GettyImages 944229088 5bd1f61e46e0fb0026fdf2f0

Tarvitset langattoman reitittimen WiFi-kotiverkon määrittämiseen. Oikean reitittimen valitseminen voi olla haaste, koska on olemassa satoja malleja, jotka tarjoavat erilaisia ​​ominaisuuksia. Tämä ostoopas auttaa sinua määrittämään, mikä langaton reititin on paras budjettiisi.

Mikä on langaton reititin?

Wi-Fi-reititin on tietokoneverkkolaite, joka lähettää Internet-signaalin modeemistasi ja mahdollistaa laitteiden yhdistämisen Internetiin langattomasti. Joissakin modeemeissa on sisäänrakennetut reitittimet, mutta jos sinulla ei ole, sinun on kytkettävä reititin, jotta voit käyttää Internetiä Wi-Fin kautta.

5 tärkeintä asiaa, jotka on otettava huomioon ostaessasi langatonta reititintä

Muista, että Internet-palveluntarjoajasi (ISP) rajoittaa verkkolaitteiden (eli reitittimen ja modeemin) suorituskykyä. Jos sinulla on huippuluokan reititin, et saa kaikkia etuja, ellei sinulla ole vastaavaa Internet-sopimusta. Reititinmalleja on satoja kymmeniltä merkeiltä, ​​mutta nämä ovat tärkeimmät huomioitavat tekijät:

 • Hinta
 • Nopeus
 • Wi-Fi-alue
 • käytettävyyttä
 • Brändi

Varmista joka tapauksessa, että laite tukee uusimman sukupolven Wi-Fi-yhteyttä (802.11ac) ja sen nopeusluokitus on yli 25 Mbps. Arvioi tarpeitasi (kuten videon suoratoisto ja online-pelaaminen) ja kunkin suuren mallin tarjoamia erilaisia ​​laitteistomalleja. Jos reitittimesi on päästävä useisiin eri kerroksissa sijaitseviin huoneisiin, harkitse pitkän matkan reititintä tai Wi-Fi-alueen laajentamista.

Kuinka paljon sinun pitäisi kuluttaa Wi-Fi-reitittimeen?

Reitittimien hintavertailu vaatii kärsivällisyyttä ja huomiota yksityiskohtiin. Reititin A voi maksaa kaksi kertaa niin paljon kuin reititin B, mutta erot näiden kahden välillä voivat olla kriittisiä joillekin ihmisille ja merkityksettömiä toisille.

Hintaluokka Mitä odottaa
50-99 dollaria Soveltuu videon suoratoistoon, videokeskusteluun ja muihin perusverkkotoimintoihin yhdelle käyttäjälle tai pienelle kerrostalossa tai pienessä talossa asuvalle perheelle.
100-300 dollaria Sopii suuriin koteihin ja intensiivisempään verkkotoimintaan, kuten nopeaan verkkopelaamiseen ja suoratoistoon.
$300-$400+ Ihanteellinen suuriin rakennuksiin, joissa on paljon käyttäjiä. Huippuluokan malleissa on yleensä lisäturvaominaisuuksia.

Tärkeimmät tekijät, jotka määrittävät laajakaistareitittimen vähittäishinnan kuluttajille, ovat:

