GettyImages 641174594 bdeb3169be1f4334a6a40ad7934fdd97

Mitä tietää

 • Teksti: Valitse kieli > Napauta kirjoittaaksesi tekstiä > ala kirjoittaa > Tulla sisään.
 • Puhuttu sana: valitse kieli > napauta mikrofonia > aloita puhuminen äänimerkillä. Lehdistö Kaiutin kuvake kuulla käännös.
 • Keskustelut: valitse kieli > napauta Keskustelu > alkaa puhua. Katso käännös näyttöä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit käyttää Google-kääntäjätyökalua, joka voi käsitellä tekstiä, kuvia, puhetta ja jopa reaaliaikaisia ​​keskusteluja.

Käännä tekstiä Google-kääntäjällä

Käännä tekstiä on helpoin ja parhaiten tuettu Google-kääntäjän ominaisuus. Näin käännät minkä tahansa tekstin, jonka kohtaat.

 1. Valitse sen lähdekielen nimi, josta haluat kääntää
  näytön vasemmassa yläkulmassa. Tässä esimerkissä käytämme Englanti.

 2. Valitse sitten näytön oikeasta yläkulmasta kohdekielen nimi, jolle haluat kääntää. Tässä esimerkissä käytämme Espanja.

 3. Valitse tekstiä sisältävä kenttä Napauta kirjoittaaksesi tekstiä ja kirjoita tai kopioi ja liitä (paina ja pidä painettuna) teksti, jonka haluat kääntää tähän kenttään. Voit myös käyttää ennakoivaa tekstitoimintoa kirjoittaaksesi mitä haluat kääntää nopeammin.

 4. Google Kääntäjä -sovellus kääntää jatkuvasti sen, mitä kirjoitat alla olevaan laatikkoon. Voit napsauttaa Kaiutin -kuvaketta kuullaksesi, miltä se kuulostaa valitsemallasi käännöskielellä.

 5. Kun olet kirjoittanut, voit käyttää oikeaa nuolta tai Tulla sisään -painiketta palataksesi edelliseen näyttöön. Kopioi käännös napauttamalla kolmen pisteen valikkokuvaketta ja valitsemalla Osa.

  Kuvakaappauksia kaiutinkuvakkeesta ja Google-kääntäjän lisävalikosta.

Käännä kuvia

Kuvan tai valokuvan käännös vieraalla kielellä kamerallasi tai aiemmilla kuvilla on erittäin kätevää, kun olet liikkeellä. Esimerkissämme käytämme ruokalistaa.

 1. Valitse lähdekieli ja käännöskieli näytön yläreunasta. Tässä esimerkissä käytämme kiinasta englanniksi.

 2. Valitse Kamera kuvake.

  Kuvakaappauksia kameran käytöstä Google-kääntäjän kanssa.

 3. Kohdista käännettävä asia kameraikkunassa ja valitse heti. Jos haluat kääntää jo olemassa olevan kuvan, valitse Tuonti ja etsi ja valitse sitten kuva laitteestasi. Siirry sitten kohtaan Vaihe 4.

 4. Google kääntää kuvan laitteellesi. Käännös saattaa kestää hetken, mutta kun se on valmis, voit valita kuvasta yksittäisiä sanoja merkitäksesi niiden käännöksen. Jotkut kielet tarjoavat suoran käännöksen, mutta toiset vaativat tallennetun kuvan. Jos haluat skannata valinnan ja tallentaa sen käännettäväksi, valitse Skannata nuppi.

  Kuvakaappaukset valokuvakäännöksestä Google-kääntäjässä.

Kuinka kääntää sanoja ja puhetta

Sanojesi kääntäminen toiselle kielelle on yksi Google-kääntäjän hyödyllisimmistä ominaisuuksista matkoilla tai kun yrität vain oppia uutta kieltä. Näin se tehdään.

 1. Valitse lähdekieli ja käännös kielelle näytön yläreunasta.

 2. Napauta mikrofonikuvaketta ja aloita puhuminen, kun sinua kehotetaan piippaamaan. Google kääntää äänesi automaattisesti tekstimuotoon.

 3. Valitse Kaiutinkuvake kuulla käännöksen puhuvan sinulle.

  Näyttökaappaukset, joissa näytetään, kuinka voit sanella ja kuunnella käännöksiä Google-kääntäjässä.

 4. Jos haluat sen sijaan sanella, mitä sanot toisella kielellä, valitse kirjoittaa puhtaaksi kuvake. Aloita sitten puhuminen kuten ennenkin, ja sanomasi käännetään näytöllä määränpääsi kielelle. Transkriptio on eri asia kuin sanelu. Kun sanelet, käytät vain ääntäsi näppäimistön tai kynän sijaan käännettävien tietojen syöttämiseen. Kun kirjoitat tekstin, luot äänesi kirjallisen tulosteen. Litterointi on erityisen hyödyllistä, kun haluat lähettää viestin tai kirjoittaa sähköpostin.

 5. Napauta mikrofonia ja aloita puhuminen kuten ennenkin.

 6. Se, mitä sanot, käännetään näytöllä määränpääsi kielelle. Kun olet lopettanut puhumisen, napauta mikrofonia uudelleen lopettaaksesi transkription.

  Kuvakaappaukset, jotka osoittavat, kuinka litteraatti litteroidaan Google-kääntäjässä.

Kuinka kääntää reaaliaikaisia ​​keskusteluja

Voit myös käyttää Google Kääntäjää helpottaaksesi suoraa keskustelua sinun ja jonkun, joka puhuu kieltä, jota et ymmärrä, välillä.

 1. Valitse lähde- ja kohdekielet näytön yläreunasta.

 2. Valitse Keskustelu kuvake.

 3. Voit valita kaiuttimen kielen manuaalisesti milloin tahansa pakottaaksesi sovelluksen käyttämään sitä lähteenä tai valita Auto antaa sovelluksen hallita, kuka puhuu milloin tahansa.

  Kuvakaappaukset, joissa näytetään, kuinka keskustelu voidaan kääntää Google-kääntäjässä.

 4. Aloita puhuminen. Sanomasi käännös tulee näkyviin näytölle, samoin kuin käännös kaikista puhuttavan henkilön vastauksista. Näin voit molemmat nähdä, mitä sanotaan reaaliajassa.

Kuinka montaa kieltä Google-kääntäjä tukee?

Google-kääntäjä voi kääntää noin 103 eri kieltä tekstin kääntämistä varten. Vaikka kaikki eivät ole yhtä luonnollisia ja 59:ää tuetaan offline-tilassa, se kattaa suuren osan maailmasta ja suurimmat kielet. Uusia kieliä voidaan usein lisätä, joten voit tarkistaa täydellisen luettelon tuetuista kielistä Google-sivustolla. Reaaliaikaiset äänipuhelut tukevat 43 eri kieltä, kun taas kameran kuvien käännös on saatavilla jopa 88 kielelle. Saatat ajatella, että käsinkirjoitus on haastavampaa, mutta se tukee 95 eri kieltä.

Kuinka saada Google-kääntäjä

Jotta saat täyden hyödyn Google-kääntäjästä, sinun on ladattava ja asennettava sovellus yhteensopivaan Android- tai iOS-laitteeseen. Ennen kuin aloitat alla olevista ohjeista, varmista, että sovellus on auki ja toimii.

Lataa:

Por Markus