peopleusingandroid12 1e7ddd813fae4ff38b4b870c02660335

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Google tuo Android 12:n erikoisversion Android Go -laitteilleen.
  • Android 12 Go tuo monia uusimman Android-käyttöjärjestelmän ominaisuuksia budjettilaitteisiin.
  • Suuremmat nopeudet, kevyempi käyttöliittymä ja parempi akunkesto tekevät budjettipuhelimista kaiken kaikkiaan paljon parempia.

Ostamasi lähtötason Android-puhelin on tulossa paljon paremmaksi. Google työstää uutta Android 12 -versiota, jota aletaan toimittaa lähtötason älypuhelimiin vuonna 2022. Uusi käyttöjärjestelmä perustuu joihinkin Android 12:n pääversion parhaisiin ominaisuuksiin. Se on optimoitu toimimaan edullisissa Android-laitteissa, joissa on vähemmän RAM-muistia. RAM-muistilla on suuri merkitys puhelimesi moniajossa, ja tavalliset käyttöjärjestelmät voivat kaatua, jos niillä ei ole tarpeeksi RAM-muistia. «Android 12 Go tarjoaa käyttäjille useita etuja», teknologia-asiantuntija Aram Aldarraji kertoi Lifewirelle sähköpostissa. «Uusi ohjelmisto on suunniteltu toimimaan halvemmissa älypuhelimissa, joten se on edullinen vaihtoehto niille, jotka tarvitsevat luotettavan laitteen.»

Nopeammin, paremmin, halvemmalla

Android 12 Go Edition

Viime vuosina Samsungin, Googlen ja Nokian kaltaiset yritykset ovat tulvineet budjettipuhelinmarkkinoita uusilla laitteilla. Samsungin Galaxy A52:sta vielä halvempaan Nokia G10:een, Android-markkinat ovat täynnä edullisia puhelinvaihtoehtoja. Usein nämä vanhemmat laitteet kuitenkin luottavat pienempään RAM-muistiin ja vanhempiin, hitaampiin prosessoreihin kustannusten pitämiseksi kurissa. Esimerkiksi Nokia G10 on saatavana alle 200 dollarilla, mutta siinä on vain 3 Gt RAM-muistia, mikä on vähän verrattuna lippulaivalaitteiden, kuten Samsung Galaxy S21:n, tarjoamaan 8 Gt RAM-muistiin. Pienempi määrä RAM-muistia voi hidastaa moniajoa, ja liian monien sovellusten taustalla toimiminen on yksi ensimmäisistä asioista, joita Google suosittelee tarkistamaan, kun Android-puhelimesi toimii hitaasti. Siinä Android Go tulee käyttöön. Googlen suunnitelma Android Go:n ja sitä seuraavien Go-sovellusten kanssa oli tehdä Android-käyttöjärjestelmästä kevyempi ja nopeampi laitteissa, joissa on vähemmän kuin vaikuttavat tekniset tiedot.

Käyttämättömien sovellusten käyttöliittymä Android Gossa

Käyttöjärjestelmä on poistettu versio Android-peruskäyttöjärjestelmästä. Monet sen sisältämistä sovelluksista on myös poistettu, kuten tekniikan YouTube-käyttäjät, kuten Trakin Tech, ovat selittäneet aiemmin. Tämä tarkoittaa, että näet monia samoja ominaisuuksia näissä halvemmissa laitteissa, mutta niissä voi olla joitain eroja. Aiemmin käyttöjärjestelmä näytti olevan virtaviivaistettu ja sen julkaisu herätti aallon uusia Android-älypuhelimia, jotka ovat erittäin edullisia. Aldarraji sanoo, että Android 12 Go on suunniteltu käyttämään vähemmän tallennustilaa. Tämä tarkoittaa enemmän sisäistä muistia suosikkivalokuvillesi ja -videoillesi. Käyttöjärjestelmän tulisi myös käyttää vähemmän RAM-muistia, mikä tarkoittaa, että voit tehdä moniajoja helpommin ilman, että puhelimesi tuntuu hitaalta. «Uusi ohjelmisto on suunniteltu toimimaan halvemmissa älypuhelimissa, joten se on edullinen vaihtoehto niille, jotka tarvitsevat luotettavan laitteen.» Hän uskoo myös, että päivityksen pitäisi myös parantaa monien laitteiden akun kestoa, koska se ei yleensä vaadi niin paljon resursseja. Pidempi akku tarkoittaa, että voit olla rauhassa tietäen, että puhelimesi on käyttövalmis silloin, kun sitä tarvitset, ilman että sinun tarvitsee ladata sitä niin usein. Jos et käytä älypuhelinta paljon, suurempi akku voi olla mukavaa, koska et todennäköisesti kävele ulos kotoa lataamatta sitä.

Android Go kasvaa

Googlen mukaan yli 1 600 Android-laitetta tukee tällä hetkellä Android Goa yli 180 maassa. Yhtiö kertoo myös, että yli 80 prosentissa lähtötason puhelimista on Android Go -versio. Tämä tarkoittaa, että monet ihmiset luottavat Googlen nopeampaan ja kevyempään käyttöjärjestelmään. Käyttöjärjestelmä on juuri ylittänyt 200 miljoonaa päivittäistä käyttäjää maailmanlaajuisesti. Android 12 Go:n avulla Google näyttää tekevän puhelimensa käytön entistä helpommaksi näille 200 miljoonalle ihmiselle. Paremman suorituskyvyn lisäksi Google tuo kuitenkin myös yhden Android 12:n parhaista ominaisuuksista aloittelijoille. Aivan oikein, Privacy Dashboard näkyy Android 12 Gossa. Lisäksi hän ei ole riisuttu ollenkaan. Tämä tarkoittaa, että näet kaikki tarvitsemasi yksityisyystiedot suoraan puhelimestasi. Tämä sisältää, mitkä sovellukset käyttävät sijaintitietojasi, kameraasi ja mikrofoniasi. Se on yksi parhaista ominaisuuksista, joita Google on lisännyt Androidiin, ja valtava siunaus älypuhelimen yksityisyydelle. On hienoa nähdä sen siirtyvän Androidin Go-versioon. Viime kädessä Android 12 Go:n julkaisu voi olla iso askel eteenpäin halvempien ja luotettavampien älypuhelimien kannattavuudessa. Maailmassa, joka työntää jatkuvasti kalleinta tekniikkaa naamaamme, on luultavasti suuri parannus monille, että he voivat valita halvemman puhelimen ja tuntea, että et menetä hyvää kokemusta.

Por Markus