TP Link Archer A9 HeroSquare 05a827c48b274d8e9ccd0070e770f4d4

TP Link Archer A9

Mitä me pidämme?

 • Edullinen
 • MU-MIMO tekniikkaa
 • Älykäs yhteys ja suoratoistoaika
 • Kätevä kumppanisovellus
 • Alexa yhteensopiva
 • Ajantasaiset suojausominaisuudet

Mistä emme pidä

 • Hieman liian hidas
 • Kapasiteetti on vähissä

TP-Link Archer A9 on erinomaista vastinetta rahalle, mutta kovat verkkotarpeet tarvitsevat ehkä jotain hieman tukevampaa.

4.3

TP-Link Archer A9 AC1900 älykäs langaton reititin

TP Link Archer A9

tässä artikkelissa

TP-Link Archer A9 on yksi merkin suosituimmista reitittimistä, koska se tarjoaa edulliseen hintaan. Alexa-yhteensopivuuden ja MU-MIMOn kaltaisten teknologioiden kanssa Archer A9:n pitäisi olla kätevä ja heijastaa Wi-Fi-signaalia pitkälle. Miten Archer A9 kestää tänään, kun yhä useammat kotitaloudet tarjoavat kotitoimistoja, useita suoratoistolaitteita ja erilaisia ​​älykotituotteita? Testasin TP-Link Archer A9:ää viikon ajan nähdäkseni, tekevätkö sen suunnittelu, liitettävyys, verkon suorituskyky, kantama ja ohjelmistot kannattavan sijoituksen.

Suunnittelu: yksinkertainen, mutta älykäs

Archer A9:n suunnittelussa ei ole mitään silmiinpistävää. Se on kiiltävän musta, jossa on merkkivalot edessä ja portit, virtakytkin, WPS-painike ja antennit takana. Kiiltävä pinta jättää helposti sormenjäljet ​​ja pyyhkiytyy helposti pois, joten olisin mieluummin mattapintainen, mutta muuten A9:ssä on älykäs muotoilu. Surffaus on pieni – ei tahmea tai häiritsevä – ja A9:n ilmanvaihto on taitavasti suunniteltu. Pelkän laitteen näkyvästi peittävien tuuletusaukkojen sijaan siinä on aukot, jotka jakavat reitittimen kolmeen osaan ja piilottavat ilmanvaihdon. Tuuletusaukot näyttävät tarkoituksenmukaisilta ja korostavat A9:n estetiikkaa sen sijaan, että ne haittaisivat muotoilua. Archer A9 on pienellä puolella – se on tarpeeksi pieni piiloutuakseen nurkkaan ja jäädäkseen huomaamatta. Se on 9,6 tuumaa pitkä, 6,4 tuumaa leveä ja 1,3 tuumaa paksu, mutta ohut profiili ja suuret antennit saavat rungon näyttämään vieläkin pienemmältä. Kolme säädettävää antennia työntyvät ulos takaa ja voit kääntää niitä manuaalisesti noin 180 astetta vasemmalta oikealle ja noin 90 astetta edestä taakse. On olemassa ylimääräinen sisäinen antenni, mutta se ei näy ulkopuolelta. Voit asettaa Archer A9:n tasaisesti pöydälle tai työpöydälle tai voit käyttää reitittimen takana olevia kahta kiinnitysreikää ripustaaksesi A9:n seinälle. Minulla on kodin kaapissa älylaatikko, joten ripustin reitittimen sen lähelle ja piilotin sen kaappiin.

TP Link Archer A9

Liitettävyys: Kaksitaajuinen AC1900

Archer A9 on kaksikaistainen AC1900-reititin, joten se nopeuttaa jopa 1300 Mbps 5 GHz:n kaistalla ja 600 Mbps 2,4 GHz:n kaistalla. Verkkojen määrittäminen oli nopeaa ja helppoa, ja sain 5Ghz ja 2,4Ghz verkkoni valmiiksi alle viidessä minuutissa kumppanisovelluksella. A9:ssä on MU-MIMO-tekniikka (3×3), mikä tarkoittaa, että se pystyy käsittelemään kolmea streamia samanaikaisesti. Jotkut markkinoiden parhaista langattomista reitittimistä, kuten Netgear RAX120 ja Netgear RAX200, pystyvät käsittelemään kahdeksaa tai useampaa suoratoistoa, mutta jotkut näistä reitittimistä maksavat jopa viisi kertaa Archer A9:n hinnan. A9:n hinnalla suorituskyky ei ole huono, ja pystyin käyttämään puhelintani, PS4:ää, PC:tä ja kourallista kodin älylaitteita yhtä aikaa ilman havaittavaa hidastumista. Kuitenkin, kun lisäsin äänenvoimakkuutta ja liitin kaksi pelitietokonetta, toisen PS4:n ja kolme FireTV:tä, verkko hidastui huomattavasti, etenkin FireTV:issä ja konsoleissa. Kun asetin pelaamisen etusijalle, pelitietokoneet ja -konsolit saivat nopeammat signaalit, mutta esityksissä esiintyi edelleen puskurointiongelmia.

