ScreenShot2020 10 26at1.47.15PM 6ca137db77af45d0bd29a25ab1bf8ccc

Tärkeimmät oppimispisteet

  • PlayStation 5 on erittäin tehokas konsoli, jossa on nopeat latausajat ja lupaava kirjasto.
  • Se on taaksepäin yhteensopiva useimpien PS4-pelien kanssa.
  • Sony tarjoaa parhaan valikoiman laukaisu- ja käynnistysikkunapelejä.
Neljä sukupolvea myöhemmin Sony on osoittanut osaavansa tehdä pelilaatikon. PlayStation 4 oli ensimmäinen koskaan ennakkotilaamani konsoli, ja luovuin nimestäni sen seuraajaksi heti, kun pääsin ylikuormitulle sivustolle, jossa yritin tilata sen hyväksymään tietoni. Ollakseni rehellinen, tein saman asian Xbox Series X:n kanssa, ja olen melko innostunut tuomaan myös sen järjestelmän kotiin. Mutta odotan innolla PS5:n purkamista useasta syystä.

laitteisto

Yleensä välitän enemmän peleistä kuin prosessoreista, RAM-muistista ja jäähdytyksestä. Niin kauan kuin järjestelmä toimii ja sillä on tarpeeksi pelattavaa, olen onnellinen. Mutta PS5:ssä on vaikuttavaa tekniikkaa sekä sisältä että ulkoa, mikä kiinnostaa jopa minun kaltaistani pelisuuntautunutta ostajaa. Sonyn repiminen tarjoaa syvällisen katsauksen tuon valtavan muovikuoren sisustukseen. Erityisen huomionarvoista on nopea solid-state-asema, joka lyhentää latausaikoja dramaattisesti jopa vanhemmissa peleissä; yllättävän kaunis ja steampunk-näköinen jäähdytyselementti; ja neste-metalli lämpörajapinta, joka on suhteellisen uusi ja erittäin tehokas tapa ohjata prosessorien tuottamaa lämpöä pois järjestelmästä. Toinen laitteisto, jota en malta odottaa, että pääsen käsiini, on uusi DualSense-ohjain. Olen aina pitänyt Sonyn ohjaimista parempana kuin Microsoftin, ja oletan, että näin tulee käymään myös tämän sukupolven kohdalla. DualSense parantaa suoraa edeltäjäänsä DualShock 4:ää useilla ominaisuuksilla. Yksi yksinkertainen, näppärä muutos on, että voit ladata sen kytkemättä sitä konsoliin. Mutta siinä on enemmän kuin se.

PlayStation 5 DualSense -ohjain valkoinen

DualSense sisältää myös «adaptiivisia laukaisuja», jotka Sonyn mukaan tarjoavat enemmän tai vähemmän vastusta sen mukaan, mitä teet. Yrityksen tärkein esimerkki on kaaren piirtäminen; liipaisinta pitäisi olla vaikeampi vetää taaksepäin, jotta se simuloi langan vastusta. Siitä voi päätyä temppu, jota harvat pelit itse asiassa käyttävät, mutta odotan innolla, että pääsen kokeilemaan sitä.

Pelit

Kaikki tämä laitteisto ei ole hyvä, kun ei ole mitään pelattavaa, ja onneksi PlayStation 5:llä on vankka käynnistysvalikoima sen varmuuskopioimiseksi. Julkaisupäivänä se sisältää usean alustan nimikkeitä, kuten Assassin’s Creed: Valhalla, Devil May Cry 5: Special Editionja Fortnite (jotka kaikki ovat saatavilla myös uusille Xbox-konsoleille). Siinä on kuitenkin myös kourallinen eksklusiivisia nimikkeitä, jotka antavat tälle konsolille etulyöntiaseman kilpailijoihinsa nähden. Supersankari-spin-off Marvelin Hämähäkkimies: Miles Moraleskauan odotettu uusintaversio Demon Soulsja suorastaan ​​outo eläintieteen otsikko bugsnax on saatavilla vain Sony-konsoleille.

Kuvakaappaus PS5-pelistä Bugsnax

PS5:llä on myös useita tulevia eksklusiivisia tuotteita, jotka auttavat perustelemaan 500 dollarin hintalappua, mukaan lukien: Ratchet & Clank: Rift Apart ja Horisontti: Kielletty länsi. Nämä ja muut eksklusiiviset vaihtoehdot hyödyntävät täysimääräisesti sekä PS5-laitteistoa että ohjainta, ottaen huomioon Horisontti on sarja, joka ampuu nuolia robottidinosauruksiin noin 90%, se antaa niille mukautuville laukaisuille hyvän harjoituksen. Vaikka Xbox Series X antaa Sonyn voittaa taaksepäin yhteensopivuuden tukemalla kolmen viime sukupolven pelejä (alkuperäinen Xbox, Xbox 360 ja Xbox One), PlayStation 5 ei ole siellä täysin tyhjä. Sony sanoo, että lähes kaikki PlayStation 4 -pelit toimivat uuden laitteiston kanssa ja hyötyvät nopeammista latausajoista ja joistakin graafisista päivityksistä. Jokaisella, joka on jäänyt kaipaamaan nykyistä sukupolvea, on paljon hyvää tekemistä ja kaikkea muuta tulevaa. Microsoftin tapaan Sonylla on myös pelit-on-demand-palvelu, PlayStation Now, joka ottaa osan löysästä sisällyttämällä siihen nimikkeitä, jotka ulottuvat aina PlayStation 2:een asti. Joten vaikka PS5 ei tiedä mitä tehdä kokoelmasi vanhempia levyjä, saatat silti pystyä toistamaan niitä kuukausitilauksella.

Vähemmän kiinnostava versio

100 dollarilla halvemmalla voit ostaa PS5:n version ilman levyasemaa, joka toistaa vain pelien digitaalisia versioita. Siinä on sama vaikuttava kirjasto, mutta nykyisille PlayStation 4 -omistajille se ei ehkä ole paras sijoitus. Koska heillä voi olla kirjasto täynnä fyysisiä levyjä, vain digitaalinen versio ei anna heille mahdollista hyötyä taaksepäin yhteensopivuusominaisuudesta ostamatta digitaalisia versioita peleistä, jotka he jo omistavat. Niille uusille Sonylle, joilla ei välttämättä ole puolta tonnaa kuluttavana erityisen vaikeana vuonna, on silti paljon tekemistä halvemman version kanssa. Kannatan täyttä PlayStation 5:tä ja sen oikeaa levypaikkaa, enkä malta odottaa, että pääsen vapauttamaan sille paljon tilaa televisioni vieressä.

Por Markus