GooglePixel5 1cd76c3596984dcdab689af2dbdf2853

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Googlen uudet Pixel-puhelimet ovat samanlaisia ​​ja niissä on samat kamerat.
  • 699 dollarin Pixel 5 on uusi lippulaiva, ja siinä on alumiinirunko ja käänteinen langaton lataus.
  • 4a 5G:ssä on samat kamerat kuin 5:ssä vain 499 dollarilla.
Jos säilyttäisit Googlen uuden Pixel 5:n 4a 5G -mallin rinnalla, olisi vaikea sanoa, kumpi oli kumpi. Molemmat puhelimet näyttävät lähes identtisiltä eivätkä eroa paljoa sisältäkään. Molemmissa on ylimääräinen laajakulmakamera, ja ne toimivat Android 11:llä. 699 dollarin Pixel 5:ssä on muutama lisäominaisuus, kuten enemmän RAM-muistia, hieman suurempi akku ja langaton lataus. Mutta 4a ei ole hidas ja maksaa vähemmän $ 499. Molemmissa puhelimissa on paljon mistä pitää. Molemmissa on oma Pixel-design, joka asettaa standardin tyylikkäälle minimalismille. Ja ne tarjoavat Googlen puhtaan Android-kokemuksen, josta on poistettu monien muiden valmistajien puhelimia rasittavat bloatware-ohjelmat. Niille, jotka haluavat enemmän ominaisuuksia, Pixel 5 on oikea valinta. Siinä on 6 tuuman, 2340 × 1080, 90 Hz OLED-näyttö. Tämän resoluution ja virkistystaajuuden pitäisi olla hyvä useimmille käyttäjille, mutta muista, että jotkut valmistajat tarjoavat puhelimia jopa suuremmilla 120 Hz:n nopeuksilla, mikä voi parantaa vieritys- ja videon katselukokemusta.

Hinta tekee puhelimen?

Molemmat uudet pikselit ovat suhteellisen edullisia kilpailijoihin verrattuna. Alle 700 dollarilla 5 on suhteellisen kohtuullinen hinta, ja siinä on kunnollinen ominaisuus, joka vastaa tämän pandemian aikakauden synkkää taloudellista tunnelmaa. Jos harkitset Pixelin tai Applen 799 dollarin iPhone 12:n ostamista, 5 tarjoaa korkeamman virkistystaajuuden näytön, koska 12 kellotaajuudella on vain 60 Hz verrattuna Pixelin 90 Hz:iin. IPhone 12 on hieman suurempi, ja sen näyttö on 6,1 tuumaa verrattuna Pixel 5:n 6 tuuman näyttöön. iPhone on teknisesti tehokkaampi 5,78 unssilla kuin Pixel 5:n 5,33 unssia. Mutta nämä erot ovat niin pieniä, että niillä ei pitäisi olla merkitystä tosielämässä. Pelasin äskettäin Pixel 5:llä, ja sen upea näyttö ja erittäin terävät kamerat houkuttelivat hetkeksi. Myös alumiinirunko tuntuu hyvältä. Sitten minut toi takaisin todellisuuteen se, että olen jo yhteydessä Applen ekosysteemiin. Android-fanit pitävät siitä, että Pixel 5:ssä on sekä langaton lataus että käänteinen langaton lataus silloin, kun haluat saada mehua puhelimesta toiseen vempaimeen. Pixel 5:n vedenkestävyys on hyödyllinen niille, jotka ovat taipuvaisia ​​pudottamaan puhelimensa pesualtaaseen.

Pixel 5 vs Pixel 4a 5G

Molemmat puhelimet tuntuivat näppärältä ja responsiiviselta vaihtaa sovellusten välillä, kun käsittelin niitä. 5 ja 4a 5G:lle Google valitsi Qualcommin Snapdragon 765G:n, joka on suorituskyvyltään keskialueella. Google väittää, että 4a:ssa ja 5:ssä on jopa 48 tunnin akunkesto «äärimmäisessä akunsäästötilassa», mutta se ei sovellu monien videoiden katseluun.

Edullinen muovikehyksellä

200 dollaria halvempi kuin 5, 4a säästää melkoisesti rahaa, mutta tarjoaa silti kunnolliset tekniset tiedot ja Google-brändin turvallisuuden. Pystyin käsittelemään Pixel 4a:ta äskettäin ja olin vaikuttunut näkemästäni. Vaikka sisusta ei voi verrata Pixel 5:een tai muiden merkkien lippulaivamalleihin, 4:n pitäisi tyydyttää useimmat ihmiset, jos he eivät vaadi uusinta tekniikkaa. Tämä ei tunnu budjettipuhelimelta, vaikka siinä on muovirunko. Valokuvaajien on oltava tyytyväisiä 4a:n optiikkaan. Kuten 5:ssä, Pixel 4a:ssa on sekä 12 megapikselin tavallinen laajakulmakamera että 16 megapikselin ultralaajakulmakamera. Molemmat kamerat tuottivat upeita kuvia siinä lyhyessä ajassa, että pystyin käyttämään niitä erittäin selkeästi ja yksityiskohtaisesti jopa sisätiloissa. Molemmissa puhelimissa käytetään videon etupuolella optista ja elektronista kuvanvakainta. Google on julkaissut useita optimointityyppejä, jotka voit valita vakauttamiseksi. Kokeilin Cinematic Pania, jossa on sileä, dramaattinen tunnelma. Google on julkaissut kaksi kiinteää puhelinta, ja jos et tarvitse lisävarusteita, kuten vedenpitävyyttä, alumiinikoteloa tai käänteistä langatonta latausta, 4a on varastettu. Niille, jotka haluavat muutaman lisätoiminnon, 5 tarjoaa sinulle ei paljon ylimääräistä rahaa.

Por Markus