steamdeck with case photo 1dc8edb7e22447a5af448654c4f8e3ba

Valve on julkistanut virallisesti Steam Deckin, yhtiön viimeisimmän yrityksen mullistaa PC-pelien pelaamistapa. Kuukausien huhujen ja spekulaatioiden jälkeen Valve on julkistanut Steam Deckin, uuden kädessä pidettävän pelitietokoneen. Tunnettu peliuutisten sisäpiiriläinen Wario64 oli yksi ensimmäisistä, joka kertoi uutisen Twitterissä ja jakoi kuvakaappauksia kämmenlaitteen virallisesta kauppasivusta. Uudessa järjestelmässä on Switch-tyyppinen muotoilu, mukaan lukien valinnainen telakka, jolla käyttäjät voivat liittää järjestelmän näyttöön tai televisioon.

Steam Deckissä on AMD Zen 2 -suoritin, joka toimii 2,4-3,5 GHz:n taajuudella ja tukee jopa 448 GFlopsin tehoa. Lisäksi sisäänrakennettu grafiikkaprosessoriyksikkö (GPU) saa virtansa kahdeksasta RDNA CU:sta, joiden teho on jopa 1,6 TFlops. Steam Deck alkaa 399 dollarista perusmallissa, joka sisältää 64 Gt eMMC PCIe Gen 2×1 -tallennusaseman. Muita malleja on saatavana 256 Gt:n ja 512 Gt:n tallennustilan tuella. Nämä versiot maksavat 529 dollaria ja 649 dollaria. Kaikissa malleissa on nopea microSD-korttipaikka laajennettavaa tallennustilaa varten. Steam Deckin 7 tuuman näytön resoluutio on 1280 x 800, joten älä odota 4K-pelaamista tältä kämmentietokoneelta. Järjestelmän resoluution pienentämisen pitäisi kuitenkin mahdollistaa sen, että se voi ajaa pelejä paljon korkeammilla animaatioasetuksella, koska sen ei tarvitse tuottaa näitä visuaalisia kuvia millään tavallista teräväpiirtotarkkuutta korkeammalla. Näyttö pystyy myös toistamaan 60 kuvaa sekunnissa, mikä takaa sujuvan pelaamisen. Teknisiä tietoja lukuun ottamatta yksi Steam Deckin merkittävimmistä asioista on se, miten Valve lähestyy ennakkotilaus- ja varausjärjestelmää. Toisin kuin Xbox Series X:n ja PlayStation 5:n alitoimitettu julkaisu, Valvella on varausjärjestelmä, joka sisältää maksun Steam Deckin ennakkotilaamisesta. Voit ennakkotilata Steam Deckin vain ensimmäisten 48 tunnin aikana, jos olet tehnyt ostoksen Steamista ennen kesäkuuta 2021. Valve sanoo tehneensä tämän päätöksen varmistaakseen, etteivät luvattomat jälleenmyyjät käytä kaikkia varauspaikkoja. Jos ajatus varausmaksun maksamisesta ei vaikuta houkuttelevalta, Valve sanoo, että pääasiallinen syy maksun asettamiseen on varmistaa «asiakkaille järjestyksessä ja oikeudenmukainen tilausprosessi, kun Steam Deck -varasto tulee saataville». Yhtiö väittää, että varausmaksu antaa paremman käsityksen kuluttajan ostoaikeista ja auttaa sitä tasapainottamaan paremmin tarvikkeita ja varastoja, joita se tarvitsee seuratakseen tilauksia julkaisun yhteydessä. Maksu lisätään Steam Deckin koko ostohintaan, joten olet vähemmän velkaa ostoksen suorittamisesta, kun tilaukset avautuvat myöhemmin tänä vuonna.

Steam-kansi kannettavalle tietokoneelle, kirjasto auki

Tällä hetkellä Steam Deck on ennakkotilattavissa vain kuluttajille Yhdysvalloissa, Kanadassa, Euroopan unionissa ja Isossa-Britanniassa. Valve sanoo, että laajennettu saatavuustiedot ovat saatavilla joskus tulevaisuudessa. Valve rajoittaa myös Steam Deckin varaukset yhteen asiakasta kohti, ja yrityksen mukaan käyttäjät, jotka eivät ole kiinnostuneita ennakkotilauksesta juuri nyt, voivat aina lisätä laitteen toivelistalleen muistuttamaan, kun se on heti tilattavissa. Varaukset aukeavat perjantaina 16. heinäkuuta klo 10.00 PT. Itse laite toimitetaan joulukuussa.

Por Markus