analog tv dtv transition 1845700 89d391c2dd3f48f6ac69531d8fcd9430

Monilla kuluttajilla on sellainen käsitys, että analogisesta digitaaliseen televisioon siirtymisen jälkeen vuonna 2009 he eivät voi enää käyttää analogisia televisioita. Mutta hyvä uutinen on, että yleensä voit.

Analoginen TV-lähetys – nopea kertauskurssi

Analogiset televisiot vastaanottavat ja näyttävät lähetettyjä TV-signaaleja, jotka lähetetään samalla tavalla kuin AM/FM-radiolähetykset. Video lähetettiin AM, kun taas ääni oli FM. Analogisissa TV-lähetyksissä esiintyi häiriöitä, kuten haamukuvia ja lunta, riippuen signaalia vastaanottavan television etäisyydestä ja maantieteellisestä sijainnista. Analogiset lähetykset olivat myös erittäin rajoitettuja videon resoluution ja värialueen suhteen. Täystehoiset analogiset TV-lähetykset päättyivät virallisesti 12. kesäkuuta 2009. Joissakin yhteisöissä saattaa olla tapauksia, joissa pienitehoiset analogiset TV-lähetykset ovat edelleen saatavilla. Myös nämä olisi pitänyt lopettaa 1.9.2015 mennessä, ellei FCC ole myöntänyt erityislupaa tietylle asemaluvan haltijalle. Siirtyessä analogisesta televisiolähetyksestä digitaaliseen TV-lähetysten vastaanottamiseen kuluttajien on ostettava uusi televisio tai toteutettava kiertotapa jatkaakseen analogisen television käyttöä. Siirtyminen ei koskenut vain analogisia televisioita, vaan myös vuotta 2009 edeltäneitä videonauhureita ja DVD-tallentimia, joissa on sisäänrakennettu viritin, joka on suunniteltu vastaanottamaan ohjelmia langattoman antennin kautta. Tämä saattaa vaikuttaa kaapeli- tai satelliittitelevision tilaajiin (lisätietoja alla).

Tapoja kytkeä analoginen televisio nykypäivän digitaalisessa maailmassa

Jos sinulla on vielä analoginen televisio etkä käytä sitä, voit antaa siihen uutta elämää jollakin seuraavista vaihtoehdoista:

  • Jos vastaanotat TV-ohjelmia antennin kautta, saatavilla on ulkoisia DTV-muunninkoteloita, jotka mahdollistavat vanhempien televisioiden käytön. DTV-muunninkotelon sijoittaminen antennin ja television väliin muuntaa saapuvat DTV/HDTV-signaalit signaaleiksi, jotka ovat yhteensopivia minkä tahansa analogisen television kanssa. Et saa mitään DTV:n tai HDTV:n parannetuista resoluutioista, ja kaikki laajakuva-ohjelmat ovat postilaatikossa (mustat palkit kuvan ylä- ja alareunassa) analogisessa laitteessa.
  • Jos tilaat kaapeli- tai satelliittipalvelun ja vastaanottimessa on analoginen RF-lähtö, joka tukee analogista signaalipalvelua, voit ehkä päästä ohjelmointiin. Jos kuitenkin sait laatikottoman peruskaapelin «kaapelivalmiilla» analogisilla televisioilla, monet palvelut eivät enää tarjoa analogista TV-signaalia tämän liitäntävaihtoehdon kautta. Vaikka vanha analoginen televisiosi on «kaapelivalmis», saatat joutua vuokraamaan palveluntarjoajaltasi laatikon, joka muuntaa digitaaliset kaapelisignaalit takaisin analogisiksi. Lisätietoja saat kaapelipalvelusta tai satelliittipalveluntarjoajalta.
  • Jos analogisessa televisiossa on sarja RCA-tyylisiä AV-tuloja (punainen, valkoinen ja keltainen) antenni-/kaapeliliitännän lisäksi, voit liittää ulkoisen DTV-muuntimen tai kaapeli-/satelliittivastaanottimen, jossa on tämä yhteyskyky.
  • DTV-siirtymä vaikuttaa myös videonauhureihin ja DVD-tallentimiin (ennen vuotta 2009 valmistetut DVD-tallentimet), joissa voi olla sisäänrakennettu viritin ohjelmien vastaanottamiseksi ilmaantennin kautta, sekä DVD-tallentimiin, joissa ei ole sisäänrakennettua viritintä. saada. Näissä tapauksissa sinun on liitettävä videonauhuri tai DVD-tallennin ulkoiseen DTV-muuntimeen tai kaapeli-/satelliittivastaanottimeen, jotta voit vastaanottaa TV-ohjelmia tallennustarkoituksiin.
  • Voit ehkä liittää joitain mediasuojia analogiseen televisioon, jossa on AV-sisääntulot, jos mediastriimauksessa on joukko analogisia AV-lähtöjä. Yksi esimerkki on Roku Express Plus, joka antaa sinulle pääsyn suoratoistopalveluihin, kuten Netflix, Vudu ja Hulu vanhalla analogisella televisiollasi.

Analoginen televisio voi näyttää kuvia vain vakioresoluutiolla (480i). Joten vaikka ohjelmalähde olisi alun perin HD tai 4K Ultra HD, näet sen vain vakioresoluutioisena kuvana.

Lisähuomautus vuotta 2007 edeltäneiden HDTV:n omistajille

Vuoteen 2007 asti HDTV:ssä ei vaadittu digitaalisia tai HD-virittimiä. Vanhassa HDTV:ssä voi olla vain analoginen TV-viritin. Silloin myös yllä olevat liitäntävaihtoehdot toimivat. Vakiotarkkuuden signaali perustuu television skaalausominaisuuksiin paremman kuvanlaadun tarjoamiseksi näytölle. Vanhemmassa HDTV:ssä voi myös olla DVI-tulot HDMI-tulojen sijaan HD-resoluutiosignaalien saamiseksi. Sitten sinun on käytettävä sekä HDMI-DVI-muunninkaapelia että toista audioliitäntää. Voit käyttää näitä liitäntävaihtoehtoja yhteensopivien OTA HD DVR -laitteiden tai HD-kaapeli-/satelliittivastaanottimien kanssa HDTV-ohjelmien vastaanottamiseen.

Se tulee alas

HDTV:t ja Ultra HD -televisiot tarjoavat paljon paremman television katselukokemuksen, mutta jos sinulla on analoginen televisio, saatat silti pystyä käyttämään sitä digitaaliaikana. Vaikka analoginen televisio ei ole toivottava ensisijaisena televisiona (etenkin kotiteatterissa), se voisi olla sopiva toiseksi tai kolmanneksi televisioksi. Kun vuodet kuluvat ja viimeiset analogiset televisiot heitetään pois (toivottavasti kierrätetään), kysymys analogisesta tai digitaalisesta TV:stä rauhoittuu.

Por Markus