DSLR video 56e163285f9b5854a9f87852

DSLR-kamerat ja muut edistyneet kamerat kuvaavat still-kuvien lisäksi myös teräväpiirtovideota. HD-videovaihtoehto on todella avannut digitaalikameran mahdollisuuksia. DSLR-kameralla laaja valikoima objektiiveja luo mielenkiintoisia tehosteita, ja nykyaikaisten DSLR-kameroiden resoluutio varmistaa lähetyslaatuisen videon.

Tiedostomuodot

Canonin DSLR-kameroissa käytetään muunnelmaa MOV-tiedostomuodosta, Nikon- ja Olympus-kamerat käyttävät AVI-muotoa ja Panasonic ja Sony käyttävät AVCHD-muotoa. Kaikki videot voidaan kääntää eri muotoihin editointi- ja tulostusvaiheessa.

Videon laatu

Useimmat uudet prosumer- ja huippuluokan DSLR-kamerat kuvaavat täydellä 4k-resoluutiolla 24–30 kuvaa sekunnissa. Aloitustason DSLR-kamerat voivat usein tallentaa vain pienemmällä resoluutiolla 720p HD (resoluutio 1280×720 pikseliä) tai 1080p. Tämä on kuitenkin edelleen kaksi kertaa DVD-formaatin resoluutio ja varmistaa poikkeuksellisen laadun. Vaikka DSLR-kamerassa on enemmän pikseleitä, vain harvat televisiot – 4k tai Ultra High Definition – toistavat laadukkaampaa videota kuin 1080p.

Eläviä kuvia

DSLR-laitteet käyttävät tätä ominaisuutta HD-videon tallentamiseen. Kameran peili on ylhäällä, eikä etsin ole enää käytettävissä. Sen sijaan valokuva striimataan suoraan kameran LCD-näytölle.

Vältä automaattitarkennusta

Koska videoiden kuvaaminen edellyttää, että kamera on Live View -tilassa (kuten edellä mainittiin), peili on ylhäällä ja automaattitarkennus heikkenee ja on liian hidas. On parasta asettaa tarkennus manuaalisesti videota kuvattaessa tarkkojen tulosten varmistamiseksi.

Manuaalitila

Kun kuvaat videota, suljinnopeus- ja aukkovaihtoehdot kaventuvat luonnollisesti. Jos esimerkiksi kuvaat videota nopeudella 25 fps, sinun tulee asettaa suljinnopeudeksi noin 1/100 sekuntia. Kaikki korkeammat asetukset ja vaarana on luoda kääntökirjavaikutelma liikkuviin aiheisiin. Jotta pääset käyttämään koko aukkoaluetta, on parasta leikkiä ISO:lla ja investoida ND-suodattimeen.

Jalustat

Käytä jalustaa HD-videota nauhoittaessasi, sillä käytät LCD-näyttöä videon rajaamiseen. Kameran pitäminen käsivarren etäisyydellä niin, että näet LCD-näytön, johtaa todennäköisesti hyvin täriseviin kuviin.

Ulkoiset mikrofonit

DSLR-kameroissa on sisäänrakennettu mikrofoni, mutta se tallentaa vain monoraidan. Lisäksi mikrofonin läheisyys kuvaajaan suhteessa kohteeseen tarkoittaa yleensä sitä, että se tallentaa hengityksesi ja jokaisen kameran kosketuksen. On paljon parempi sijoittaa ulkoiseen mikrofoniin, jonka saat mahdollisimman lähelle toimintaa. Useimmissa DSLR-kameroissa on stereomikrofoniliitäntä tätä varten.

linssit

Hyödynnä laajaa DSLR-rungoille saatavilla olevaa objektiivivalikoimaa ja käytä niitä erilaisten tehosteiden luomiseen videotyössäsi. Perinteisissä videokameroissa on usein sisäänrakennetut teleobjektiivit, mutta niissä ei yleensä ole kunnollisia laajakulmaominaisuuksia. Voit käyttää erityyppisiä linssejä, kuten kalansilmä (tai superlaajakulma), peittääksesi valtavan alueen. Tai hyödynnä matalaa syväterävyyttä, jonka jopa halpa 50 mm f/1.8 -objektiivi tarjoaa.

Por Markus