malte helmhold 3LUHhTjfI4M unsplash 05490ab2be3b43fe8d6c1f8950db0e7a

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Huhujen mukaan iPhone 13:ssa on jopa 1 Tt tallennustilaa.
  • Ammattimaiset videokuvaajat ja valokuvaajat rakastavat tätä vaihtoehtoa.
  • Useimmat ihmiset ovat kunnossa 128 Gt: n kanssa.

iPhone 13:n huhutaan tarjoavan 1 Tt:n tallennustilaa. Se on hullua: Vertaa tätä Applen omaan M1 MacBook Prohon, joka alkaa vain 256 Gt:sta. Nykyinen iPhone, iPhone 12, on saatavana enintään 512 megatavulla. Siinä on paljon tallennustilaa puhelimelle. Joten mitä ihmettä Applella on mielessä? Mihin käyttöön tällainen pohjaton säilytyskuoppa voisi olla tarpeen? Kaksi asiaa: valokuvat ja videot. «Puhelimellamme ottamamme ja jakamamme valokuvat ja videot sisältävät korkeamman resoluution ja suurempia tiedostoja kuin koskaan ennen», cloudHQ:n perustaja Naomi Assaraf kertoi Lifewirelle sähköpostitse. «Emme paljon ajattele sitä, mutta useimmilla meistä on valtava määrä mediatiedostoja puhelimissamme huolimatta siitä, että useimmat meistä varmuuskopioivat ne myös pilveen.»

Pro tarkoittaa Pro

Apple suhtautuu vakavasti iPhone-kameroihin. Nykypäivän huippuluokan iPhone Pro -laitteet voivat kuvata RAW-kuvia ja kaapata Dolby Vision HDR -videota 60 fps:n nopeudella. Jopa perus-iPhone 12 ja 12 mini voivat tallentaa 4K-videota 60 fps:n nopeudella, mikä vaatii 400 megatavua yhden minuutin kuvamateriaalia varten.

Lähikuva iPhone 12 Pro -kameroista.

Kun iPhone paranee, sitä käytetään yleisemmin ammattitason videokuvaukseen, mukaan lukien Hollywood-elokuviin. Ihmiset, jotka kuvaavat iPhonella koko päivän erityisessä elokuvainstallaatiossa, eivät halua loppua tilasta muutaman kohtauksen välein. Heille edes 8 Tt:n iPhone ei luultavasti olisi liikaa. Se ei myöskään ole vain video. Jotkut muusikot käyttävät iPhoneaan ensisijaisena tietokoneenaan musiikin tekemiseen. Vaikka iPad Prossa on ollut 1 Tt tallennustilaa useiden vuosien ajan, iPhonessa ei ole. Ja jos käytät sovellusta, kuten GarageBand, Cubasis tai näytepohjaista instrumenttia, täytät iPhonen yhtä nopeasti kuin iPadin. Joten monet ammattilaiset arvostavat ja käyttäisivät 1 Tt iPhonen ylimääräistä tallennustilaa.

Pelit, elokuvat, media

Myös ei-ammattimaisia ​​käyttötarkoituksia on runsaasti. Ehkä sinulla on juuri lapsia, etkä voi olla tekemättä loputtomasti videoita ja kuvia jälkeläisistäsi. Tai ehkä olet innokas lomakuvaaja (tai tulet sellaiseksi, kun lukitukset helpottuvat). Entä ihmiset, jotka eivät tee mitään, mutta haluavat katsoa elokuvia ja TV-ohjelmia tai pelata videopelejä? 5G saattaa lopulta tehdä mobiilielokuvien suoratoistosta käytännöllistä, mutta silloinkin, ellei se tarjoa todella rajoittamatonta datapakettia, lataa video kotona ja tallenna se puhelimeesi. Se vie paljon tilaa. Videopelit ovat samankokoisia ja vievät useita gigatavuja tilaa. Emme ajattele sitä paljon, mutta useimmilla meistä on valtava määrä mediatiedostoja puhelimissamme huolimatta siitä, että useimmat meistä varmuuskopioivat ne myös pilveen. Lisää tallennustilaa on hyvä myös, jos matkapuhelinpeitto on heikko tai yhteys on hidas. Pilvestä työskentely on hienoa Piilaaksossa tai Singaporessa, mutta entä jos menet esitykseen, liität puhelimesi projektoriin etkä saa signaalia?

kestää kauemmin

Lisää tallennustilaa myös pidentää puhelimesi käyttöikää. Jos valitset 64 Gt puhelimen, se täyttyy nopeasti, etkä voi tehdä asialle mitään. Android-puhelimissa on microSD-korttipaikat, jotka lisäävät tallennustilaa, mutta se ei ole mahdollista iPhonen kanssa. «Ihmiset pitävät puhelimiaan pidempään», sanoo Assaraf cloudHQ:sta. «Aiemmin piti päivittää melkein joka toinen vuosi, mutta ei enää niin paljon. 1 Tt:lla keskivertokäyttäjä pystyi pitämään puhelimensa vuosia eikä koskaan ollut huolissaan paikallisen tallennustilan loppumisesta.»

Por Markus