GettyImages 988984710 f00a4c07b681429c92c9e56e8dd2afb4

Mitä tietää

  • Tyhjennä pussi ja avaa sisävuori löytääksesi akun.
  • Ruuvaa kotelo irti ruuvitaltalla, irrota sitten kaapeli ja irrota älyakku.
  • Jos matkustat älymatkatavaroiden kanssa, tarkista lentoyhtiön säännöt ennen lähtöselvitystä tai matkalaukun ottamista mukaan.

Älymatkatavaroissa on ladattava akku ja ne voivat ladata puhelimen tai kannettavan tietokoneen, ne voidaan lukita älypuhelimesi sovelluksella, vaikka laukkusi ei olisi näkyvissä, tai niitä voidaan seurata GPS:n avulla. Joissakin on akkuja, jotka ovat tarpeeksi tehokkaita ajamaan portilta toiselle. Mutta tässä on asiaa. Niin siisti kuin älylaukku onkin, sinun on osattava poistaa akku älylaukustasi. Vuonna 2018 TSA ja FAA julkaisivat uudet akkuvaatimukset, jotka maadoittivat paljon älykkäitä matkatavaroita.

Akun poistaminen Smart Bagista

Haaste, jonka monet ihmiset ovat kohdanneet älykkäiden matkatavaroiden kanssa, on se, että akkuja on vaikea irrottaa. Jotkut älylaukkujen valmistajat ovat alkaneet valmistaa paristoja, jotka on helppo irrottaa, mutta toiset ovat edelleen haasteita. Pop-out-paristot ovat tulossa yhä suositummiksi, ja ne on yhtä helppo poistaa kuin napin painallus, kunnes akku ponnahtaa ulos pidikkeestä. Voit sitten säilyttää irrotetun akun pussissa ja asettaa sen takaisin, kun laskeudut. Vaikeammat paristotyypit eroavat toisistaan ​​joillakin vähäisillä tavoilla. Jotkut ovat monimutkaisempia kuin toiset, mutta yleiset ohjeet näiden paristojen poistamiseen ovat:

  1. Tyhjennä älylaukku päästäksesi käsiksi pussin sisävuoraukseen.

  2. Avaa sisäkansi löytääksesi akun. Se sijaitsee yleensä pussin ylä- tai alaosassa.

  3. Ruuvaa ruuvitaltalla (joskus mukana matkatavaroiden mukana) irti kotelo, joka pitää liittimen paikallaan.

    Bluesmart-älykotelon akun sisäkuva.

  4. Irrota akku vetämällä akun kaapeli liittimestä. Sitten voit pakata laukkusi ja säilyttää akun laukussa (jos aiot ottaa sen mukaasi lentokoneeseen).

Näetkö ongelman tässä? Tämän tyyppisissä pusseissa on paristot, joihin on vaikea päästä käsiksi. Älykassin on oltava tyhjä tai alhainen, jotta akkua pääsee käsiksi ja irrottaa. Akkupakkaus on sitten säilytettävä käsimatkatavaralaukussa, ja vaikka voit vaihtaa sen laskeutuessasi, sinun on suoritettava samat vaiheet uudelleen. Irrota kotelon sisältä avataksesi paristokotelon ja vaihdaksesi akun. Se on vaikea tehdä keskellä lentokenttää.

Tämä vaikuttaa jopa älykkäisiin käsimatkatavaroihin

FAA:n akkuvaatimukset tekevät selväksi, että litiumioniakkua ei voida kirjata lentokoneen lastitilaan. Tämä tarkoittaa, että älylaukkusi ei voi jäädä koneen vatsaan kaikkien muiden matkatavaroiden kanssa. Ei hätää, jatkat vain, eikö? Tuossa teoriassa on muutamia ongelmia. Ensinnäkin, koska lentoyhtiöt ovat kohdanneet akkujen, kuten höyrystyksen tai sähkösavukkeiden ja älypuhelimien tuleen syttymisen, kanssa, monet lentoyhtiöt eivät ole enää halukkaita antamaan sinulle yhdistetty akkua, jopa lentokoneen matkustamossa. Toinen ongelma on, että nykyään ei koskaan tiedä milloin matkustamon säilytysastiat täyttyvät ennen kuin olet löytänyt paikan käsimatkatavaralle, mikä tarkoittaa, että se voi päättyä. portti tarkistettu, tai se otetaan sinulta, kun nouset lentokoneeseen ja säilytetään lentokoneen lastitilassa. Toinen ongelma on, että kaikki lentoyhtiöt eivät kohtele älylaukkuja samalla tavalla. Esimerkiksi American Airlinesin, Alaska Airlinesin ja Southwest Airlinesin kanssa voit jättää taikinan älylaukkuun niin kauan kuin sitä kuljetetaan lentokoneessa ja säilytetään matkustamossa. Jos sinun on tarkastettava laukku, akku tulee poistaa ja säilyttää matkustamossa. Delta ja United vaativat akun irrottamista, vaikka laukku olisi säilytetty matkustamossa. Jos aiot matkustaa älykkäiden matkatavaroiden kanssa, sinun tulee soittaa kaikille lennollasi mukana oleville lentoyhtiöille saadaksesi tietää niiden vaatimukset ennen lähtöselvitystä tai matkatavaroiden ottamista mukaan. Älymatkatavaroillesi tämä tarkoittaa, että sinun on voitava poistaa akku pussista ennen lentokoneeseen nousua. Ei se mitään tallentaa akkua kirjatussa matkatavarassa. Se ei vain saa yhteyttä.

Kuinka älykassien valmistajat reagoivat uusiin sääntöihin

Uusien akkusääntöjen ymmärtäminen tekee joistakin älylaukuista hyödyttömiä, jotkut valmistajat, kuten markkinoiden suosituimpia älykoteloita valmistava Away, yrittävät helpottaa prosessia. Esimerkiksi Away tarjoaa nyt ilmaisia ​​muunnoksia tai muunnossarjoja Away-älykassien omistajille, joilla on vanhemmat laukut. Yritys päivittää älylaukkusi akun ilmaiseksi tai lähettää sinulle vaihtopaketin, jonka voit päivittää itse, jotta sinulla on taitettava akku. Muut valmistajat, kuten Bluesmart, eivät selvinneet akkuvaatimusten muutoksista. Mutta muut älymatkatavarayritykset ovat nousseet korvaamaan niitä, joten älykkäille matkalaukuille on tarjolla runsaasti vaihtoehtoja eri ominaisuuksilla. Joten niin kauan kuin tiedät vaatimukset (että älylaukkujen paristojen on oltava irrotettavia ja saatat joutua poistamaan ne ennen lentokoneeseen nousua) ja tiedät kuinka paristot poistetaan ja säilytetään, älylaukuistasi voi silti aina olla hyötyä.

Por Markus