USB Aux kaapelin kayttaminen auton aanentoistossa

Auton audiojärjestelmät jäävät yleensä jälkeen audiovaihtoehdoista ja kulutuselektroniikasta yleensä, joten löydät todennäköisemmin 3,5 mm:n aux-liittimen autostereostasi kuin USB-portista. Jos olet nähnyt USB-aux-kaapelin, olet ehkä miettinyt, voisitko käyttää sitä puhelimen tai USB-muistin liittämiseen autostereoon. Vastaus on luultavasti ei, mutta tilanne on sitä monimutkaisempi.

Onko USB-Aux-kaapeleita olemassa?

USB-aux-kaapeleita on olemassa ja ne toimivat siihen tarkoitukseen, johon ne on suunniteltu. Ne eivät kuitenkaan toimi kanavana digitaalisille musiikkitiedostoille autostereoon. Jotkut laitteet on suunniteltu vastaanottamaan virtaa 3,5 mm:n TRS-liitäntöjen kautta, mikä on yksi tärkeimmistä syistä aux-USB-kaapeleiden olemassaoloon. Jos liität USB-tikun USB-aux-kaapeliin ja liität kaapelin pääyksikköön, mitään ei tapahdu. Sama pätee useimmissa tapauksissa, jos liität USB-aux-kaapelin puhelimeen ja liität sen keskusyksikköön. Muutamat puhelimet ja MP3-soittimet on suunniteltu lähettämään äänisignaaleja USB-liitännän kautta, kuten alkuperäinen HTC Dream, joka käytti yhtä mikro-USB-liitintä sekä virta- että äänilähtöön, mutta näin ei aina ole.

USB vs Aux käyttö autoäänessä

USB on digitaalinen liitäntä, joka siirtää digitaalista tietoa, ja tavallinen 3,5 mm:n TRRS-apuliitäntä on analoginen liitäntä, joka odottaa analogista äänisignaalia. Näiden kahden välillä on päällekkäisyyttä, koska USB-kuulokkeet ovat olemassa, mutta USB-kuulokkeet vaativat analogisen tulon USB-liitännän kautta. Suurin ero USB:n ja aux:n välillä autostereoissa on se, että USB-liitännät on suunniteltu siirtämään äänidatan käsittely pääyksikköön. Sitä vastoin aux-liittimet voivat poimia vain jo käsitellyn signaalin. Kuulokkeiden ja linjalähdön välillä on ero, mikä on yksi syy, miksi ihmiset haluavat siirtää prosessoinnin ja vahvistuksen pääyksikköön USB:n avulla. Useimmissa tapauksissa, kun liität puhelimen tai MP3-soittimen keskusyksikön aux-tuloon, päädyt kuulokkeille tarkoitettuun jo vahvistettuun signaaliin linjasignaalin sijaan, mikä ei ole ihanteellinen suorituskyvyn kannalta. äänenlaatu . Jos puhelimessa tai MP3-soittimessa on linjalähtövaihtoehto, se tuottaa yleensä paremman äänen ja USB myös paremman äänenlaadun, mutta vain jos pääyksikössä on USB-liitäntä.

Jos et voi kytkeä kuulokkeita laitteeseen, et voi liittää sitä laitetta pääyksikön lisätuloon.

Voitko liittää USB-aseman USB-Aux-kaapeliin?

Kun laitat musiikkia USB-muistitikulle, puhelimeen tai muuhun tallennusvälineeseen, se tallennetaan digitaalisena tiedostona. Tiedosto on yleensä pakattu MP3-, AAC-, OGG- tai muuhun muotoon, ellet osta korkearesoluutioista digitaalista musiikkia. Jotta voit kuunnella näitä tiedostoja, tarvitset ohjelman, sovelluksen tai laiteohjelmiston, joka voi lukea tiedot ja muuntaa ne analogiseksi signaaliksi, jota voidaan käyttää kuulokkeiden tai kaiuttimien ohjaamiseen. Olipa kyseessä ohjelmisto tietokoneessa, puhelimessa, MP3-soittimessa tai auton pääyksikössä, prosessi on olennaisesti sama. Jos kyseessä on USB-muistitikku, sinulla on passiivinen tallennusväline, joka sisältää kappaletietoja, mutta se ei voi tehdä niille mitään. Kun liität aseman yhteensopivan pääyksikön tai infotainment-järjestelmän USB-liittimeen, keskusyksikkö voi käyttää sitä aivan kuten tietokone. Pääyksikkö lukee tietoja asemasta ja voi toistaa kappaleet, koska sillä on oikea laiteohjelmisto tai ohjelmisto. Mitään ei tapahdu, kun liität USB-muistitikun USB-aux-kaapeliin ja liität kaapelin keskusyksikön aux-porttiin. USB-tikku ei voi lähettää äänisignaalia, eikä keskusyksikön lisätulo voi lukea asemaan tallennettuja digitaalisia tietoja.

Voitko liittää MP3-soittimen autostereoon?

Sama koskee puhelimia ja MP3-soittimia, joita ei ole suunniteltu toistamaan ääntä USB-liitäntöjen kautta. USB-liitäntä voi siirtää digitaalista dataa edestakaisin, ja sitä voidaan todennäköisesti käyttää laitteen lataamiseen, mutta sitä ei ehkä ole suunniteltu lähettämään äänisignaalia. Ainoa tapaus, jossa haluat tai haluat lähettää äänen puhelimen USB-liitännästä pääyksikön lisätuloon, on, jos puhelimessa ei ole kuulokeliitäntää. Joissakin puhelimissa ei ole kuulokeliitäntää äänen toistamiseksi USB-liitännän kautta.

Käytä USB-Aux-kaapeleille

USB-aux-kaapeleilla on joitain käyttötarkoituksia, mutta ne eivät ole läheskään yleismaailmallisia kaikille laitteille. Jotkut laitteet on suunniteltu vastaanottamaan virtaa 3,5 mm:n TRS-liitännän kautta, jolloin voit yleensä saada virran USB-aux-kaapelilla. Toisessa esimerkissä voit joskus käyttää USB-aux-kaapelia USB-kuulokkeiden liittämiseen tietokoneen 3,5 mm:n kuulokeliitäntään. Tämä on yleensä mahdollista vain, jos kuulokkeet eivät vaadi virtaa USB:n kautta äänisignaalin lisäksi. Tämä toimii joissakin kuulokkeissa, jotka on suunniteltu vastaanottamaan analoginen äänisignaali tällä tavalla. Se ei kuitenkaan toimi muissa kuulokkeissa, jotka odottavat digitaalista lähtöä tietokoneelta tai tarvitsevat virtaa USB-liitännän kautta.

Puhelimet ja MP3-soittimet ilman kuulokeliitäntää

Ainoa tapaus, jossa USB-aux-kaapeli olisi hyödyllinen musiikin kuunteluun autossa, on puhelin tai MP3-soitin, jossa on mikro- tai mini-USB ilman kuulokeliitäntää. Tämän kaltaiset puhelimet ja MP3-soittimet voivat toistaa ääntä USB-liitännän kautta, joten sinun pitäisi pystyä kytkemään USB-aux-kaapeli ja sen pitäisi toimia. Puhelimen lataaminen samanaikaisesti on tämän tyyppisessä tilanteessa kuitenkin mahdollista vain puhelimen USB-liittimeen kytketyllä Y-kaapelilla, jossa on sekä 3,5 mm aux-out ääntä varten että USB-läpivientiliitin ääntä varten. tarjoaa ravintoa.

Por Markus