iphonex front side flat 59babe639abed50011201946

IPhone X (lausutaan «kymmenen») oli Applen lippulaivan älypuhelimen 10-vuotisjuhlaversio. Kun se julkaistiin vuonna 2017, Applen toimitusjohtaja Tim Cook kutsui sitä «tuotteeksi, joka asettaa sävyn seuraavalle vuosikymmenelle». Se kuitenkin lopetettiin syyskuussa 2018, kun iPhone X:ään julkaistiin kolme päivitystä – iPhone XS, XS Max ja XR. Reunasta reunaan ulottuvan OLED-näytön, lasikehyksen ja uuden teknologian, kuten Face ID:n, ansiosta iPhone X näytti vähän iPhonen aiemmilta versioilta. Kun tähän lisätään massiivinen 5,8 tuuman näyttö, joka on tähän mennessä suurin iPhoneista, ja tekniset tiedot tekivät siitä erottuvan laitteen.

Eikö iPhone X ole enää saatavilla?

Apple ei enää valmista iPhone X:ää, mutta yritys tukee sitä edelleen. iPhone X toimii iOS 15 -käyttöjärjestelmällä ja sen pitäisi olla yhteensopiva iOS 16:n kanssa julkaisun jälkeen. iPhone oli äärimmäisen suosittu ja kauniisti suunniteltu, joten puhelimen kysyntä oli tavallista suurempi. Se ei kuitenkaan enää tue iOS-päivityksiä jossain vaiheessa.

iPhone X:ssä esitelty uusia ominaisuuksia

Tyylikkään muotoilun lisäksi iOS 11:n mukana toimitettu iPhone X esitteli neljä uutta ominaisuutta.

 • Kasvojen tunnus: Tämä kasvojentunnistusjärjestelmä korvasi Touch ID:n puhelimen lukituksen avaamiseen ja Apple Pay -tapahtumien valtuutukseen. Se käyttää useita antureita lähellä käyttäjää kohti olevaa kameraa, jotka heijastavat 30 000 näkymätöntä infrapunapistettä kasvoillesi kartoittaakseen rakenteen erittäin yksityiskohtaisesti. Kasvokortin tiedot tallennetaan iPhonen Secure Enclaveen, samaan paikkaan, johon Touch ID -sormenjäljet ​​tallennetaan, joten se on erittäin turvallinen.
 • Animoji: Yksi iPhone X:n viihdyttävimmistä ominaisuuksista on Animojin tai «liikkuvan emojin» lisääminen. Animojis toimivat vain laitteissa, joissa on iOS 11 tai uudempi. Tavalliset emojit ovat saatavilla myös iPhone X:ssä.
 • Super Retina -näyttö: Ilmeisin muutos iPhone X:ään on näyttö, joka julkaisuhetkellä oli tähän mennessä suurin. Se on täysin reunasta reunaan ulottuva näyttö, mikä tarkoittaa, että puhelimen reuna päättyy samaan paikkaan kuin näyttö. Super Retina HD -näyttö parantaa ulkoasua. Tämä Applen kauniin Retina Display -näytön korkearesoluutioinen versio tuottaa 458 pikseliä tuumalla – suuri askel aiempien puhelimien 326 pikselistä tuumaa kohti.
 • Langaton lataus: iPhone X:ssä on sisäänrakennettu langaton lataus, joka on saatavilla myös samanaikaisesti julkaistuissa iPhone 8 -sarjan puhelimissa. Voit asettaa iPhonen latausmatolle ja akku latautuu langattomasti. IPhone X käyttää Qi (lausutaan «chee») langatonta latausstandardia, joka oli jo saatavilla muissa älypuhelimissa. Kun Apple hyväksyi tämän standardin, kaikki suuret älypuhelinmerkit tukivat sitä.

Miten iPhone X ja iPhone 8 Series eroavat

Vaikka iPhone X- ja iPhone 8 -sarjan puhelimet esiteltiin samaan aikaan, eroavat toisistaan ​​useilla alueilla:

 • Näyttö
 • Kasvojen tunnistus
 • Kamera
 • Koko ja paino

Vaikka iPhone X:n takana oleva kaksoiskamerajärjestelmä on pohjimmiltaan sama kamera kuin iPhone 8 Plus:n kamera, X:n käyttäjälle suunnattu kamera on parempi. Se tukee parannettuja valaistusominaisuuksia, muotokuvatilaa ja animoituja hymiöitä, jotka jäljittelevät ilmeitäsi. Kun se julkaistiin, X:llä oli tähän mennessä suurin näyttö kaikista iPhoneista 5,8 tuuman diagonaalillaan. iPhone X:n koko ja paino ovat lähempänä iPhone 8:aa kuin 8 Plus:a. Käyttämällä uutta OLED-näyttöä ja pääosin lasia valmistettua runkoa Apple pystyi vähentämään X:n painoa vain 6,1 unssiin, joka on yli unssi kevyempi kuin iPhone 8 Plus.

FAQ

 • Kuinka käynnistät iPhone X:n uudelleen?

  IPhone X ja kaikki iPhonen uudemmat versiot voidaan käynnistää uudelleen samalla tavalla. Pidä Sivu ja Vähennä äänenvoimakkuutta painikkeita, kunnes laite sammuu, odota 30 sekuntia ja paina ja pidä painettuna Sivu -painiketta, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.

 • Miten sammutat iPhone X:n?

  Pidä Sivu ja Ääni kovemmalle tai Vähennä äänenvoimakkuutta kunnes näyttö pimenee, mikä osoittaa, että laitteesi on sammutettu. IPhone X voidaan käynnistää uudelleen käyttämällä . pitää Sivu -painiketta, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.

 • Kuinka nollaat iPhone X:n?

  Siirry iPhone X:llä osoitteeseen asetukset > Kenraali > Nollaa > Tyhjennä kaikki sisältö ja asetukset ja valitse Puhdistaa. Seuraa opastamme saadaksesi vaiheittaiset ohjeet iPhonen nollaamiseen.

Por Markus