitteiden liittämiseen niin, että liipaisin voi ohjata niitä. Kun liipaisin on aktivoitu, matalajännitesignaali lähetetään kaikkien lähtölaitteiden käynnistämiseksi.

Por Markus