macbook pro retina 506400275 5b19c8bc3de4230037366d6d

Alla olevat tiedot koskevat macOS 10.14:ää (Mojave). Tässä kuvattua kolmannen osapuolen sovellusta ei enää tueta.

Mitä tietää

 • Lataa Pages Data Merge -sovellus ja luo laskentataulukko postitustiedoista. Avaa Pagesissa malli (kuten kirjekuori).
 • Klikkaus Muoto > Lisääkorosta jokainen paikkamerkkiteksti ja napsauta sitten Muoto > Pitkälle kehittynyt > Määritä paikkamerkkitekstiksi.
 • Avaa Pages Data Merge, määritä sitten paikkamerkkitunnisteet, määritä vientitiedoston muoto ja sijainti ja suorita yhdistäminen.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit luoda yhdistämisen Pagesissa. Pagesissa ei ole sisäänrakennettua yhdistämisominaisuutta, joten alla oleva menetelmä perustuu kolmannen osapuolen sovellukseen nimeltä Pages Data Merge. Tätä menetelmää on testattu vain macOS 14:ssä (Mojave), eikä sovellusta enää kehitetä.

Luo lomaketiedosto

Tämän prosessin ensimmäinen osa on lomaketiedoston luominen Pagesissa:

 1. Lataa Pages Data Merge -sovellus ja pura zip-tiedosto. macOS sijoittaa tiedoston kansioon nimeltä PagesDataMergeApp.

 2. Määritä jokainen paikkamerkkitekstikohde, joka täytetään laskentataulukon datatiedoston tiedoilla (katso alla), esimerkiksi etunimi, sukunimi ja osoite. Klikkaus Muoto > Lisää.

 3. Merkitse kirjekuoreen jokainen paikkamerkkiteksti alkaen ETUNIMI.

 4. Napsauta ylävalikosta Muoto > Pitkälle kehittynyt > Määritä paikkamerkkitekstiksi.

 5. Alhaalla olevassa muotoiluvalikossa script tag, kirjoita nimi tälle väliaikaiselle tekstikentälle. Käyttämällä tätä esimerkkiä ETUNIMI.

 6. Toista vaihe 4 jokaiselle paikkamerkkitekstikohdalle, joka vastaa laskentataulukosta tuotuja tietoja: SUKUNIMI, KATTU, KAUPUNKI, OSAVALTIO, POSTINUMERO. Jos laskentataulukossasi on sarakeotsikoita, otsikoiden ei tarvitse vastata paikkamerkkitekstien nimiä (esimerkiksi ETUNIMI ja SUKUNIMI).

Avaa datatiedosto Numbersissa

Avaa Numbersissa laskentataulukko, joka sisältää nimet ja osoitteet, jotka täyttävät vaiheessa 2 määritellyn paikkamerkkitekstin. Valitse kaikki solut, joissa on tietoja, jotka haluat sisällyttää yhdistämiseen. Yhdistelmäsovellus tuo vain tässä vaiheessa valitsemasi kohteet.

Määritä paikkamerkkitunnisteet

Kerrot sitten sovellukselle, mitkä kentät vastaavat mitäkin tietoja ja mistä tiedot löytyvät.

 1. Avaa Pages Data Merge kaksoisnapsauttamalla purettua sovellustiedostoa nimeltä Tietosivujen yhdistäminen. Sovellus on merkitty numeroilla kullekin asetukselle, jota käytät yhdistämisen luomiseen.

  Määritä paikkamerkkitunnisteet Pages Data Merge -sovelluksessa

 2. Seuraava 1 klikkaa sovelluksessa valikkoa ja valitse Taulukko valintanumeroista. Klikkaus Tuonti. Ensimmäinen rivi vedetään sisään ja näytetään.

 3. Valitse ensimmäinen tuotu tuote (tässä tapauksessa nimi James).

 4. Seuraava 2napsauta avattavaa valikkoa ja valitse paikkamerkkitunniste ETUNIMI (ensimmäinen määritetty paikkamerkkitekstikohde).

 5. Toista vaiheet 2 ja 3 jokaiselle tuodulle kohteelle, kunnes kaikille kohteille on määritetty paikkamerkkitunnisteet. Valitse esimerkiksi Jones ja valitse SUKUNIMI avattavasta valikosta.

 6. Seuraava 3 Valitse sovelluksessa tiedostomuoto, jota haluat käyttää kunkin kirjekuoren yhdistämiseen. Tässä esimerkissä valitsemme Sivut Asiakirja. Muita vaihtoehtoja ovat:

  • Microsoft Word -asiakirja.
  • MS Word Doc (salattu).
  • PDF-dokumentti.
  • PDF-dokumentti (salattu).
  • EPUB.
  • Muotoilematon teksti.

  Tiedostomuodon valinta Pages Data Merge -sovelluksessa

Valitse vientitiedoston muoto ja sijainti

Seuraava 4 klikkaa sovelluksessa Valitse Vie kansio ja valitse tallennettavien yhdistettyjen tiedostojen sijainti. Sovelluksen numero 5 on valinnainen ominaisuus, jonka avulla voit lähettää automaattisesti yksittäisiä yhdistämiseen liittyviä sähköpostiviestejä.

Suorita yhdistäminen

Nyt kun olet yhdistänyt paikkamerkkitunnisteet Pages-asiakirjasta Numbers-datatiedostosta tuotuihin tietokohteisiin, olet valmis suorittamaan yhdistämisen. Seuraava 6 klikkaa sovelluksessa Aloittaa. Sinua pyydetään vahvistamaan, että haluat suorittaa tietojen yhdistämisen Front Pages -asiakirjan avulla. Klikkaus Aloittaa. Sovelluksen kanssa suunnittelemasi AppleScriptin yhdistäminen suoritetaan. Jokaiselle laskentataulukon henkilölle luodaan Pages-dokumentti, joka on täytetty nimillä ja osoitteilla. Näet jokaisen näistä auki ja tiedot lisätään ennen kuin komentosarja siirtyy seuraavaan.

Onnistunut yhdistäminen Pages Data Merge -sovelluksella

Jokainen tiedosto on nimetty kirjekuorimallin mukaan, ja numero on väliviivan jälkeen, esimerkiksi mailmerge_envelope-1, mailmerge_envelope-2 ja niin edelleen. Kun komentosarja on valmis, näkyviin tulee valmistumisen valintaikkuna. Jos napsautat näytäsiirry kansioon, johon yksittäiset tiedostot on tallennettu.

Por Markus