503856155 56a1049c5f9b58eba4b6aff9

Kaikki, mikä synnyttää sähkökentän, voi aiheuttaa ei-toivottua melua autosi äänentoistojärjestelmään. Laturi, pyyhkimen moottori ja äänijärjestelmän komponentit tuottavat eri tasoisia ja erityyppisiä ääniä ja kohinaa. Joten vaikka on mahdollista eristää ja korjata lähes kaikentyyppisen auton äänen lähde, sen löytäminen ja korjaaminen vaatii usein paljon vaivaa.

Paikanna staattisen sähkön ja kohinan lähde

Ensimmäinen vaihe melun tai staattisen sähkön lähteen löytämisessä autossa on selvittää, onko ongelma radiossa, lisävarusteissa, kuten sisäänrakennetussa CD-soittimessa, vai ulkoisissa lisävarusteissa, kuten iPhonessa. Voit tehdä tämän käynnistämällä pääyksikön, jotta kuulet häiritsevän äänen. Jos ääni kuuluu vain, kun moottori käynnistetään ja sen äänenvoimakkuus muuttuu moottorin kierrosluvun mukana, ongelma liittyy todennäköisesti laturiin. Tällainen auton kaiuttimen vinkuminen voidaan yleensä korjata asentamalla melusuodatin. Jos ääni kuuluu riippumatta siitä, onko moottori käynnissä, merkitse kaikki äänilähteet muistiin ja jatka.

Korjaa AM/FM-autoradion staattista sähköä

Jos kuulet kohinaa vain radiota kuunnellessasi etkä CD-levyjä tai muita äänilähteitä, ongelma on antennissa, virittimessä tai ulkoisessa häiriölähteessä. Häiriön lähteen selvittämiseksi irrota pääyksikkö, paikanna antennijohto ja suorita muut asiaan liittyvät toiminnot. Aloita tämä ratkaisu vain, jos olet mukava työskennellä autoradion kanssa. Tämän prosessin vaiheet sisältävät:

  1. Selvitä, onko ongelma ulkoinen. Tarkkaile staattisia muutoksia ajaessasi ympäriinsä. Jos se näkyy vain joissakin paikoissa tai on joissakin paikoissa huonompi kuin toisissa, ongelman lähde on ulkoinen ja se liittyy melkein varmasti antenniin. Auton antennivahvistimen lisääminen voi parantaa huonoa vastaanottoa, mutta ei paljon staattisen sähkön kanssa. Saatat kokea «pylväsaitoja» alueella olevien korkeiden rakennusten, kukkuloiden tai muiden esteiden takia. Tälle asialle on vähän tehtävissä.

  2. Tarkista autoradion maadoitus. Kun olet varmistanut, että ongelma ei ole ulkoinen, seuraava vaihe AM/FM-autoradion lähteen paikallistamisessa on tarkistaa pääyksikön maadoitus. Voit tehdä tämän poistamalla pääyksikön ja valmistautumalla vetämään maton takaisin ja poistamaan kojelaudan paneelit ja muut osat maadoitusjohdon paikallistamiseksi ja sen jäljittämiseksi kohtaan, jossa se on pultattu runkoon tai runkoon. Jos liitos on löysällä, syöpynyt tai syöpynyt, kiristä, puhdista tai siirrä sitä tarpeen mukaan. Älä maadoita pääyksikköä samaan paikkaan kuin mitä tahansa muuta komponenttia, koska tämä voi muodostaa maadoitussilmukan, joka voi aiheuttaa vinkumista tai surinaa.

  3. Irrota radioantenni ja tarkista, kuuluuko ääni edelleen. Jos maadoitus on hyvä tai jos kiinnitys ei poista staattista sähköä, irrota antenni pääyksikön takaosasta, kytke pääyksikkö päälle ja kuuntele kohinaa. Et todennäköisesti voi virittää radioasemaa, ellet asu lähellä voimakasta signaalia. Kuuntele kuitenkin samaa melua tai melua, jonka kuulit aiemmin. Jos antennin irrottaminen poistaa staattisen sähkön, häiriöt tulevat todennäköisesti jonnekin antennikaapelissa.

