angry bearded businessman annoyed with phone call in office 889206802 5aec6f4704d1cf0037b64c01

Mitä tietää

  • Vaikka rekisteröiisit puhelinnumerosi National Do Not Call Registry -rekisteriin, sinulla on hyvä mahdollisuus saada ei-toivottuja puheluita ja tekstiviestejä.
  • Puhelunestosovellukset, kuten PrivacyStar, käyttävät joukkolähteitä tietokantoja, jotka auttavat sinua hallitsemaan puheluita ja tekstiviestejä tietyistä numeroista.
  • Voit estää tiettyjä numeroita iPhoneissa tapauskohtaisesti.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka estää ei-toivotut puhelut älypuhelimissa (jopa kotinumeroista) ja lankapuhelimissa ja kuinka estää haitalliset tekstiviestit älypuhelimissa. Tämän artikkelin tiedot koskevat eri valmistajien lankapuhelimia, iPhone- ja Android-puhelimia.

Android: Ei-toivottujen puhelujen ja tekstiviestien estäminen sovelluksella

Vaikka Android-puhelimissa on mahdollista estää numeroita, prosessi vaihtelee puhelimen valmistajan mukaan. Jos haluat estää puhelinmyyjät ja robottipuhelut kokonaan, harkitse yhtä monista Androidille saatavilla olevista puhelunestosovelluksista. Esimerkki on PrivacyStar, joka on saatavilla myös iOS:lle. PrivacyStarin avulla voit hallita puheluita ja tekstiviestejä tietyistä numeroista ja numeroista, jotka ovat tuntemattomia tai yksityisiä. Estettyjen numeroiden joukkolähdetietokanta voi laajentaa estettyjen luetteloasi pahimmilla rikoksentekijöillä, ja voit tehdä valituksia hallitukselle roskapostia sisältävistä puheluista ja tekstiviesteistä.

Puheluiden ja tekstiviestien esto iOS:lle ei ole saatavilla iPhone-sovellusrajoitusten vuoksi. Käänteiset puhelinhaut ja valitusten tekeminen toimivat kuitenkin hienosti.

iPhone: Hiljennä tuntemattomat soittajat

Voit estää numerot iPhonessa tapauskohtaisesti. Toinen tapa on luoda yhteystietoihin Älä vastaa -ryhmä ja asettaa tietty tai äänetön soittoääni ohittamaan tietyt soittajat. RoboKillerin kaltaiset sovellukset voivat estää 99 prosenttia roskapostipuheluista estääkseen ei-toivotut soittajat. Lisäksi iOS 13:ssa on ominaisuus nimeltä Tuntemattomien soittajien hiljentäminen. Ota tämä ominaisuus käyttöön siirtymällä kohtaan asetukset > Puhelin > Hiljennä tuntemattomat soittajat. Tuntemattomat numerot lähetetään vastaajaan, ja ne näkyvät viimeisten puhelujen luettelossa.

Lankapuhelimet: Estä tietyt ja tuntemattomat numerot

Jos sinulla on lankapuhelinnumero, sinulla voi olla vielä tehokkaampia estovaihtoehtoja. Voit esimerkiksi kirjoittaa tiettyjä puhelinnumeroita, jotka haluat estää pysyvästi palveluntarjoajasi verkkosivustolla. Verizonilla on esimerkiksi mahdollisuus estää anonyymit soittajat. Se ei kuitenkaan ole kovin luotettava, koska yksityiset numerot pääsevät silti läpi. Jos robottipuhelut eivät lopu, ota yhteyttä puhelinyhtiöösi antamalla numerot, jotta voit estää ne pysyvästi.

Kuinka estää yksityiset numerot

Voit estää tuntemattomat soittajat, kun asetat Älä häiritse iPhonessa. Jos olet määrittänyt soittajan tunnuksen lankapuhelimellesi, voit yleensä estää yksityiset numerot soittamalla *77. Sinun pitäisi kuulla vahvistusviesti. Jos numero näkyy nimellä Nimetön, Yksityinen nimi tai Tuntematon, soittaja saa viestin, että et vastaa tuntemattomiin puheluihin. Useimmissa Android-puhelimissa on myös mahdollista estää tuntemattomia numeroita, vaikka prosessi on erilainen jokaisella valmistajalla. Lehdistö kolmen pisteen -valikosta Puhelin-sovelluksessa ja valitse asetuksetja etsi sitten vaihtoehto tuntemattomien soittajien estoon. Jos puhelimessasi ei ole tätä vaihtoehtoa, käytä sovellusta, kuten PrivacyStar.

Kuinka estää tuntemattomia soittajia Android-puhelimessa

Google Pixel: Estä roskapostipuhelu

Puhelunäyttö on oletuksena käytössä Google Pixel -puhelimissa. Joten kun saat puhelun tuntemattomasta numerosta, Google Assistant vastaa puolestasi. Jos puhelu on laillinen, puhelimesi soi. Jos se on kuitenkin robottipuhelu, puhelu katkeaa. Saat ilmoituksen ja voit tarkastella puhelua puhelulokissasi.

Samsung: älykkäät puhelut

Jos sinulla on Samsung-puhelin, siinä voi mallista riippuen olla Smart Call -toiminto. Smart Call -toiminnolla voit tietää tuntemattomien soittajien henkilöllisyyden. Ota Smart Call käyttöön avaamalla Puhelin-sovelluksen asetukset ja aktivoimalla Soittajan tunnus ja roskapostisuojaus.

Käytännön vinkkejä kaikille

Ei-toivotut ja nimettömät puhelut voivat sekä aiheuttaa turvallisuusriskin että pahentaa sitä. Vältä pahin, mitä voi tapahtua käsittelemällä viisaasti näitä uhkia:

  • Älä vastaa ei-toivottuihin puheluihin, vaikka puhelu pyytää sinua painamaan numeroa peruuttaaksesi tulevien viestien tilauksen. Sinun tarvitsee vain varmistaa huijarille, että numerosi on kelvollinen.
  • Älä vastaa ei-toivottuihin tekstiviesteihin tai seuraa ei-toivottuja linkkejä.
  • Rekisteröidy kansalliseen Älä soita -rekisteriin.
  • Tee valitus FTC:lle, jos robottipuhelu on huijannut sinut.
  • Vältä puhelinnumeron kirjoittamista online- tai offline-lomakkeisiin, ellei sinun ole aivan pakko.

Burner on loistava tietosuojasovellus iPhonelle ja Androidille, joka tarjoaa kertakäyttöisiä puhelinnumeroita yksityisyytesi suojaamiseksi.

Por Markus