StarGazing 09c3d5985ef2406d92269ddb0ad1ce06

Google Sky Map on tähtitieteen sovellus, jonka avulla kuka tahansa voi tarkkailla tähtien, tähtikuvioiden, galaksien, planeettojen ja niiden satelliittien suhteellisia paikkoja yötaivaalla. Ajattele sitä liikkuvana planetaariona, jota voit kantaa taskussasi.

Onko Google Sky Map saatavilla iPhonelle?

Google Sky Map ei ole vielä saatavilla iOS:lle. Se on toistaiseksi Android-sovellus. iPhonelle ja iPadille on saatavilla useita tehokkaita tähtien katseluvaihtoehtoja, joita voit käyttää sen sijaan. Tässä on kolme suositeltua tähtikartan sovellusta Apple Storesta saatavilla olevista eri sovelluksista.

Onko Sky Map Google-sovellus?

Sky Map aloitti elämänsä Google-sovelluksena Android-puhelimille. Googlen työntekijät kehittivät sen sivuprojektina Googlen kuuluisan «20 % aikasäännön» ansiosta, jossa he saattoivat käyttää 20 % ajastaan ​​henkilökohtaisiin ideoihin. Sky Map lahjoitettiin vuonna 2012 ja tehtiin avoimen lähdekoodin avulla. Alkuperäiset kehittäjät ylläpitävät sitä nyt vapaaehtoisesti GitHubissa, mutta eivät Googlen puolesta.

Voit tarkastella aktiivisia projektitiedostoja GitHubissa.

Mikä on paras Star Map -sovellus iPhonelle?

SkyView on yksi parhaista tähtikartan sovelluksista iPhonelle. SkyView’sta on ilmainen ja maksullinen versio. Kuvakaappaukset ja ohjeet koskevat SkyView Litea, virtuaalisen kaukoputken ilmaista versiota.

Huomautus:

Käytä ensin ilmaista sovellusta saadaksesi käsityksen tähtien katselusovelluksen toiminnasta. SkyView:n maksullinen versio näyttää enemmän tähtiä, tähtikuvioita, planeettoja ja satelliitteja. Voit myös ostaa tiettyjä paketteja SkyView-kaupasta. Esimerkiksi SkyView-satelliittiopas avaa näkymiä 17 000 kiertoradalla olevasta satelliitista.

 1. Yhdistä iPhonesi Internetiin SkyView:n käyttöä varten.

 2. Lataa SkyView Lite Apple App Storesta ja avaa sovellus.

  Seuraava > Kameran käyttäminen > Kalibroi laite > Valmis SkyView-kokoonpanossa.»  src=»https://www.lifewire.com/thmb/eyZjvBDpXJanhhqSTLKdV-ahPaI=/1200×0/filters:no_upscale():max_bytes(150000):strip_icc()/NEW22-7232e4f53ae14808a2jpg34def1680″  ></p>
</li>
<li>
<p>Valitse sijainti. SkyView voi tunnistaa sijaintisi automaattisesti tai voit määrittää sen manuaalisesti.</p>
</li>
<li>
<p>Valitse <b>Kameran käyttö</b>. SkyView skannaa taivaan iPhonen kameran avulla ja peittää tähtikartan sijaintisi kanssa. Voit myös kalibroida näytön sovelluksen sisällä.</p>
</li>
<li>
<p>Suuntaa kamera mihin tahansa taivaan kohtaan ja näe taivaankappaleet puhelimen näytön päällä. Valitse kohde ja napauta sitä. Käytä <b>Tiedot</b> -kuvaketta lukeaksesi lisää avaruusrungosta.</p>
</li>
<li>
<p>Napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa hampurilaiskuvaketta avataksesi valikon (se liukuu näkyviin alhaalta). Napauta kamerakuvaketta ottaaksesi tilannekuvan taivaasta tai käytä erilaisia ​​säätimiä asettaaksesi näkymän. Esimerkiksi,</p>
<ul>
<li>Valitse <b>Yötila</b> -kuvake näyttääksesi taivaan infrapunaa muistuttavassa sävyssä.</li>
<li>Valitse <b>Lisätyn todellisuuden kamera</b> -kuvake asettaaksesi tähtikartan todellisen maailman kohteen päälle. Kytke se pois päältä palataksesi yötilaan.</li>
<li>Valitse <b>ilmaobjektien lentoradat</b> kuvake kuvaamaan taivaankappaleiden liikettä avaruuden läpi.</li>
</ul>
<p><img width=

 3. Liikuttamalla liukusäätimiä voit lisätä tai vähentää tähtien näkyvyyttä ja planeettojen kokoa.

 4. Lehdistö rataskuvake avataksesi Asetukset. Tutustu vaihtoehtoihin, joiden avulla voit ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä erilaisia ​​ominaisuuksia. Valitse esimerkiksi näkyvien taivasobjektien eri kerrokset tai poista niiden valinnat.

  SkyView-asetukset

 5. Valitse hakukuvake näytön oikeasta yläkulmasta. Valitse sitten jokin vaihtoehdoista valikosta tai etsi tietty kohde taivaalta hakupalkin avulla.

 6. SkyView käyttää nykyistä aikaa ja päivämäärää karttojen määrittämiseen. Lehdistö Kalenteri -kuvake avataksesi päivämäärän ja kellonajan valitsimen valitaksesi eri ajanjakson menneisyydestä tai tulevaisuudesta.

  Hae kaikista kohteista ja kalenterikuvakkeesta SkyView'ssa.

FAQ

 • Voitko käyttää Google Sky Mapia tietokoneella?

  Jos haluat käyttää Google Sky Mapia tietokoneellasi, siirry verkkoselaimella osoitteeseen google.com/sky. Voit liikkua kartalla, lähentää tai loitontaa, nähdä erilaisia ​​näkymiä, katsella kuvakokoelmia, jakaa linkkejä ja tulostaa kuvia käyttämällä Google Sky Map -verkkoversiota.

 • Miten löydän Linnunradan Google Sky Map -kartan avulla?

  Voit käyttää hakutoimintoa etsiäksesi taivaankappaleita ja paikkoja, kuten tähtiä, tähtikuvioita, galakseja ja planeettoja. Löytääksesi Linnunradan, valitse hakukuvake näytön oikeasta yläkulmasta ja kirjoita «Linnunrata» hakupalkissa.

Por Markus