Mika on IP paketti

IP-paketit ovat protokollan kriittisimmät ja peruskomponentit. Ne sisältävät tietoja toimituksen aikana, ja niissä on otsikko tiedoilla, jotka auttavat heitä löytämään perille ja koota ne uudelleen toimituksen jälkeen.

Lisätietoja IP-paketeista

IP-protokollan kaksi päätoimintoa ovat reititys ja osoitus. IP (Internet Protocol) käyttää pakettien sisältämiä IP-osoitteita reitittääkseen paketteja verkossa oleville koneille ja koneilta.

Kuvan lyhyet kuvaukset ovat tarpeeksi merkityksellisiä antaakseen käsityksen otsikkoelementtien toiminnasta. Jotkut eivät kuitenkaan välttämättä ole ilmeisiä:

  • The henkilöllisyystodistus auttaa kokoamaan paketin uudelleen useista mahdollisista palasista. Verkon kautta lähetetty data jaetaan pieniin osiin, jotka pakataan näihin paketteihin. IP-verkot, kuten Internet, eivät yleensä ole turvallisia. Paketit voivat kadota, viivästyä ja saapua epäkunnossa. Kun ne saapuvat määränpäähän, tunnistelappu auttaa paketin tunnistamisessa ja tietojen kokoamisessa takaisin alkuperäiseen muotoonsa.
  • The pirstoutunut lippu ilmaisee, voidaanko paketti pirstalla vai ei.
  • The fragmentti kompensoitu on kenttä, joka tunnistaa, mihin fragmenttiin tämä paketti liittyy.
  • Aika elää (TTL) on numero, joka osoittaa kuinka monta hyppyä (reitittimen läpikulkua) paketti voi tehdä ennen kuin se kuolee. Yleensä paketti analysoidaan jokaisessa reitittimessä ja reitittimessä muiden viereisten reitittimien käytettävissä olevien tietojen perusteella valitaan, mikä reitti on paras. Paketti välitetään sitten seuraavalle reitittimelle. Tässä kokoonpanossa voi liikkua melkoinen paketti. Toisena menetelmänä on myös tulva, joka tarkoittaa paketin kopion lähettämistä jokaiselle viereiselle reitittimelle; silloin vain kohdekone kuluttaa paketin. Muut paketit jatkavat liikkumista. TTL on numero, yleensä 255, joka pienenee joka kerta, kun paketti kulkee reitittimen läpi. Tällä tavalla ylimääräiset paketit lopulta kuolevat, kun TTL saavuttaa nollan.
  • The otsikko tarkistussumma on numero, jota käytetään havaitsemaan ja korjaamaan virheet pakettisiirron aikana. Pakkauksen tiedot syötetään matemaattiseen algoritmiin. Tuloksena oleva summa kulkee paketissa olevien tietojen mukana. Vastaanottaessa tämä summa lasketaan uudelleen samalla algoritmilla. Jos se on sama kuin alkuperäinen summa, tiedot ovat hyviä. Muussa tapauksessa sen katsotaan olevan vioittunut ja pakkaus heitetään pois.
  • The rahti ovat todellisia tietoja siirretty. Huomaa, että datan hyötykuorma voi olla jopa 64 kilotavua, mikä on valtava verrattuna otsikkobittien kokonaismäärään.

Por Markus