  4. Varmista, että antennijohdon siirtäminen poistaa staattista sähköä. Voit ratkaista tämän ongelman reitittämällä antennikaapelin uudelleen siten, että se ei mene ristiin tai lähelle johtoja tai elektronisia laitteita, jotka voivat aiheuttaa häiriöitä. Jos tämä ei korjaa ongelmaa tai et löydä mahdollisia häiriölähteitä, saatat joutua vaihtamaan antennin.

  5. Tarkista, poistaako muiden johtojen siirtäminen staattista sähköä. Jos antennin irrottaminen ei poista kohinaa, häiritsevää kohinaa tulee muualle. Jos et ole jo tehnyt niin, irrota pääyksikkö ja järjestä kaikki johdot huolellisesti uudelleen, jotta ne eivät ole lähellä muita johtoja tai laitteita, jotka voivat aiheuttaa häiriöitä. Jos tämä poistaa melun, asenna pääyksikkö varovasti takaisin niin, että johdot pysyvät samassa perusasennossa.

  6. Asenna melusuodatin tai vaihda pääyksikkö. Joissakin tapauksissa et voi päästä eroon äänestä. Jos kuulet äänen edelleen, kun pääyksikkö on irrotettu kojelaudasta ja sen liikuttaminen ei muuta ääntä ollenkaan, on mahdollista, että pääyksikkö on jollakin tavalla viallinen. Jos ääni muuttuu, kun siirrät pääyksikköä, ainoa tapa päästä eroon staattisesta sähköstä on liikuttaa tai suojata pääyksikköä. Pitkällä aikavälillä saatat joutua asentamaan sähköverkon melusuodattimen.

Palauta muut staattisen auton äänen lähteet

Jos staattista sähköä kertyy, kun kytket lisääänilähteen, kuten iPodin tai satelliittiradiovirittimen, eikä sitä esiinny radiota tai CD-soitinta kuunnellessasi, sinulla on maasilmukka. Jos näin on, paikanna maasilmukan lähde ja korjaa se, vaikka maasilmukan eristimen asentaminen voi olla helpompi tapa käsitellä ongelmaa. Muissa tapauksissa saatat kuulla kohinaa valitsemastasi äänilähteestä riippumatta. Jos kuulet äänen kuunnellessasi radiota, CD-soitinta ja lisääänilähteitä, sinulla voi silti olla maasilmukan ongelma tai kohinaa saattaa esiintyä muualla järjestelmässä. Katso edellisestä osiosta maadoitus- ja virtajohtojen poissulkeminen saadaksesi selville, missä. Jos sinulla on vahvistin, se voi olla myös melun lähde.

Lukuun ottamatta vahvistinta

Jos haluat määrittää, tuleeko ääni vahvistimesta, irrota patch-johdot vahvistimen tuloliitännöistä. Kun ääni on poissa, liitä ne uudelleen vahvistimeen ja irrota ne keskusyksiköstä. Jos ääni tulee takaisin, tarkista, miten ne on reititetty. Jos välijohdot reititetään lähellä virtajohtoja, niiden uudelleenreitittäminen voi ratkaista ongelman. Jos ne on reititetty oikein, ongelma voidaan ratkaista vaihtamalla ne paremmin suojattuihin, laadukkaampiin välijohtoihin. Jos ei, maasilmukan eristin voi tehdä tempun.

Jos kuulet kohinaa, kun patch-johdot on irrotettu vahvistimen tuloista, tarkista vahvistin. Jos jokin vahvistimen osa joutuu kosketuksiin paljaan metallin kanssa, siirrä sitä tai asenna se johtamattomalle puu- tai kumivälikkeelle. Jos tämä ei ratkaise ongelmaa tai jos vahvistin ei ole kosketuksissa ajoneuvon runkoon tai runkoon, tarkista vahvistimen maadoitusjohto. Sen tulee olla alle kaksi jalkaa pitkä ja kiinnitetty tukevasti hyvään maahan jossakin alustassa. Jos ei, asenna sopivan pituinen maadoitusjohto ja liitä se tunnettuun hyvään maahan. Jos tämä ei korjaa ongelmaa tai maadoitus oli hyvä aloittaa, vahvistin voi olla viallinen.

Por Markus