Miksi iPhone 13n videokamera on tarkea kaikille

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Huhujen mukaan iPhone 13 saa videomuotokuvatilan ja ProRes-videomuodon.
  • Muotokuvatila saa kotivideon näyttämään Hollywood-elokuvalta.
  • ProRes-video ilahduttaa ammattivideokuvaajia.
IPhone 13 muuttaa tapaa, jolla kuvaat videota. Luotettavan Apple-huhun Mark Gurmanin mukaan iPhone 13 tuo Applen erinomaisen taustan hämärtävän muotokuvatilan videoon. Se lisää myös uuden korkealaatuisen ProRes-tallennusformaatin sekä uuden väriä parantavan suodatinjärjestelmän sekä still-kuville että videoille. Tämä on merkittävä päivitys iPhonen jo ennestään vaikuttavaan videokameraan, mutta haluavatko ammattilaiset kikkailevan muotokuvatilan? «Luulen, että kuten useimpien elokuvanteon historian ohjelmistopohjaisten kehityshankkeiden kohdalla, monet puristit kääntävät nenänsä ylös ja sanovat halveksuen, että iPhonen videoihin tulevalla toiminnolla, kuten muotokuvatilalla, ei ole juurikaan merkitystä.» Ishaan Mishra, TikTokin suunnittelujohtaja, kertoi Lifewirelle sähköpostitse. «Uskon, että minun kohdallani on päinvastoin. Kun laskennallinen valokuvaus paranee ja algoritmit ja ohjelmistot tulevat paremmin umpeen analogisen ja digitaalisen välisen kuilun, näemme käytön lisääntyvän.»

Pro iPhone video

IPhone tallentaa upeita videoita, ja sitä on jo käytetty suurten elokuvien tallentamiseen ohjaajilta, kuten Steven Soderberghiltä. IPhone-kameran viimeaikaiset versiot ovat parantaneet hämärässä kaappausta ja lisänneet huippuluokan kuvanvakain. Nyt Apple lisää muotokuvatilan videokameraan. Mielestäni tärkein asia iPhone 13:ssa on ProRes ja 48 miljoonaa pikseliä, ei muotokuvavideo. Muotokuvatila on toiminto, joka laskee näkymän elementtien syvyyden, havaitsee ihmiskohteen ja sumentaa sitten taustan. Tämä jäljittelee matalaa syväterävyyttä, jota esiintyy luonnollisesti suuremmilla antureilla varustetuissa kameroissa, ja näyttää yleensä hyvältä. Sinulle ja minulle tämän ominaisuuden käyttäminen videokamerassa nostaa kotielokuvamme uudelle tasolle ja antaa niille suuren budjetin Hollywood-tuotannon ilmeen. Mutta haluavatko todelliset Hollywood-elokuvantekijät tällaisen tempun? Vaikka se toimii hyvin, muotokuvatila on hämärä. Hän esimerkiksi ajattelee usein, että lasien pitäisi olla osa hämärtynyttä taustaa. Tämä sopii päivittäisiin tilannekuviin, mutta ei ammattivideoihin, mikä saattaa olla tarpeeksi hyvä. «Yhä useammat aloittelijat käyttävät tätä ensimmäisenä kontaktina oppiakseen lisää syväterävyydestä ja siitä, kuinka harkittuja videoita voidaan kuvata tämän ominaisuuden avulla, joten uskon, että näemme hämmästyttäviä innovaatioita tämän ominaisuuden ansiosta», Mishra sanoo. «Tämä johtaa rimaa kohoamiseen, kun ihmiset jatkavat oppimista ja remiksoimista ja parantavat sisältöä, jonka he tuovat tämän ominaisuuden avulla.» iOS 15:n betaversiolla voit kurkistaa videomuotokuvaustilaan FaceTime-sovelluksessa. Se ei ole huono, ja iPhone 13:n uusi A15-siru tekee siitä varmasti vielä paremman. Silti sillä tuskin on merkitystä, koska on toinen ominaisuus, joka muuttaa iPhone-videon täysin myös ammattilaisille.

Joku käyttää iPhonea videon kuvaamiseen.

RAW-videoversio

«Mielestäni tärkein asia iPhone 13:ssa on ProRes ja 48 miljoonaa pikseliä, ei muotokuva», Xiaodong Patrick Wang, Focos- ja Focos Live -sovellusten luoja iPhonelle, kertoi Lifewirelle sähköpostitse. Näiden sovellusten avulla käyttäjät voivat sumentaa valokuvien ja videoiden taustaa sisäänrakennettua ominaisuutta tehokkaammin ja jopa muuttaa tarkennuspistettä kuvauksen jälkeen. ProRes on Applen Emmy-palkittu videokoodekki, jota käytetään Final Cut -editointiohjelmistossa. ProRes yhdistää korkean suorituskyvyn, suhteellisen alhaiset tallennustarpeet, ja oletettavasti iPhone 13 -laitteisto optimoidaan olemaan entistä yhteensopivampi. ProRes tarkoittaa, että ammattivideokuvaajat voivat saada maksimaalisen laadun ja yksityiskohdat irti iPhonen kamerasta, mikä antaa heille maksimaalisen joustavuuden editoinnissa ja jälkituotannossa. Itse asiassa se on RAW-valokuvatiedostojen videoversio, jonka Apple on lisännyt iPhone 12 Prohon. Jos elokuvan ampujat rakastavat enemmän kuin pientä puhelinkokoista kameraa, se on vaihtoehtoja sotkea otoksiaan kuvauksen päätyttyä. Kamerat ovat yksi puhelimen jännittävimmistä osista tällä hetkellä. Teknologiaa päivitetään merkittävästi joka vuosi, ja näyttää siltä, ​​että tästä on tulossa loistava vuosi iPhonen tekijöille, olivatpa he sitten ammattilaisia ​​tai innokkaita amatöörejä.

Por Markus