fingertexting MongkoiNitirojsakul EYEEm Getty 5a2c48fbec2f640037798eab

SMS tarkoittaa lyhytviestipalvelu ja sitä käytetään kaikkialla maailmassa. Vuonna 2010 lähetettiin yli 6 biljoonaa tekstiviestiä, mikä vastaa noin 193 000 tekstiviestiä sekunnissa. (Tämä määrä on kolminkertaistunut vuodesta 2007, jolloin niitä oli vain 1,8 biljoonaa.) Vuoteen 2017 mennessä milleniaalit yksin Lähetti ja vastaanotti lähes 4 000 tekstiviestiä kuukaudessa. Palvelu mahdollistaa lyhyiden tekstiviestien lähettämisen matkapuhelimesta toiseen tai Internetistä matkapuhelimeen. Jotkut matkapuhelinoperaattorit tukevat jopa tekstiviestien lähettämistä lankapuhelimiin, mutta se käyttää eri palvelua näiden kahden välillä, jotta teksti voidaan muuntaa puheeksi puhelimessa puhuttavaksi. SMS alkoi tuella vain GSM-puhelimille ja myöhemmin tuki muita mobiilitekniikoita, kuten CDMA ja Digital AMPS. Tekstiviestien lähettäminen on erittäin halpaa suurimmassa osassa maailmaa. Itse asiassa vuonna 2015 tekstiviestien lähetyskustannukset Australiassa laskettiin vain 0,00016 dollariksi. Vaikka suurin osa matkapuhelinlaskusta on yleensä puheluminuutteja tai tiedonsiirtoa, tekstiviestit sisältyvät joko puhesuunnitelmaan tai ne lisätään lisämaksuna. Vaikka tekstiviestit ovat yleisesti ottaen melko halpoja, sillä on haittoja, minkä vuoksi tekstiviestisovellukset ovat tulossa yhä suositummiksi. Tekstiviestien lähettämistä kutsutaan usein tekstiviestiksi, tekstiviestiksi tai tekstiviestiksi. Se lausutaan nimellä ess-em-ess.

Mitkä ovat tekstiviestien rajat?

Ensinnäkin tekstiviestit vaativat matkapuhelinpalvelun, mikä voi olla todella ärsyttävää, jos sinulla ei ole sitä. Vaikka sinulla olisi täydellinen Wi-Fi-yhteys kotona, koulussa tai töissä, mutta et mobiilipalvelua, et voi lähettää tavallista tekstiviestiä. Tekstiviestit ovat yleensä alempi prioriteettiluettelossa kuin muu liikenne, kuten puhe. On osoitettu, että noin 1-5 prosenttia kaikista tekstiviesteistä katoaa, vaikka mikään ei näyttäisi olevan vialla. Tämä asettaa kyseenalaiseksi palvelun luotettavuuden kokonaisuutena. Tätä epävarmuutta lisää, että jotkin SMS-toteutukset eivät ilmoita, onko teksti luettu tai edes milloin se on toimitettu. Myös merkkien lukumäärää on rajoitettu (70-160) tekstiviestin kielen mukaan. Tämä johtuu SMS-standardin 1120-bitin rajoituksesta. Kielet, kuten englanti, ranska ja espanja, käyttävät GSM-koodausta (7 bittiä/merkki) ja saavuttavat siten 160 merkkirajoituksen. Toiset, jotka käyttävät UTF-koodausta, kuten kiina tai japani, ovat rajoitettu 70 merkkiin (se käyttää 16 bittiä / merkkiä). merkki) SMS-tekstissä on enemmän kuin suurin sallittu merkkimäärä (mukaan lukien välilyönnit), se jaetaan useiksi viesteiksi, kun se saavuttaa vastaanottajan. GSM-koodatut viestit on jaettu 153 merkin osiin (loppuja seitsemää merkkiä käytetään tiedon segmentointiin ja yhdistämiseen). Pitkät UTF-viestit on jaettu 67 merkkiin (vain kolmea merkkiä käytetään segmentointiin). Usein kuvien lähettämiseen käytetty MMS laajentaa tekstiviestejä ja mahdollistaa pidemmän sisällön.

Tekstiviestivaihtoehdot ja tekstiviestien häviäminen

Näiden rajoitusten torjumiseksi ja enemmän ominaisuuksien tarjoamiseksi käyttäjille on vuosien varrella syntynyt monia tekstiviestisovelluksia. Sen sijaan, että maksaisit tekstiviestistä ja kohtaisit kaikki sen haitat, voit ladata puhelimeesi ilmaisen sovelluksen, jolla voit lähettää tekstiä, videoita, kuvia, tiedostoja ja soittaa ääni- tai videopuheluita, vaikka sinulla ei olisi palveluita. wifi. fi.

facebook messenger.

