Multitaskerien tulisi valttaa puhelimia joissa on pieni muistibudjetti

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Motorolan mukana tulee toinen budjettipuhelin, Moto G Pure.
  • Moto G Pure myydään alle 200 dollarilla ja sisältää vain 3 Gt RAM-muistia ja 4G-verkkoyhteydet.
  • Asiantuntijat varoittavat, että käyttäjien, jotka eivät halua mikrohallinnoida sovelluksia, tulisi valita edullisia puhelimia, jotka tarjoavat enemmän RAM-muistia, koska puhelimet, joissa on vähemmän RAM-muistia, voivat heikentää suorituskykyä.

Budjettipuhelimet, jotka tarjoavat vähemmän muistia (RAM), voivat toimia, mutta asiantuntijoiden mukaan käyttäjien, jotka eivät halua sulkea sovelluksia jatkuvasti käytön jälkeen, tulisi välttää niitä. Edullisten älypuhelinten maailma on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina, ja suuret yritykset, kuten Samsung, OnePlus ja muut, tarjoavat upeita vaihtoehtoja käyttäjille, jotka eivät halua kuluttaa 1 000 dollaria uuteen puhelimeen. Kaikki budjettipuhelimet eivät kuitenkaan ole samanarvoisia, ja yksi tapa, jolla monet valmistajat alentavat hintaa, on vähentää puhelimen RAM-muistia. Motorolan tuleva Moto G Pure on täydellinen esimerkki tästä, sillä siinä on vain 3 Gt RAM-muistia, mikä ei välttämättä riitä, jos et sulje sovelluksia jatkuvasti käytön jälkeen. «Puhelimen RAM-muistin määrä vaikuttaa sovellusten määrään [you can load] kerralla ja nopeus, jolla jokainen sovellus latautuu uudelleen, jos se on jo käynnistetty», WeSellTekin älypuhelinkorjauksen asiantuntija ja kunnostetun teknologian johtaja Paul Walsh kertoi Lifewirelle sähköpostissa. «Kuvittele, että latasit pelin, mutta sinun täytyy sitten vastaa nopeasti sähköpostiin sulkematta peliä. RAM-muistin määrä määrittää, kuinka nopeasti peli latautuu uudelleen, kun olet vastannut sähköpostiin, jos et ole sulkenut pelisovellusta. Tämä on tärkein vaikutus RAM:lla siihen, kuinka sujuvasti puhelimet toimivat.»

Tarvitsetko todella RAM-muistia?

Arkikuluttajalle ajatus RAM-muistin takana, lyhenne sanoista hajasaantimuisti, ei ehkä vaikuta tärkeältä tekijältä. Loppujen lopuksi monet meistä ajattelevat vain, kuinka hyvä kamera on ja kuinka monta kuvaa puhelimeen mahtuu, ennen kuin huolehditaan sen siirtämisestä johonkin pilvipalveluun. RAM-muistilla voi kuitenkin olla erittäin tärkeä rooli puhelimesi yleisessä suorituskyvyssä, varsinkin jos vietät paljon aikaa puhelimeensa moniajoihin. Jos juoksee aktiivisesti [multiple intensive] Kun käytät jatkuvasti sovelluksia, 4 Gt ei todennäköisesti riitä.» laitteen päämuistista. Näin voit vaihtaa sovellusten, kuten sähköpostin, tekstiviestien, Twitterin ja muun sosiaalisen median välillä liikkeellä ollessasi. Tästä syystä lippulaivapuhelimet, kuten samsung galaxy z fold3:ssa on yleensä suurempi määrä muistia, kuten 12 Gt tietokoneiden kanssa. Voit helposti päivittää RAM-muistia, jos sinulla on vähän sitä, mutta älypuhelimien kanssa se ei ole niin helppoa, mikä tarkoittaa, että haluat valita puhelimen, jossa on tarpeeksi RAM-muistia, jotta voit tehdä kaiken, mitä tarvitset tulevina vuosina. Lyhyesti sanottuna, mitä enemmän RAM-muistia sinulla on, sitä sujuvammin laitteesi voi toimia useiden sovellusten ollessa auki.

Kuinka paljon RAM-muistia riittää?

Walsh sanoo, että puhelimet, joissa on pienempi määrä RAM-muistia, kuten 2 Gt tai 3 Gt, sopivat käyttäjille, mutta se ei ole ihanteellinen määrä, jos aiot käyttää puhelinta paljon koko päivän. Jos juoksee aktiivisesti [multiple intensive] sovelluksia jatkuvasti, 4 Gt on luultavasti liian vähän. Se saa puhelimesi muuttumaan hitaaksi ja hitaaksi, huomattavasti. Jos kuitenkin käytät vain yhtä sovellusta kerrallaan ja sinulla on tapana sulkea jokainen sovellus heti, kun olet valmis, realistisesti 4 Gt on enemmän kuin tarpeeksi», Walsh huomautti. Lisää RAM-muistia ei tietenkään tarvita. Joskus se liittyy myös optimointiin, kuten nopeustestit, joissa verrataan iPhone XR:ää ja Galaxy Note 9:ää vuonna 2018, osoittavat. Edullisilla puhelimilla et kuitenkaan välttämättä saa samoja optimointeja kuin lippulaivapuhelimilla, joten jos etsit edullista puhelinta ja haluat sen kestävän mahdollisimman pitkään, valitse laite, joka tarjoaa enemmän RAM-muistia, saattaa olla vaivan arvoista. säästää, jotta voit käsitellä viivästyneen puhelimen varhaisessa vaiheessa.

Por Markus