how to share wifi network passwords in windows 11 68fba4d967f74f88ba94f5d00fd181da

Mitä tietää

 • Avata asetukset > Verkko ja Internet > Mobiili hotspot. Kytke kytkin päälle: Mobiili hotspot.
 • Kirjoita määritetty verkon nimi ja salasana toiseen tietokoneellesi päästäksesi jaettuun Internetiin.
 • Windows 11 -tietokoneet voivat jakaa internetin minkä tahansa kannettavan tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen kanssa, jossa on Wi-Fi.

Tässä artikkelissa selitetään helpoin tapa jakaa Internet-yhteys Windows 11 -tietokoneella, kannettavalla tietokoneella tai Microsoft Surface -laitteella muiden laitteiden kanssa Wi-Fin kautta. Siinä selitetään vaiheet, jotka koskevat Windows 11 -mobiilihotspot-asetuksen käyttöönottoa sekä salasanan ja verkon nimen jakamista, jotta muut voivat käyttää sitä. Tällä sivulla olevat Wi-Fi-asennusohjeet koskevat laitteita, joissa on Windows 11 -käyttöjärjestelmä. Asennuksen jälkeen mikä tahansa Wi-Fi-yhteensopiva laite voi muodostaa yhteyden Internetiin. Tämä sisältää iOS- ja Android-älylaitteet, videopelikonsolien ja kuntoseurantalaitteiden lisäksi.

Kuinka voin jakaa langattoman verkkoni?

Helpoin tapa jakaa langaton verkko muiden laitteidesi kanssa Windows 11:ssä on luoda mobiiliyhteyspiste, joka lähettää oman ainutlaatuisen Wi-Fi-signaalinsa. Näin se tehdään.

 1. Avaa Windows 11:n Käynnistä-valikko.

 2. Tyyppi asetukset.

  Sinun ei tarvitse valita hakupalkkia. Voit aloittaa kirjoittamisen heti, kun Käynnistä-valikko avautuu.

 3. Valitse asetukset.

 4. Valitse Verkko ja Internet.

 5. Valitse Mobiili hotspot.

 6. Valitse oikealla oleva kytkin Mobiili hotspot laittaa se päälle.

 7. Käytä alla olevia tietoja toisella tietokoneellasi tai älylaitteellasi Verkon ominaisuudet kirjautuaksesi ensimmäisen tietokoneesi Wi-Fi-verkkoon. Juuri luomasi Wi-Fi-verkon nimi on vieressä Nimi kun taas vieressä oleva kirjain- ja numeromerkkijono Salasana on wifi-verkon salasana.

 8. Halutessasi voit valita: muokata Seuraava Verkon ominaisuudet.

 9. Vaihda wifi-nimi, salasana ja wifi-kaistan tyyppi.

Voinko jakaa WiFi-yhteyden tietokoneeltani?

Yllä olevien vaiheiden avulla mikä tahansa Wi-Fi-yhteensopiva tietokone voi luoda oman langattoman verkkonsa, johon muut laitteet voivat muodostaa yhteyden. Jos Windows 11 -tietokoneesi ei kuitenkaan tue langatonta yhteyttä, tämä Internet-jakotapa ei ole vaihtoehto. Jos Windows 11 -tietokoneesi ei voi muodostaa yhteyttä muihin langattomiin yhteyksiin, se ei todennäköisesti voi luoda omaa Wi-Fi-verkkoaan. Vaihtoehtoinen ratkaisu on pyytää Internet-palveluntarjoajaltasi reititin, jossa on Wi-Fi-internetyhteys. Tällä tavalla yhdistät kaikki laitteesi suoraan reitittimeen tietokoneen sijaan. Käyttämäsi reititin saattaa jo tukea Wi-Fi-yhteyttä, koska tämä on yleinen ominaisuus.

Onko mahdollista jakaa wifi wifin kautta?

Windows 11:n avulla voit jakaa Wi-Fi-yhteyden muiden laitteiden kanssa Wi-Fi-yhteyden kautta yllä kuvatulla tavalla. Halutessasi voit myös luoda langattoman Wi-Fi-hotspotin Windows 11:ssä käyttämällä kiinteää internetyhteyttä. Tästä voi olla hyötyä ihmisille, jotka työskentelevät koaksiaalikaapelilla toimivan internet-/tv-yhteyden eikä langattoman reitittimen kanssa.

Voiko 2 tietokonetta jakaa yhden Internet-yhteyden?

Nykyään ei ole juurikaan mahdollista estää useampaa kuin yhtä tietokonetta yhdistämästä samaan Internet-yhteyteen. Suurin osa modeemeista, reitittimistä ja modeemi-reititin hybrideistä tekee useille laitteille erittäin helpon yhteyden Internetiin modeemin kaapeliyhteyden tai reitittimen Wi-Fi-signaalin kautta. Useimmat nykyaikaiset reitittimet voivat luoda oman Wi-Fi-verkkonsa ilman tietokonetta, kannettavaa tietokonetta tai tablettia. Ne, joilla on kiinteä tai kiinteä internetyhteys, hyötyisivät mobiilihotspotin luomisesta Windows 11:ssä tällä sivulla olevien ohjeiden mukaisesti. Jos haluat liittää yhden koaksiaalisen Internet-yhteyden televisioosi, voit kiertää tämän rajoituksen jakamalla yhteyden. Jos sinulla on kuitenkin reititin, saattaa olla hyvä idea yhdistää muut laitteet Wi-Fi-signaaliin. Tällä tavalla sammutat tietokoneesi katkaisematta kaikkea Internetistä.

FAQ

 • Mikä on Wi-Fi Direct Share ja miksi se on tabletissani?

  Wi-Fi Direct on langaton tekniikka, jonka avulla laitteet voivat muodostaa yhteyden ilman reititintä tai modeemia. Wi-Fi Direct -laitteet kommunikoivat lähettääkseen ja vastaanottaakseen tiedostoja, synkronoidakseen, tarkastellakseen tietoja tietokoneissa, luodakseen näyttölähetyksiä ja tulostaakseen. Wi-Fi Direct on saatavilla monille Android-laitteille, myös tableteille.

 • Kuinka vaihdan WiFi-salasanani?

  Jos haluat vaihtaa Wi-Fi-salasanasi, kirjaudu sisään reitittimeen järjestelmänvalvojana ja etsi WiFi-salasanan asetukset. (Eri reitittimillä voi olla eri terminologia.) Anna uusi Wi-Fi-salasana ja tallenna muutokset.

Por Markus