iphone xs xr keynote 5b9b11b4c9e77c00506c8f10

Yksinkertaisesti sanottuna iPhone XS, iPhone XS Max ja iPhone XR eivät ole aivan yhtä suuri parannus iPhone X:ään verrattuna kuin X oli edeltäjäänsä, iPhone 7:ään verrattuna. XS- ja XR-malleissa on kuitenkin paljon tarjota ja ovat loistavia puhelimia. Niiden sisäosia on muutettu niin, että ne ovat nopeampia ja tarjoavat jopa ominaisuuden, joka on täysin uusi iPhonelle. Tässä on kaikki mitä sinun tulee tietää iPhone XS:stä, XS Maxista ja XR:stä,

Applen varatoimitusjohtaja Phil Schiller esittelee iPhone XS:n ja XR:n.

iPhone XS- ja XR-sarjat on korvattu iPhone 11:llä. Saat täyden käsityksen näistä malleista katsomalla iPhone 11 vs. iPhone 11 Pro: Mitä eroa niillä on?

iPhone XS:n ja XS Maxin tyylikkäimmät ominaisuudet

iPhone XS ja XS Max

iPhone XS ja XS Max ovat evoluution parannuksia iPhone X:ään verrattuna, eivät vallankumouksellisia. Jotkut näiden mallien tärkeimmistä ominaisuuksista ovat:

 • Iso näyttö: iPhone XS:ssä on sama 5,8 tuuman näyttö kuin iPhone X:ssä, mutta XS Max tarjoaa kaikkien aikojen suurimman iPhonen näytön: massiivisen 6,5 tuuman. XS Max saattaa olla liian iso pienemmille käsille, mutta mikään iPhonen näyttö ei ole koskaan näyttänyt näin hyvältä.
 • Loistava kamera: XS ja XS Max käyttävät samaa kameraa, mikä on upeaa. Tiedämme, kuinka hyvä se on, koska se on melkein sama kamera kuin iPhone X. Se kuvaa 12 megapikseliä, tarjoaa laajakulma- ja telekuvausvaihtoehdot, optisen ja digitaalisen zoomin, muotokuvavalaistuksen, 4K-videotallennuksen ja paljon muuta. XS ja XS Max lisäävät muutamia ryppyjä, mukaan lukien stereoääni videotallennukseen.
 • Jopa 512 Gt tallennustilaa: iPhone XS ja XS Max kaksinkertaistavat huippuluokan iPhonen enimmäistallennuskapasiteetin 512 Gt. Applen mukaan se riittää muutamaan sataantuhanteen valokuvaan plus muuhun dataan.
 • Kaksi SIM-korttia: Innovatiivisen kaksois-SIM-järjestelmän ansiosta XS- ja XS Max -korteissa voi olla kaksi puhelinnumeroa samalle puhelimelle. Ensimmäinen SIM-kortti on fyysinen SIM-kortti. Toinen eSIM on täysin ohjelmistopohjainen. Tämä helpottaa matkustamista ulkomaille; kirjaudu paikalliseen palveluun missä tahansa käytät eSIM-korttia ilman, että sinun on vaihdettava vanhaa SIM-korttiasi tai menettämättä pääsyä puhelinnumeroon, joka kaikilla muilla on kotonasi (ja hyvästit suurille dataverkkovierailulaskuille!).
 • Sisältä paranneltu: XS ja XS Max on rakennettu parempien sisäisten komponenttien ympärille kuin iPhone X. Molempien puhelimien A12 Bionic -prosessori on nopeampi kuin iPhone X:n A11 (nopeus riippuu siitä, mitä teet). iPhone X:ään verrattuna akku kestää 30 ja 90 minuuttia pidempään XS:ssä ja XS Maxissa.
 • Parempi suojaus: IPhone XS:n ja XS Maxin pölyn- ja vedenkestävyys täyttää IP68-standardin. Tämä tarkoittaa, että ne ovat vedenpitäviä jopa 30 minuuttia, kun ne upotetaan 2 metrin syvyyteen.
 • iPhonen vakioominaisuudet: Kuten mistä tahansa iPhonesta, löydät tärkeimmät Applen ominaisuudet ja tekniikat, kuten Apple Payn ja Sirin, XS- ja XS Max -puhelimista. Ja kuten edeltäjänsä, nämä mallit käyttävät Face ID:tä turvallisuuteen ja tapahtumien valtuutukseen.