Pystyin käyttämään puhelintani, PS4:ää, PC:tä ja kourallista älykkään kodin laitetta samanaikaisesti ilman havaittavaa hidastumista. A9:ssä on myös älykäs yhteys ja suoratoistoaika. Tämä tarkoittaa, että reititin voi automaattisesti vaihtaa kytkettyjä laitteita taajuuksien välillä edistääkseen tehokkainta polkua, ja se voi myös estää vanhempia ja hitaampia laitteita ylikuormittamasta verkkoa ja hidastamasta liikennettä muihin laitteisiin. En henkilökohtaisesti ole älykkään yhteyden ystävä, koska kohdistan mieluummin laitteet manuaalisesti bändeihin. Se voi kuitenkin olla hyödyllinen ominaisuus niille, jotka haluavat reitittimen hallitsevan verkkoliikennettä automaattisesti. Langallisia laitteita varten A9:ssä on gigabit Ethernet-portit (4 LAN ja 1 WAN). Siinä on USB 2.0 -portti, joka tukee NTFS-, exFAT-, HFS+- ja FAT32-muotoja, joten voit liittää jaetun ulkoisen kiintolevyn verkkoosi. Reititin tukee myös FTP-palvelin- ja mediapalvelintoimintoja.

TP Link Archer A9

Verkon suorituskyky: ei huono

Asun esikaupunkialueella noin 20 mailia Raleighin ulkopuolella, NC, ja minulla on Spectrum (tilauslentoyhtiö) Internet-palveluntarjoajanani. Internetin nopeus kotonani max 400 Mbps. Samassa huoneessa reitittimen kanssa nopeudet olivat (ilmeisesti) erinomaiset, nopeuteen jopa 352 Mbps 5 GHz:n kaistalla ja 76 Mbps 2,4 GHz:n kaistalla. Matkustin ylöspäin ja nopeudet saavuttivat kunnioitettavan 124 Mbps 5 GHz:n kaistalla ja 36 Mbps 2,4 GHz:n taajuudella. Signaali pysyi vahvana melkein kaikkialla kaksikerroksisessa talossani, jopa alueilla, kuten kaapeissa ja monissa muissa paikoissa, jotka voivat olla mahdollisesti kuolleita Wi-Fi-vyöhykkeitä. Koin kuitenkin muutaman hidasalueen autotallissani ja vierashuoneessa talon toisella puolella. Olen myös kokenut täplän yhteyden puutarhassa. Signaali heikkeni merkittävästi talon ulkopuolella, joten jos haluat käyttää laitteitasi ulkona, kannattaa investoida Wi-Fi-laajentimeen tai käyttää täysin erilaista reititintä.

Alue: noin 2 000 neliöjalkaa (anna tai ota)

En nähnyt Archer A9:n tarkkaa aluetta teknisissä tiedoissa, mutta sain kattavuuden lähes jokaiselle 3000 neliöjalan kotini alueelle. Tämä ei tarkoita, että kantama olisi 3000 neliöjalkaa, sillä useat tekijät, kuten laitteiden tyyppi ja lukumäärä, seinämän paksuus, esteet, Internet-palveluntarjoajasi ja muut tekijät voivat kaikki vaikuttaa signaalin laatuun ja kantamaan. Kaiken kaikkiaan on turvallista sanoa, että A9 voisi todennäköisesti kattaa vähintään 2 000 neliömetrin kodin.

