2000px Wi Fi Logo.svg 56a9d1e85f9b58b7d0ff410c

Wi-Fi tarjoaa yhden useista langattomista verkkotekniikoista, joiden avulla tietokoneet ja muut laitteet voivat muodostaa yhteyden lähiverkkoon ja Internetiin ilman johtoja ja kaapeleita. Bluetoothin kanssa Wi-Fi on de facto langattomien verkkojen standardi. Wi-Fi ohjaa langattomia lähiverkkoja protokollan 802.11 kautta. Vastoin yleistä uskomusta, Wi-Fi ei kestä langaton uskollisuus. Todellisuudessa, Wi-Fi ei tarkoita yhtään mitään. Termi on vain WLAN-tekniikan kauppanimi.

Wi-Fin arvo ja rajoitukset

Wi-Fin suurin etu on kannettavien tietokoneiden ja kannettavien laitteiden, kuten älypuhelimien ja kämmentietokoneiden, käyttäjille tarjoama kannettavuus: he voivat siirtyä verkosta toiseen kaapeleista huolehtimatta, ja uusia laitteita voidaan liittää ilman ongelmia. verkkoon. verkon järjestelmänvalvojan nimenomainen hallinta edellyttäen, että laite antaa oikeat tunnuskoodit. Wi-Fi-yhteydellä on yksi vakava rajoitus. Koska Wi-Fi on LAN-tekniikka, se tarjoaa rajoitetun yhteysalueen, tyypillisesti 60 jalkaa tai vähemmän riippuen laitteen ja reitittimen välisistä esteistä. W-iFi-antenni lähettää aaltoja ympäri pallon. Wi-Fi-signaalit menettävät voimakkuuden mitä kauempana antennista ne ovat. Siksi mitä kauemmas tietokonetta tai laitetta siirretään lähteestä, yhteyden laatu heikkenee. Wi-Fi-yhteydenhallintasovellukset tietokoneissa ja muissa laitteissa osoittavat usein yhteyden vahvuuden tasoa: erinomainen, hyvä, kohtuullinen tai huono.

Wi-Fi-protokolla 802.11

Wi-Fi on protokolla, joka määrittää joukon sääntöjä, jotka ohjaavat tiedonsiirtoa verkossa. IEEE (hallintoviranomainen) määritti protokollan 802.11 standardiperheelle, joka sisältää Wi-Fi-yhteyden. Tätä perusstandardinumeroa seuraa yleensä kirjain, joka osoittaa versiota. Esimerkiksi nykyaikaiset kotireitittimet lähettävät 802.11ac- tai 802.11n-protokollia.

Mitä tarvitset Wi-Fi-yhteyteen

Koska Wi-Fi-signaalit on yhdistetty reitittimeen, voit liittää minkä tahansa reitittimen kotiverkkoosi. Useimmissa nykyaikaisissa modeemeissa on sisäänrakennettu reititin, joten todennäköisesti käytät sitä jo. Vanhemmissa ympäristöissä, jotka tarjoavat vain langallisia yhteyksiä, reitittimen kytkeminen yhteyteen ja sitten ohjatun reitittimen asennustoiminnon suorittaminen toimii yleensä hyvin. Laitteessa on oltava tarvittavat radiot Wi-Fi-yhteyksien käyttöä varten. Jokainen moderni kannettava tietokone ja älypuhelin tukee Wi-Fi-yhteyttä, mutta tietyntyyppiset pöytätietokoneet eivät välttämättä, mutta nämäkin laitteet ovat laajennettavissa USB-vastaanottimien kautta.

Por Markus