 • Wi-Fi-sukupolvi: 802.11ac-reitittimet ovat kalliimpia kuin edellisen sukupolven 802.11n-mallit.
 • Nopeusluokitus: Reitittimet, jotka voivat vaatia suurempia tiedonsiirtonopeuksia, maksavat korkeampia hintoja kuin pienemmät reitittimet, kun kaikki muut tekijät ovat samat. Esimerkiksi 600 Mbps reitittimellä, jossa on 802.11n, on korkeampi vähittäismyyntihinta kuin samalla mallilla, joka on määritetty 300 Mbps 802.11n:lle.
 • Teollinen muotoilu: Kotireitittimillä on perinteisesti yksinkertainen, laatikkomainen malli, joissakin antennit työntyvät ulos päältä tai sivulle. Myyjät ovat vähitellen ottaneet käyttöön erilaisia ​​muotoja, pyöristettyjä kulmia ja enemmän erilaisia ​​värejä ja materiaaleja pyrkiessään erottelemaan tuotteitaan ja saamaan korkeamman hinnan.
 • Tuotenimi: Kuluttajille tarkoitettuja reitittimiä on monia merkkejä. Tunnetuilla tuotenimillä voi olla korkeampi hintalappu toimittajan maineen perusteella.
 • Väliaikaiset hinnanalennukset: Kuten monet kulutuselektroniikka, myyjät alentavat toisinaan reitittimiensä hintoja. Reitittimen ostaminen suuren myynnin aikana voi tuoda kustannussäästöjä.

Kuinka nopea WiFi-reitittimen pitäisi olla?

Langattomat reitittimet ilmoittavat nopeudensa megabitteinä sekunnissa (Mbps). Ensimmäiset kuluttajille suunnatut Wi-Fi-mallit tarjosivat 11 Mbps:n nopeuden, jota seurasivat keskialueen 802.11g-reitittimet 54 Mbps:n nopeudella, 802.11n-reitittimet 150 Mbps:stä 600 Mbps:iin ja nyt 802.11ac-reitittimet, jotka tarjoavat yli 1 Gbps:n nopeuden. Älä katso vain reitittimiä, joilla on korkein Mbps-luokitus. Käytännössä saavuttamasi todellinen suorituskyky on yleensä pienempi kuin pakkauksessa ilmoitettu enimmäisarvo. Reitittimen todellinen nopeus määräytyy muun muassa verkon laitteiden lukumäärän, langattoman signaalin heikentävän fyysisen häiriön, yhdistetyn laitteen ja reitittimen välisen etäisyyden ja muiden perusteella. Nopea reititin ei voi nopeuttaa hidasta Internet-yhteyttä. Jos Internet-palveluntarjoaja tarjoaa esimerkiksi 25 Mbps:n palvelun, reititin, joka tarjoaa yli 1 Gbps:n nopeuden, toimii vain nopeudella 25 Mbps. Verkon enimmäisnopeus määräytyy reitittimen ja Internet-palveluntarjoajan tarjoaman nopeuden mukaan sen mukaan, kumpi on hitaampi. Joten jos reititin tarjoaa erittäin nopeita nopeuksia ja Internet-palveluntarjoajasi tarjoaa pienen määrän kaistanleveyttä, reititin tarjoaa vain sen pienemmän määrän. Sama pätee päinvastoin (eli hidas reititin tuottaa hitaita nopeuksia, vaikka kaistanleveys olisi suuri). Voit maksimoida langattoman verkkosi nopeuden ostamalla reitittimen, joka tarjoaa vähintään yhtä nopeat nopeudet kuin Internet-palveluntarjoajasi.

Asus RT-AX88U

Kuinka pitkälle WiFi-kantama ulottuu?

Pitääkö reitittimesi päästä muutamaan huoneeseen yhdessä kerroksessa vai kolmikerroksiseen taloon, jossa on autotalli? Tämä toiminto määrittää tarvitsemasi reitittimen voimakkuuden. Jotkut erilliset reitittimet, jotka tulevat yhden laitteen mukana, voivat tarjota Wi-Fi-yhteyttä koko talossa tai eivät (riippuen talon koosta ja reitittimen tehosta). Jos sinun on kuitenkin katettava suuri alue, harkitse pitkän matkan reititintä, mesh-verkkoa, jossa on useita reitittimiä, tai Wi-Fi-toistin/kantaman laajentaja. Reitittimen lisääminen toiseen kotiin voi olla hyödyllistä myös suurissa kerrostaloissa tai jos haluat laajentaa WiFi-yhteyttä kodin ulkopuolelle.

Tarvitsetko älykkään reitittimen?