TP Link Archer A9

Ohjelmisto: Tether App

TP-Link Tether -sovellus on yksi suosituimmista reititinsovelluksistani. Verkkojen määrittäminen ja vierasverkon luominen on erittäin helppoa, mikä on hyödyllistä vieraiden tullessa käymään, joten sinulla on Wi-Fi-verkko valmiina vaarantamatta verkon turvallisuutta. Voit nähdä tarkalleen, mitkä laitteet ovat kullakin verkkokaistallasi milloin tahansa, voit ottaa käyttöön hälytyksen, joka ilmoittaa, kun uusi laite muodostaa yhteyden verkkoosi, ja paljon muuta. Laiteohjelmistopäivitysten avulla voit hankkia WPA3:n (uusin tietoturvaparannukset). Voit määrittää lapsilukon ja luoda mukautetun profiilin yksittäisille perheenjäsenille. Jos haluat hallita edistyneempiä ominaisuuksia, kuten VPN:n luomista, NAT-edelleenlähetystä ja IPv6:ta, sinun tulee käyttää verkkohallintatyökalua. Voit kuitenkin tehdä suurimman osan reitittimen ylläpidosta Tether-sovelluksessa. A9 on yhteensopiva Alexan ja IFTTT:n kanssa, joten voit äänikomentojen avulla antaa älykkään kodin avustajan ohjata reititintäsi. Voit sanoa esimerkiksi «Alexa, pyydä TP-Linkkiä ottamaan vierasverkko käyttöön» tai «Alexa, pyydä TP-Linkkiä priorisoimaan pelaaminen.»

Voit sanoa esimerkiksi «Alexa, pyydä TP-Linkkiä ottamaan vierasverkko käyttöön» tai «Alexa, pyydä TP-Linkkiä priorisoimaan pelaaminen.»

Hinta: alle 100 dollaria

Archer A9 myydään Amazonissa alle 100 dollarilla. Reitittimelle ominaisuuksineen tämä on poikkeuksellinen arvo.

TP Link Archer A9

TP-Link Archer A9 vs Netgear AC2300 Nighthawk Smart Wi-Fi-reititin

Netgear AC2300 -reititin on samanaikainen kaksikaistainen reititin, jonka mainostetut nopeudet ovat 1625/600 Mbps. AC2300:ssa on kaksi USB-porttia (yksi USB 2.0 ja yksi USB 3.0) yhden USB-portin sijaan, kuten Archer A9:ssä, ja siinä on 1 GHz:n kaksiytiminen prosessori. Näillä kahdella reitittimellä on joitain eroja, mutta niillä on myös monia samanlaisia ​​ominaisuuksia: MU-MIMO, älykäs yhteys, Alexa-yhteensopivuus ja kumppanisovellus. Netgear AC2300 (katso Amazonista) on kalliimpi, ja sen hintalappu on 200 dollaria. Kun olet yli 200 dollarin alueella, saatat haluta ostaa kolmikaistaisen tai jopa Wi-Fi 6 -reitittimen. TP-Link Archer A9 löytää paremman tasapainon kohtuuhintaisuuden ja ominaisuuksien suhteen.


Lopullinen tuomio

Toimiva pitkän matkan reititin niille, joilla on keskimääräiset tai kohtalaiset verkkovaatimukset.TP-Link Archer A9 on ihanteellinen reititin kotitalouksille, joissa on keskimääräinen määrä laitteita, mutta talot, jotka ovat täynnä pelaajia tai kotitoimiston työntekijöitä, saattavat haluta jotain hieman kestävämpää.

Tekniset tiedot:

 • tuotteen nimi

  Archer A9 AC1900 älykäs langaton reititin

 • Tuotteen merkki:

  TP-linkki

 • UPC

  845973084257

 • Hinta

  89,99 dollaria

 • Paino

  2,1 kiloa.

 • Tuotteen mitat

  9,6 x 6,4 x 1,3 tuumaa

 • Takuu

  2 vuotta rajoitettu

 • Yhteensopivuus

  Amazon Alexa

 • palomuuri

  DoS, SPI-palomuuri, IP- ja MAC-osoitesidonta

 • Lisäominaisuudet

  3×3 Mu-Mimo, säteenmuodostus, älykäs yhteys, suoratoistoaika

 • Antennien lukumäärä

  3 ulkoista ja 1 sisäinen

 • Renkaiden lukumäärä

  kaksinkertainen

 • Portit

  4 x 10/100/1000 Mbps LAN-porttia, 1 x 10/100/1000 Mbps WAN-portti, 1 x USB 2.0 -portti

 • salaus

  WEP, WPA, WPA2, WPA/WPA2-Enterprise (802.1x) (WPA3 laiteohjelmistopäivityksellä)

 • Verkkoturvallisuus

  SPI-palomuuri, kulunvalvonta, IP- ja MAC-sidonta, sovelluskerroksen yhdyskäytävä, vierasverkko, VPN-palvelin

 • Alue

  Pitkä välimatka

 • Vanhempien valvonta

  Joo

Por Markus