Joitakin esimerkkejä ovat WhatsApp, Facebook Messenger ja Snapchat. Kaikki nämä sovellukset eivät tue vain luettuja ja toimitettuja kuitteja, vaan myös Internet-puheluita, osiin hajomattomia viestejä, kuvia ja videoita. Nämä sovellukset ovat entistä suositumpia nyt, kun Wi-Fi on saatavilla käytännössä jokaisessa rakennuksessa. Sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että sinulla on matkapuhelinpalvelu kotona, sillä voit silti lähettää tekstiviestejä useimmille ihmisille näillä tekstiviestivaihtoehdoilla, kunhan he myös käyttävät sovellusta. Joissakin puhelimissa on sisäänrakennetut tekstiviestivaihtoehdot, kuten Applen iMessage-palvelu, joka lähettää tekstiviestejä Internetin kautta. Se toimii jopa iPadeissa ja iPod touchissa, joilla ei ole lainkaan mobiiliviestintäsuunnitelmaa. Muista, että yllämainittujen kaltaiset sovellukset lähettävät viestejä Internetin kautta ja mobiilidatan käyttö ei ole ilmaista, ellei sinulla tietenkään ole rajoittamatonta sopimusta. Saattaa tuntua, että tekstiviestit ovat hyödyllisiä vain yksinkertaiseen tekstiviestien lähettämiseen edestakaisin ystävän kanssa, mutta on monia muita tärkeitä alueita, joilla tekstiviestit näkyvät.

Markkinointi

Mobiilimarkkinoinnissa käytetään myös tekstiviestejä, kuten yrityksen uusien tuotteiden, tarjouksia tai erikoistarjouksia. Sen menestys johtuu siitä, kuinka helppoa tekstiviestien vastaanottaminen ja lukeminen on, minkä vuoksi mobiilimarkkinoinnin alan arvo on noin 100 miljardia dollaria vuonna 2014.

Rahanhallinta

Joskus voit jopa käyttää tekstiviestejä lähettääksesi rahaa ihmisille. Se on samanlaista kuin sähköpostin käyttäminen PayPalin kanssa, mutta sen sijaan käyttäjä tunnistetaan hänen puhelinnumeronsa perusteella. Esimerkki on Cash App (aiemmin Square Cash).

Tekstiviestien suojaus

Kaksivaiheinen todennus

Jotkut palvelut käyttävät myös tekstiviestejä kaksivaiheisten todennuskoodien vastaanottamiseen. Nämä ovat koodeja, jotka lähetetään käyttäjän puhelimeen, kun häntä pyydetään kirjautumaan sisään käyttäjätililleen (kuten pankkisivustolla), jotta varmistetaan, että käyttäjä on se, kuka hän sanoo olevansa. Tekstiviesti sisältää satunnaisen koodin, joka käyttäjän on syötettävä salasanallaan kirjautumissivulle ennen kuin hän voi kirjautua sisään.

FAQ

 • Kuinka kauan tekstiviestit voivat olla iPhonessa?

  Viestiä muille iPhone-käyttäjille lähetettäessä ei ole merkkirajoitusta. Kun lähetät tekstiviestejä Android-käyttäjille, raja on 160 merkkiä.

 • Voivatko puhelinyhtiöt jakaa tekstiviestejäni?

  Puhelinyhtiöt jakavat tekstiviestejä vain, jos heillä on siihen oikeuden määräys. Kaikki operaattorit säilyttävät tekstiviestejä palvelimilleen tietyn ajan ennen kuin poistavat ne pysyvästi. Tänä aikana palveluntarjoajasi voi jakaa tekstiviestejäsi, jos laki niin vaatii osana rikostutkintaa.

 • Voiko puhelinyhtiöni palauttaa poistetut tekstit?

  Luultavasti ei. Vaikka poistetut viestit pysyvät palveluntarjoajasi palvelimilla jonkin aikaa, useimmat yritykset eivät palauta poistettuja tekstejä. Onneksi on olemassa tapoja varmuuskopioida tekstiviestejäsi.

 • Kuinka tarkistan, kuinka monta tekstiviestiä olen lähettänyt Androidilla?

  Se riippuu operaattoristasi. Tarkista operaattoriltasi, onko heillä puhelinnumeroa, johon voit soittaa tai lähettää tekstiviestejä saadaksesi tietoja tekstiviesteistäsi ja tiedonsiirrostasi.

Por Markus