lifewire.comhow to convert heic to jpg 00 5e63c579011f4abe82c67ddc33bef772

Mitä tietää

 • Esikatselusovellus: Avaa kuva Mac-tietokoneissa Esimerkki sovellus. Valitse Tiedosto > Viedä > Muoto > JPEG. Säädä laatua ja valitse Tallentaa.
 • Squooshin verkkosivusto: Siirry osoitteeseen squoosh.app verkkosivusto. Laita HEIC-kuva näytölle automaattista muuntamista varten JPG-muotoon. Lataa tiedosto.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka HEIC-kuva muunnetaan JPEG-muotoon Macissa käyttämällä Macin esikatselusovellusta tai Squoosh-verkkosivustoa selaimessa.

Kuinka muuntaa HEIC JPG:ksi Macissa esikatselun avulla

HEIC (High Efficiency Image Container) on kuvamuoto, jota käytetään älypuhelimilla otettujen valokuvien tallentamiseen. Monet laitevalmistajat, kuten Apple, Samsung ja Google, ovat ottaneet käyttöön HEIC:n, koska se on tehokas tapa tallentaa valokuvatiedostoja menettämättä tietoja. HEIC on kuitenkin vielä suhteellisen uusi, eikä sillä ole yhtä laajaa tukea kuin vanhemmalla JPG-muodolla (tunnetaan myös nimellä JPEG). Tämä voi aiheuttaa ongelmia lähetettäessä HEIC-tiedostoa tietyille verkkosivustoille ja sovelluksiin. HEIC-tiedoston muuntaminen JPG-muotoon on suhteellisen helppoa. HEIC on helppo muuntaa JPEG-muotoon, kun käytät jokaisessa Macissa olevaa esikatselusovellusta. Kuvatiedoston muuntaminen tunnistettavampaan muotoon kestää vain muutaman vaiheen.

 1. Etsi tiedosto, jonka haluat muuntaa, ja avaa esikatselu kaksoisnapsauttamalla sitä tai vedä kuva Dockin esikatselukuvakkeeseen.

 2. Napsauta Esikatselussa Tiedosto > Viedä.

 3. Jos haluat muuntaa kuvan JPG-muotoon, napsauta Muoto ja napsauta sitten JPEG.

  Muotoile-valikko

 4. Säädä …. Laatu liukusäädintä viedäksesi suuremman tai pienemmän tiedoston. Tarkista Tiedoston koko liukumäen alle.

  Laatu-liukusäädin

 5. Klikkaus Tallentaa viedäksesi tiedoston.

  Tallenna-painike

Kuinka muuntaa HEIC JPG:ksi Squooshin avulla selaimessa

Google Sqoosh -ohjelmisto on erinomainen tiedostojen muuntamiseen ja pakkaamiseen verkkoselaimen kautta. Näin voit käyttää sitä HEIC-tiedoston muuntamiseen JPG-muotoon.

 1. Siirry selaimessa osoitteeseen https://squoosh.app/.

  Sqooshin kotisivut.

 2. Etsi HEIC-tiedosto, jonka haluat muuntaa JPG-muotoon. Vedä se Squoosh-verkkosivulle ladataksesi se verkkosovellukseen.

  Squoosh-verkkosivusto macOS-tiedostojärjestelmän peittokuvalla.

 3. Odota, että HEIC-kuvasi latautuu Squoosh-sovellukseen.

  Squoosh-verkkosovellukseen ladattu kuva.

 4. Verkkosovellus muuntaa kuvan automaattisesti JPG-muotoon viennin aikana.

  Squoosh-verkkosovellukseen ladattu kuva.

 5. Jos haluat tallentaa HEIC-kuvasi JPG-tiedostona, käytä Laatu liukusäädintä haluamallasi tavalla ja napsauta sitten lataa nuoli vasemmassa alakulmassa.

  Laatu-liukusäädin ja latauspainike

 6. Tallenna JPG-kuvasi laitteellesi.

Por Markus