Jos olet uusi verkottumassa tai et tunne tekniikkaa, valitse reititin, jonka käyttöliittymä on optimoitu satunnaisille kodin ostajille. Näin voit määrittää, millaisen reitittimen tarvitset:

 • Vanhemmat reitittimet tarjoavat pääsyn asetuksiinsa kirjoittamalla reitittimen IP-osoitteen verkkoselaimeen. Tämä toimenpide on vaikea tapa aloittelijoille hallita verkkoa, koska sinun on muistettava salasana ja oltava kotona, kun teet muutoksia verkkoon (kuten vaihdat Wi-Fi-salasanan ja muita asetuksia).
 • Älykkäitä reitittimiä hallitaan älypuhelimesta erityisen sovelluksen avulla, joka muodostaa yhteyden suoraan verkkoon missä tahansa, vaikka et olisi kotona. Näiden reitittimien alkuasennus on yksinkertainen ja voidaan suorittaa muutamassa minuutissa.

Valitse ensimmäinen langaton reititin, jos haluat jotain halpaa, koska toisen tyypin mukavuus yleensä nostaa hintaa. Myös mesh-Wi-Fi-verkkojärjestelmät käyttävät yleensä mobiilisovellusta, kun taas IP-osoitemenetelmää käyttävät reitittimet näkyvät usein vain itsenäisissä laitteissa.

Google Nest Wi-Fi

Vaikka on aina hyödyllistä saada neuvoja kuluttajien arvosteluista, arvostelupisteistä ja reitittimen arvosteluista, joissa on suolaa. Usein ihmiset valittavat laitteesta, kun sitä ei alun perinkään valittu oikein heidän olosuhteisiinsa nähden.

Mikä merkki kannattaa valita?

Vuosia sitten oli yleistä ostaa ulkoisia verkkosovittimia reitittimien kanssa. Verkkotoimittajat lisäsivät toisinaan tuotteisiinsa omia laajennuksia, jotka johtivat hieman parempaan suorituskykyyn kohdistettaessa. Myyjät voivat myös testata perusteellisesti yhteensopivuutta omien laitteidensa kanssa. Jos omistat kulutuselektroniikkaa, voi olla järkevää sovittaa Wi-Fi-reitittimesi merkki. Muussa tapauksessa tutki saatavilla olevia merkkejä ja valitse yksi, johon luotat

Netgear Nighthawk RAX80

Kenen pitäisi ostaa langaton reititin?

Koska reitittimet ovat välttämätön osa kaikkia verkkoja, jokainen Wi-Fi-yhteyttä tarvitseva tarvitsee reitittimen:

 • Kodin wifi-käyttäjät. Jos haluat surffata verkossa, suoratoistaa elokuvia ja pelata verkkopelejä, tarvitset reitittimen, joka tukee kaikkia langattomia laitteitasi.
 • Toimistot. Nopea internet ja Wi-Fi ovat välttämättömiä useimmissa työympäristöissä.
 • Yritykset. Jos sinulla on yritys, tarvitset todennäköisesti WiFin toiminnan hallintaan ja haluat ehkä tarjota asiakkaillesi ilmaisen WiFin.
 • Julkiset paikat. Kirjastot, kirkot, yhteisökeskukset ja muut julkiset paikat voivat tarjota vieraille ilmaisen Wi-Fi:n.

Mitä tehdä oston jälkeen?

Kun sinulla on reititin, on aika määrittää se:

 • Yhdistä reititin modeemiin. Liitä Ethernet-kaapelin toinen pää reitittimeen ja sitten toinen pää modeemiin.
 • Yhdistä Wi-Fi-verkkoon. Yhdistä Wi-Fi-verkkoon ja kirjoita salasana langattomaan laitteeseen. Löydät nämä tiedot reitittimestä tai ohjekirjasta.
 • Kirjaudu sisään reitittimellesi. Siirry hallintakonsoliin vaihtaaksesi Wi-Fi-salasanan, määrittääksesi suojausasetukset, estääksesi verkkosivustoja jne.

Por Markus