GettyImages 1148422594 c785d515e0a34d2dba107f88fb475071

Tekstiviestien puuttuminen ja viivästyminen voi olla turhauttavaa, varsinkin kun et ehkä ole tietoinen ongelmasta ennen kuin joku ottaa sinuun yhteyttä jollakin muulla tavalla kysyäkseen, miksi et vastaa tai missä olet. Onneksi voit ratkaista ongelman nopeasti.

Viivästyneiden tai puuttuvien tekstien syyt Androidissa

Tekstiviesteissä on kolme osaa: laitteet, sovellus ja verkko. Näillä komponenteilla on useita vikakohtia. Laite ei ehkä toimi kunnolla, verkko ei ehkä lähetä tai vastaanota viestejä tai sovelluksessa voi olla virhe tai muu toimintahäiriö. Joissakin tapauksissa näitä syitä ei ole helppo diagnosoida. Esimerkiksi tekstiviestit voivat viivästyä, koska matkapuhelinverkko on täynnä liikennettä ja viestit lähetetään saapumisjärjestyksessä. On parasta aloittaa yleisimmästä ongelmasta ja siirtyä luettelossa alaspäin, koska mahdollisia epäonnistumiskohtia on monia.

Kuinka korjata Androidit, jotka eivät vastaanota tekstejä

Jos et saa tekstiviestejä Androidilla ja tiedät jonkun lähettävän ne sinulle, nämä vianetsintävaiheet voivat auttaa sinua korjaamaan ongelman. Ennen kuin aloitat, on aina hyvä idea, jos mahdollista, testata, voitko vastaanottaa tekstiviestejä muutamalta eri ihmiseltä. Sen pitäisi antaa vihjeitä siitä, mikä ongelma voi olla.

  1. Tarkista estettyjen numeroiden varalta. Jos tiedät jonkun lähettävän sinulle tekstiviestejä, mutta et saa niitä, tarkista, onko numero estetty.

  2. Tarkista verkkoyhteys. Matkapuhelinverkot ovat joskus arvaamattomia. Jos näet vain vähän tai ei ollenkaan palkkeja, mene ulos tai etsi korkeampi paikka sisältä. Kun olet kotona, voit käyttää signaalinvahvistinta parantaaksesi vastaanottoa koko talossa.

  3. Sammuta lentokonetila. Tarkista asetuksistasi, onko lentokonetila käytössä, ja tarkista verkkoyhteys, kun se on sammutettu. Lentokonetila poistaa käytöstä kaiken langattoman viestinnän, ei vain Wi-Fiä.

  4. Käynnistä puhelin uudelleen. Joskus on loputtomia silmukoita tai muita kulissien takana olevia ongelmia, joita et ehkä pysty diagnosoimaan, mutta jotka voidaan ratkaista yksinkertaisesti käynnistämällä uudelleen. Tämä asentaa myös kaikki SMS-sovelluksen mahdollisesti tarvitsemat käyttöjärjestelmäpäivitykset.

  5. Kirjaudu ulos iMessagesta. Jos käytit iPhonea, pyydä ketään, joka lähettää sinulle säännöllisesti tekstiviestejä, sammuttamaan iMessagen tai lähettämään sinulle uuden tekstiviestin numeroosi sen sijaan, että ottaisit sinuun yhteyttä vanhan tekstiviestiketjun kautta. iMessage-säiettä ei käännetä Androidille.

  6. android päivitys. Asenna odottavat käyttöjärjestelmän päivitykset, vaikka päivitys ei vaikuttaisikaan asiaan liittyvältä. Jotkut virheenkorjaukset ja muut korjaukset voivat liittyä SMS-sovelluksen käyttämiin toimintoihin tai ominaisuuksiin. Odota, että päivitykset valmistuvat, ennen kuin lähetät tekstiviestin.

  7. Päivitä tekstiviestisovellus. Päivitykset korjaavat usein epäselviä ongelmia tai virheitä, jotka voivat estää tekstiviestien lähettämisen.

  8. Tyhjennä SMS-sovelluksen välimuisti. Käynnistä sitten puhelin uudelleen ja käynnistä sovellus uudelleen.

  9. Tarkista matkapuhelinoperaattorisi verkkosivuilta. Jos mikään muu ei auta, etsi verkkoongelmiin liittyviä hälytyksiä tai päivityksiä. Verkko-ongelmat eivät välttämättä näy heti loppukäyttäjille, tai ne voivat vaikuttaa vain tiettyihin ominaisuuksiin.

Jos sinulla on edelleen ongelmia kaikkien näiden vaiheiden jälkeen, saattaa olla aika etsiä uudempi puhelin. Android-mallit vaihtelevat 150 dollarista 2 000 dollariin; Olemme testanneet monia puhelimia, joten muista tutustua suositusluetteloomme ennen ostamista.

FAQ

  • Miksi en saa ilmoituksia Androidissa?

    Jos et saa Android-ilmoituksia, varmista, että Älä häiritse tai Lentokonetila ovat käytössä ja poista ne käytöstä. Varmista, että järjestelmä- ja sovellusilmoitukset ovat käytössä asetuksissasi. Virta- tai data-asetuksesi voivat myös estää sovelluksia saamasta ilmoitusilmoituksia.

  • Mistä tiedät onko joku saanut tekstiviestisi vai ei?

    Jos haluat tietää, milloin joku on lukenut tekstiviestisi Androidilla, siirry osoitteeseen asetukset > Chat-ominaisuudet, tekstiviestittai Keskustelut ja laita haluamasi Lue kuitit vaihtoehtoja. Siirry WhatsAppiin asetukset > Tili > Yksityisyys > Lue kuitit.

  • Miksi tekstiviestini katoaisivat Androidilla?

    Jos Android-tekstiviestisi katoavat, se voi johtua päivämäärä- ja aika-asetusten muutoksista tai se voi olla vain virhe. Onneksi on olemassa tapoja palauttaa poistetut Android-viestit. Aloita Androidin päivittäminen ja käynnistä laite uudelleen.

Por Markus