iPhone XR:n tyylikkäimmät ominaisuudet

Sininen iPhone XR

iPhone XR näyttää aivan erilaiselta kuin iPhone XS. Se, mitä tämän mallin konepellin alla tapahtuu, on myös melko erilaista kuin XS. Tässä ovat iPhone XR:n tärkeimmät ominaisuudet:

 • 6,1 tuuman LCD-näyttö: Vaikka iPhone XR:ssä ei ole iPhone X:ssä tai XS:ssä käytettyä korkealaatuista OLED-näyttöä, siinä on 6,1 tuuman LCD-näyttö. Älä anna ihmisten vakuuttaa sinulle, että näyttö ei voi olla hyvä, koska se ei ole OLED. Tämä on Applen paras LCD-näyttö. Toisin kuin XS, XR:n näyttö ei tue 3D Touchia.
 • A12 Bionic prosessori: XR on rakennettu saman tehokkaan uuden A12 Bionic -prosessorin ympärille kuin XS. Kaikissa kolmessa mallissa on sama yhdistelmä tehokkaita ja erittäin tehokkaita siruja, ja ne käyttävät samaa hermomoottoria tekoälyyn ja koneoppimiseen.
 • Todella hyvä kamera: iPhone XR:n kamera ei vastaa XS:n lähes ammattimaista varustetta, mutta se on silti ylivoimaisesti paras kamera, jonka useimmat ihmiset ovat koskaan omistaneet. Yksilinssinen järjestelmä tarjoaa telekuvauksen, laitteistopohjaisen kuvanvakaimen, 4K-videotallennustoiminnon ja joitakin muotokuvavalaistusominaisuuksia.
 • Kolme säilytysvaihtoehtoa: Koska XR on tavallinen puhelin, se tarjoaa laajemman valikoiman tallennusvaihtoehtoja. Valitse 64 Gt, 128 Gt tai 256 Gt tarpeisiisi ja budjettiisi sopivaksi.
 • Houkutteleva hinta: 64 Gt:n iPhone XR:n hinta alkaa 749 dollarista. Vaikka se saattaa tuntua paljon älypuhelimelle, se on 200 dollaria vähemmän kuin halvin iPhone XS. Tämä hinta tekee tästä erittäin toimivasta huippuluokan puhelimesta monien ihmisten ulottuvilla.
 • iPhonen vakioominaisuudet: XS-sarjan tavoin iPhone XR sisältää kaikki tärkeimmät iPhone-tekniikat, mukaan lukien Siri, Apple Pay ja Face ID.
 • Useita värejä: Monet ihmiset esittelevät suosikkiväriään, jos he valitsevat. Jos kuitenkin haluat olla ilman koteloa tai pidät läpinäkyvästä kotelosta, voit käyttää XR:ssä paljon kirkkaita värejä.

Entä iPhone X, iPhone 8 ja iPhone 7?

Huolimatta uusien mallien käyttöönotosta, on edelleen monia aikaisempia iPhoneja. Tämä on ollut Applen malli viime vuosina: esittele uusia malleja ja pidä vanhat edullisemmin houkuttelevina vaihtoehtoina budjettitietoisemmille kuluttajille. Tässä tapauksessa Apple tarjoaa edelleen iPhone 8 -sarjan puhelimia, alkaen alle puoleen iPhone XS:n hinnasta. iPhone X korvattiin kokonaan XS:llä ja XR:llä, ja iPhone 7 lopetettiin.

Por Markus