GettyImages 1291353629 9b46dee640054331b89b52a780cc3da9

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Xiaomi aikoo tuoda markkinoille ensimmäisen sähköautonsa vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla.
  • Älypuhelinvalmistajat voisivat luoda kokonaan uuden ajoneuvon ja ajokokemuksen, sanoo asiantuntija.
  • Apple ja Google ovat myös kokeilleet sähköautoja jonkin aikaa, mutta toistaiseksi tuloksetta.
Sähköautot voivat pian olla uusia älypuhelimia. Kiinalainen laitevalmistaja Xiaomi ilmoitti äskettäin suunnitelmistaan ​​tuoda markkinoille ensimmäisen sähköautonsa vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla. Se on osa kasvavaa kiinnostusta henkilökohtaisen elektroniikan kääntämiseen sähköautojen (EV) markkinoille, mikä voisi tehdä autoista enemmän älypuhelimia. «Mobiili-first-vallankumous, joka on johtanut yli 6 miljardiin älypuhelimen käyttäjään nykyään, on saanut kuluttajat odottamaan ja vaatimaan mobiililähtöisiä malleja ja kokemuksia elämänsä kaikilla osa-alueilla», sanoo alan autoalan asiantuntija Nakul Duggal. puolijohteita ja langatonta viestintää. yritys Qualcomm, kertoi Lifewirelle sähköpostihaastattelussa. «Tämä tarkoittaa sovellusohjattuja, intuitiivisia käyttöliittymiä, aina päällä olevia laitteita ja maailmanlaajuisia yhteyksiä.»

Rullaa tabletit

Xiaomin perustaja ja toimitusjohtaja Lei Jun sanoi, että sen jälkeen kun yritys julkistaa ensimmäisen sähköautonsa, se aikoo tuoda markkinoille uuden auton kolmen seuraavan vuoden aikana. Lei sanoi, että jos älypuhelimia ja muita vempaimia valmistava Xiaomi ei osallistu sähköautoteollisuuteen, se «poistetaan», koska «sähköautot ovat nyt muuttuneet mekaanisesta teollisuudesta tietoteollisuudeksi», CnEVPostin mukaan. Älypuhelinvalmistajat voisivat luoda kokonaan uuden ajoneuvon ja ajokokemuksen, sähköautojen latausasemia valmistavan Juice Technologyn toimitusjohtaja Christoph Erni kertoi Lifewirelle sähköpostihaastattelussa. Esimerkiksi Xiaomi-auto voi tarjota samat säätimet ja käyttöliittymä kuin Xiaomi-älypuhelin. «Joten käyttäjästä tuntuu, että he käyttävät puhelintaan ajamiseen», hän lisäsi. «Tämä tekisi lasten leikkiä, sillä kuljettaja olisi jo tuttu ohjelmistosta ja käyttöliittymästä.» Toinen automaattinen puhelinvalmistajien etu olisi saumaton integrointi mobiilikäyttöjärjestelmiin, Erni sanoi. Ajoneuvojen valmistajien on tällä hetkellä harkittava kahta käyttöjärjestelmää (Android ja iOS), ja vaikka molemmat ovat olleet olemassa jo pitkään, yhteys katkeaa tai näyttöön tulee edelleen, hän painotti. «Xiaomi voisi tarjota matkapuhelimen jokaiseen myytyyn autoon, laajentaen markkinoitaan ja tarjoamalla käyttäjille integroidun, ihanteellisesti toimivan järjestelmän yhdeltä toimittajalta», hän sanoi.

Luonnollinen askel

Sähköautot eivät ole vain älypuhelimia pyörillä. Apple ja Google ovat myös kokeilleet sähköautoja jonkin aikaa, mutta toistaiseksi tuloksetta, Duggal sanoi. Moderni auto on liikkuva «olohuone ja toimisto», joka toimii akuilla, on aina päällä ja kytkettynä ja joka tukee monia autonomisen liikkuvuuden muotoja. «Kumpikaan heistä ei ole toistaiseksi kehittänyt sopivia ajoneuvoja, jotka voisivat mennä sarjatuotantoon, mikä osoittaa, että auton tekeminen ei ole niin helppoa», hän lisäsi. Dyson yritti luoda sähköautoa, jossa oli markkinoiden haastava valikoima ja seitsemän istuinta, mutta projekti hylättiin. Sony työskentelee ensimmäisen sähköautonsa (Vision S) parissa, ja se saattaa olla lupaava yritys elektroniikkavalmistajalta. Taiwanilainen yritys Foxconn, tunnettujen elektroniikkamerkkien toimittaja, ilmoitti äskettäin sähköajoneuvojen alustansa tuotantosuunnitelmista. Henkilökohtaisen elektroniikan yritysten on edelleen hankittava autoalan osaajia menestyäkseen, carVertical-autoasiantuntija Matas Buzelis kertoi Lifewirelle sähköpostihaastattelussa. «Turvallisuus on kriittinen alue, koska alan standardit ovat erittäin korkeat», hän sanoi. Autotuotantoon pääseminen ei ole kuitenkaan koskaan ollut helpompaa, Buzelis sanoi. «Vuosien kokemus moottoreista ja voimansiirroista ei ole enää niin tärkeää», hän lisäsi. «Jopa 3D-painetut autot ovat jo täällä, mikä määrittelee täysin uudelleen sen, kuinka ihmiset ymmärtävät, kuinka autoja voidaan valmistaa ja koota. Se muuttaa myös koko tutkimus- ja kehitysprosessia.»

Vanhempi näyttää lapsilleen kuinka ladata sähköauto.

Älypuhelinvalmistajilla, kuten Xiaomilla, on kokemusta työskentelystä puolijohteiden, käyttöjärjestelmien, sovellusten ja sovelluskehittäjien, langattomien verkkojen ja pilviratkaisujen monimutkaisen ekosysteemin parissa. Osoittautuu, että samat tekniikat ovat kriittisiä yhdistettyjen ja autonomisten autojen suunnittelussa ja kehittämisessä, Duggal sanoi. «Nykyaikainen auto on liikkuva «olohuone ja toimisto», joka toimii akuilla, on aina päällä ja kytkettynä ja tukee monia autonomisen liikkuvuuden muotoja», Duggal lisäsi.

Por Markus