Kuinka Amazon teki pilvelle rakennetun ohjaimen

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Amazonin Luna-ohjain on suunniteltu toimimaan riippumatta siitä, millä laitteella pelaat, kommunikoimalla suoraan pilven kanssa.
  • Ohjaimen suunnittelijat rakensivat sen vanhemman Fire TV -ohjaimen suunnittelun perusteella.
  • Albert Penello ja ohjaimen takana oleva tiimi halusivat keskittyä enemmän ominaisuuksiin, jotka tekivät siitä erottuvan.

Amazonin Luna Controller näyttää ja tuntuu ohjaimelta, jolla on vuosien suunnittelu konepellin alla, mutta se ei ollut edes osa alkuperäistä suunnitelmaa. Peliohjaimia on jo monia. Xboxin tai PlayStationin tunnetuimmista vaihtoehdoista vähemmän tunnettuihin muunnelmiin verkkokaupoista, kuten Amazonista ja eBaysta, valinnat ovat suuremmat kuin koskaan. Joten kun Luna Controllerin takana oleva tiimi halusi luoda uuden, erityisesti pilveen suunnitellun peliohjaimen, sen täytyi olla jotain erityistä. «Se ei alun perin kuulunut suunnitelmaan», Amazonin tuotehallinnan vanhempi johtaja Albert Penello kertoi Lifewirelle videopuhelussa.

Hyödynnä pilvi

Penello on työskennellyt peliteollisuuden laitteistopuolella vuosia. Noina vuosina hän työskenteli useissa yrityksissä, mukaan lukien Microsoftin Xboxissa, jossa hän ja muut suunnittelivat Xbox-ohjaimen. Kun hän liittyi Amazoniin, hän näki mahdollisuuden hyödyntää tämä kokemus ja luoda jotain, jonka avulla ihmiset voisivat tehdä pelaamisesta Amazonin pilvipalvelussa entistä helpompaa. «Liityin Amazoniin luultavasti kaksi vuotta etuajassa, ja osa tarkoituksesta oli auttaa kirjoittamaan Jeffille ja johtoryhmälle asiakirjaa siitä, mitä Lunasta tulee», Penello kertoi meille.

Amazon Luna -peliohjain kehitteillä.

«Minulle valkeni, että oli riippuvainen siitä, että jollakulla on ohjain. Meidän piti olettaa, että jollakulla on ohjain, vaan myös, että jollakulla on ohjain, joka toimisi siellä, missä asiakas olisi. ”, hän sanoi. Mutta Penello sanoo, että se ei ollut riittävä syy aloittaa ohjaimen valmistus. Niinpä hän istui Marc Whittenin, Amazonin viihdelaitteiden ja -palvelujen johtajan kanssa tuolloin, ja he alkoivat miettiä, kuinka yhteysongelmaa voitaisiin ratkaista. «Joten aloimme aivoriihi… Voisiko se toimia? Miten se toimisi? Ja aivan kuin hehkulamppu, se osui. Ensinnäkin tämä menee nopeammin. Ja siinä vaiheessa sillä ei ole väliä. Ei se olisi ei väliä millä näytöllä olit, koska ohjain ei tiedä, eikä sillä ole väliä.» Seuraavaksi Penello sanoo työskennelleensä prototyyppiryhmän kanssa laboratoriossa. Noin kuukauden kuluttua tiimi oli onnistunut kokoamaan toimivan laitteen vanhemmalla Fire TV -peliohjaimella ja yhdistämällä sen Adreno-prosessoriin. «Voimme heti kertoa, että se oli nopeampi. Se tuntui reagoivammalta», hän selitti. Se, mitä pelaat, on hienostuneisuutta, ja siellä todella rakennat huippuosaamista.

Rakennus vanhoille perustuksille

Penello sanoo, että tiimi jatkoi työskentelyä vanhan Fire TV -suunnittelun mukaisesti. «Ei ollut aikaa aloittaa puhtaalta pöydältä», hän selitti. Joten he ottivat käyttöön Amazonin Fire TV -ohjaimien kanssa jo olemassa olevan suunnittelun ja keskittyivät tärkeisiin asioihin. Tämä sisälsi ominaisuuksien, kuten Cloud Directin, hankkimisen juuri oikeaan aikaan ja keskittymisen siihen, miltä ohjaimen rakenne tuntuu käsissäsi. Miltä peukalotikut tuntuu. Jos ohjain ei tunnu oikealta, ihmiset eivät todennäköisesti käytä sitä, varsinkin kun on monia muita vaihtoehtoja. Mutta Penello sanoo, että se ei estänyt joukkuetta laittamasta kaikkea ohjaimeen. Sen sijaan tästä rajoituksesta tuli yksi ohjaimen suurimmista vahvuuksista. «Se, mitä pelaat, on hienosäätöä, ja siellä todella rakennat erinomaisuutta», hän selitti. «Alkuperäinen Xbox, jos muistatte ensimmäisen ohjaimen, ei ollut kovin suuri hitti, vaikka ihmiset muistavat sen lämmöllä. Mutta sitä paranneltiin parannella.»

Joku, joka käyttää Amazon Luna -peliohjainta kannettavan tietokoneen kanssa.

Koska heillä ei ollut aikaa tehdä uutta ohjainta ja koska monet peliohjaimet ovat kehittyneet vuosien varrella, Penello sanoo, että tiimi pystyi ottamaan Fire TV -ohjaimen luut ja yhden hieman paremman. . Aiemmin vain sopiva peliohjain sai nyt mahdollisuuden kehittyä loistavaksi peliohjaimeksi. Ja on. Cloud Directin käyttö yhteyden muodostamiseen suoraan pelaamiisi peleihin riippumatta siitä, mitä laitetta käytät, ja Bluetoothin lisäys, joka saa sen toimimaan Lunan ulkopuolella, ovat auttaneet tekemään Luna Controllerista fantastisen lisäyksen jokaisen pelaajan arsenaaliin. . Sillä ei tietenkään ole samaa tasoa kuin Xbox-ohjaimella tai Sonyn DualShock-ohjaimilla, mutta Penello ja hänen tiiminsä voivat olla ylpeitä siitä. Ja se on jotain, jota Penello sanoo parantavansa vielä enemmän tulevaisuudessa.

Por Markus