Kuinka etsia IP osoitteen omistaja

Mitä tietää

 • Jos tiedät IP-osoitteen, kirjoita se ARIN WHOISiin nähdäksesi kiinteistön.
 • Etsi IP-osoite avaamalla Windowsin komentokehote (Aloittaa + CMD Windowsissa) > kirjoita ping verkkosivustonimi.com.
 • Käytä Register.com-, GoDaddy- tai DomainToolsia löytääksesi IP-osoitteen omistajan, jos et tiedä IP-osoitetta.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit löytää IP-osoitteen omistajan riippumatta siitä, tiedätkö IP-osoitteen vai et. Mukana on myös ohjeet IP-osoitteen löytämiseen Windowsin komentokehotteen avulla.

Kuinka selvittää, kuka omistaa IP-osoitteen

Jokainen Internetissä käytetty IP-osoite on rekisteröity omistajalle. Omistaja voi olla yksityishenkilö tai suuremman organisaation, kuten Internet-palveluntarjoajan, edustaja. Monet verkkosivustot eivät piilota omistajuutta, joten voit etsiä näitä julkisia tietoja löytääksesi omistajan. Jotkut palvelut antavat kuitenkin omistajan pysyä nimettömänä. Tämän seurauksena heidän yhteystietojaan ja nimeään ei ole helppo löytää. ARIN WHOIS -palvelu kysyy American Registry for Internet Numbers -rekisteriltä (ARIN) IP-osoitteen ja näyttää kuka omistaa IP-osoitteen ja muita tietoja, kuten yhteysnumeron, luettelon muista IP-osoitteista tällä alueella, joilla on sama omistaja, ja rekisteröintipäivät. . Esimerkiksi IP-osoitteen 216.58.194.78 kohdalla ARIN WHOIS sanoo, että omistaja on Google.

Jos et tiedä IP-osoitetta

Jotkut palvelut ovat samankaltaisia ​​kuin ARIN WHOIS, mutta ne voivat löytää verkkosivuston omistajan, vaikka verkkosivuston IP-osoite olisi tuntematon. Esimerkkejä ovat Register.com, GoDaddy ja DomainTools. Jos haluat käyttää ARIN WHOISia IP-osoitteen omistajan löytämiseen, muunna verkkosivusto IP-osoitteeksi käyttämällä ping-komentoa Windowsin komentokehotteessa. Avaa komentokehote ja kirjoita seuraava löytääksesi verkkosivuston IP-osoitteen: ping websitename.com

class=»ql syntax»> Korvaa verkkosivuston nimi verkkosivustolla, jonka IP-osoitteen haluat löytää.

ping facebook.com esimerkki komentokehotteessa

Tietoja yksityisistä ja muista varatuista IP-osoitteista

Jotkut IP-osoitealueet on varattu käytettäväksi yksityisissä verkoissa tai Internet-tutkimuksessa. Näiden IP-osoitteiden etsiminen Whoisista palauttaa omistajan, kuten Internet Assigned Numbers Authorityn (IANA). Näitä samoja osoitteita käytetään kuitenkin monissa koti- ja yritysverkoissa ympäri maailmaa. Ota yhteyttä verkon järjestelmänvalvojaan saadaksesi selville, kuka omistaa yksityisen IP-osoitteen organisaatiossa.

FAQ

 • Mikä on IP-osoitteeni?

  Löydät IP-osoitteesi nopeasti ja helposti vierailemalla kolmannen osapuolen IP-osoitteen tunnistussivustolla. Joitakin kokeiltavia verkkosivustoja ovat WhatIsMyIPAddress, IP Chicken, WhatIsMyIP.com ja IP-Lookup.

 • Kuinka vaihdan IP-osoitteen?

  Jos haluat muuttaa IP-osoitetta Windowsissa, avaa Ohjauspaneeli > Verkkokeskus > Muuta adapterin asetuksia. Kaksoisnapsauta yhteyttä, valitse Ominaisuudet > Internet-protokollan versio 4 (TCP/IPv4)ja vaihda osoite. Siirry Macissa osoitteeseen Järjestelmäasetukset > Verkko. Valitse verkko, valitse pitkälle kehittynyt > TCP/IPja valitse Käsin.

 • Kuinka löydän Roku IP-osoitteen?

  Jos haluat löytää Rokun IP-osoitteen, siirry kaukosäätimellä Roku-asetuksiin, etsi verkkoja vaihtoehto ja katso alta Noin. Löydät Rokusi IP-osoitteen ja muita hyödyllisiä verkkotietoja laitteestasi.

Por Markus