hdmi switch 3bd26ce9cd12453498e9fecd99369158

Mitä tietää

 • Liitä kannettavan tietokoneen HDMI-kaapeli kytkimen tuloporttiin.
 • Vedä HDMI-kaapeli kytkimen lähtöportista näyttöön, jota haluat käyttää.
 • Valitse kytkimestä tulo, jota kannettava tietokone käyttää. Kannettavan tietokoneen kuvan pitäisi nyt ilmestyä uudelle näytölle.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten HDMI-kytkintä käytetään kannettavan tietokoneen kanssa.

Toimiiko HDMI-kytkin tietokoneen kanssa?

Lyhyt vastaus on kyllä, mutta pidempi vastaus riippuu tietokoneesta, kytkimestä, HDMI-kaapelista ja halutuista resoluutioista/kuvanopeuksista. Useimmissa kannettavissa tietokoneissa, useimmissa HDMI-kaapeleissa ja useimmissa HDMI-kytkimissä kaikki toimii heti valmiina. Se voi kuitenkin olla hieman monimutkaisempi niche-kokoonpanoissa tai käytettäessä vanhempia laitteita. Jos esimerkiksi yrität lähettää 4K-laatua 60 FPS:n nopeudella, tarvitset sekä HDMI-kaapeleita että HDMI-kytkimen, jotka tukevat tätä resoluutiota kyseisellä kuvanopeudella. Jos et ole varma, toimiiko laitteistosi, voit kokeilla sitä itse, voit myös etsiä kaapeliasi tai vaihtaa verkkoon ja nähdä, mitä ominaisuuksia ne tukevat.

Sinun ei tarvitse käyttää kytkintä, jos ainoa televisioon/näyttöön kytketty laite on kannettava tietokone. Jos kyseessä on vain kannettava tietokone, voit siirtyä suoraan kannettavasta tietokoneesta televisioon/näyttöön.

HDMI-kytkimen liittäminen kannettavaan tietokoneeseen

Ennen kuin aloitat, tarvitset näytön, olipa kyseessä sitten näyttö tai televisio, sekä HDMI-kytkimen ja HDMI-kaapeleita, jotka tukevat kohdistamaasi resoluutiota ja kuvanopeutta.

 1. Jos kytkimessäsi on erillinen virtalähde, kytke se ja käynnistä se.

 2. Kun kannettava tietokone on ladattu tai kytketty virtalähteeseen, vedä HDMI-kaapeli kannettavan tietokoneen HDMI-portista johonkin HDMI-kytkimen tuloporteista.

 3. Yhdistä kytkimen lähtöportti valitsemaasi näyttöön HDMI-kaapelilla.

  Voit käyttää televisiota, näyttöä, projektoria tai minkä tahansa tyyppistä näyttöä HDMI-liitännällä, joka toimii kaapelillasi ja kytkimen tukemilla resoluutioilla ja kuvanopeuksilla.

 4. Kun kaikki on kytkettynä, käynnistä kannettava tietokone ja näyttö. Valitse haluamasi tulo (tässä tapauksessa kannettava tietokone), joka lähetetään kytkimen lähtöön (TV/näyttö).

  On tärkeää muistaa, että HDMI-kytkin ei salli useiden näyttöjen käyttöä samanaikaisesti. Sen sijaan voit vaihtaa eri tulojen välillä (tapauksessamme kannettavan tietokoneen) yhdelle näytölle.

FAQ

 • Voinko liittää Nintendo Switchini kannettavaan tietokoneeseen HDMI:n kautta?

  Vaikka et voi vain kytkeä kaapelia käyttääksesi kannettavaa tietokonetta näytönä, voit liittää Nintendo Switchin kannettavaan tietokoneeseen. Voit esimerkiksi liittää kannettavan tietokoneen Elgato HD60 HDMI -kaappauskorttiin ja suorittaa Game Capture HD:n kannettavassa tietokoneessa. Voit myös käyttää Nintendo Switch -pelien PC-versioita kannettavallasi.

 • Kuinka kytkeä kannettava tietokone televisioon HDMI: n kautta?

  Voit liittää kannettavan tietokoneen televisioon HDMI:n kautta suurentaaksesi näytön kokoa liittämällä HDMI-kaapelin toisen pään televisioon ja toisen pään tietokoneeseen. Vaihda seuraavaksi television HDMI-tulolähde vastaamaan käyttämääsi HDMI-porttia. Kannettava tietokone saattaa vaatia erityisen HDMI-sovittimen.

Por Markus