hero SQ 1LW4141193 1 d310e38d61f94474951a6f85371b0267

SanDisk iXpand -muistitikku

Mitä me pidämme?

 • Yhdistetään saumattomasti laitteeseesi
 • Helppokäyttöinen tiedostonsiirtosovellus
 • Valinnainen tiedostojen salaus
 • Toista mediaa suoraan flash-asemalta

Mistä emme pidä

 • Edellyttää sovelluksen lataamista
 • Suhteellisen hitaat siirtonopeudet hintaan nähden
 • Tukee vain .M4P- ja .MOV-videotiedostoja

SanDisk iXpandissa ei ole nopeimpia siirtonopeuksia, mutta se on silti uskomattoman hyödyllinen flash-aseman liittämiseen kuvien tallentamiseen, videoiden toistamiseen, varmuuskopiointiin ja tiedostojen siirtämiseen iOS-laitteeltasi tietokoneellesi. Lisäksi tiedostojen kopioiminen ja siirtäminen on erittäin helppoa.

4

SanDisk iXpand 128GB Flash Drive

SanDisk iXpand -muistitikku

tässä artikkelissa

Ostimme SanDisk iXpandin, jotta asiantunteva arvioijamme voisi testata ja tarkistaa sen perusteellisesti. Jatka lukemista saadaksesi koko tuotearviomme.

Saatavilla on kymmeniä, ellei satoja laitteita, joilla voit laajentaa tietokoneesi tallennusvaihtoehtoja. Mutta kun on kyse laitteista, joiden tallennustila loppuu useimmiten, matkapuhelimiin ja tabletteihin, vaihtoehtosi ovat paljon rajallisemmat. Onneksi SanDiskillä on hauskan näköinen mutta tehokas iXpand-muistitikku. iXpandissa on sekä USB 3.0- että Lightning-liitin, joten voit siirtää tiedostoja PC:n ja iPhonen tai iPadin välillä. Se toimii myös laajennettavana tallennustilana ja varmuuskopioasemana iOS-laitteillesi. Testasimme sen nähdäksemme, kuinka tämä ainutlaatuinen laite todella toimii.

SanDisk iXpand -muistitikku

Muotoilu: omituinen ja älykäs

SanDisk iXpandissa on melko ainutlaatuinen muotoilu, koska siinä on iOS Lightning -liitin. Etupuoli näyttää tavalliselta USB-asemalta, jossa on yrityksen logo, ja takapuoli näyttää kumiselta skorpionin hännältä, joka käpristyy itseensä ja työntyy siististi kiinteään kumiuraan. Tämä tekee iXpandista hieman kookkaamman kuin muut USB-asemat, mutta se on silti hyvin pieni, alle 2,5 tuumaa pitkä.

Lightning-liittimen päässä oleva käpristynyt «häntä» pitää aseman poissa tieltä, kun se on liitetty puhelimeen tai tablettiin. Kumi tarjoaa joustavuutta liitettäessä Lightning-kaapelia ja pitää USB-liittimen pään kiedottuna puhelimen tai tabletin takaosan ympärille. Alle tuuma laitteesta työntyy ulos pohjasta, kun se on kytketty pistorasiaan.

Portit: Sekä USB 3.0 että Lightning-liitin

Useimmissa USB-muistitikuissa on USB 3.0 -liitin, mutta SanDisk iXpand toimii kaksinkertaisena lisätyn Lightning-liittimen ansiosta, jolloin se toimii flash-asemana sekä PC-tietokoneissa että iOS-puhelimissa ja tableteissa. Mielenkiintoista (ja todennäköisesti tarkoituksellista) SanDisk ei paljasta tiettyä siirtonopeutta.

SanDisk iXpand -muistitikku

Asennusprosessi: kyse on sovelluksesta

Jotta voisimme käyttää iXpand-flash-asemaa, meidän oli ensin kytkettävä Lightning-liitin mobiililaitteeseen (tässä tapauksessa iPad Air). Sitten meitä pyydettiin lataamaan ja asentamaan 118 Mt:n SanDisk iXpand Drive -sovellus Apple App Storesta. SanDisk iXpand Drive -sovellus on mielestämme loistava ja erittäin intuitiivinen käyttää. Päänäytössä on kolme ensisijaista vaihtoehtoa: Kopioi tiedostot, Näytä tiedostot ja Varmuuskopiointi ja palautus. Siinä on myös suuret pyyhkäisykortit erilaisilla vihjeillä ja tilastoilla. Huomasimme, että joistakin näistä oli apua, mukaan lukien muistutus siitä, kuinka kauan on kulunut viimeisestä varmuuskopioinnista ja kuinka paljon vapaata tilaa oli jäljellä sekä laitteellamme että flash-asemalla. Sekä flash-asemallamme että iPad Airillamme olevien tiedostojen katselu oli nopeaa ja helppoa. Tiedostot jaetaan automaattisesti valokuviin, videoihin, musiikkiin ja muuhun. Pystyimme katsomaan valokuvia, katsomaan videoita ja elokuvia ja kuuntelemaan musiikkia sovelluksen sisällä.

SanDisk iXpand Drive -sovellus oli loistava ja erittäin intuitiivinen käyttää. Sovellus käyttää myös laitteesi kameraa, jolloin voit tallentaa kuvia ja videoita suoraan flash-asemaan ilman, että sinun tarvitsee kopioida mitään. Jos sinun on kopioitava tavaraa, se on yhtä helppoa kuin valita yksittäisiä tiedostoja ja painaa «kopioi» tai käyttää «varmuuskopiointia» uusien tiedostojen havaitsemiseen ja kaiken kopioimiseen. Kun olet siirtänyt tiedoston, sovellus kysyy, haluatko poistaa vanhan laitteestasi tilan säästämiseksi. Sandisk iXpand Drive -sovellus ei paljasta siirtonopeuksia, mutta testauksemme osoittivat, että sen luku- ja kirjoitusnopeus on noin 12 Mt/s – käytännössä 1,1 Gt:n HD-videon saaminen kesti noin 90 sekuntia ja tiedoston kopiointi 32 minuuttia. Se on melko hidasta useimpiin USB 3.0 -laitteisiin verrattuna, mutta ellet varmuuskopioi koko mobiililaitettasi ensimmäistä kertaa, et todennäköisesti tarvitse supernopeita nopeuksia useimpiin iOS-tiedostojen siirtoihin. Vaikka siirtonopeudet jättäisivätkin toivomisen varaa, olimme silti vaikuttuneita ja tyytyväisiä sovelluksen käyttöliittymään ja helppokäyttöisyyteen.

SanDisk iXpand -muistitikku

Suorituskyky: hidas mutta hyväksyttävä

Kun iXpand on liitetty tietokoneeseen, se toimii täsmälleen kuten mikä tahansa muu USB 3.0 -laite. Siirtonopeudet ovat nopeampia kuin iOS Lightning -yhteydellä, mutta silti suhteellisen hitaita pyydettyyn hintaan. Vertailuohjelma Crystal Disk Mark raportoi 70 MB/s lukunopeudet ja noin 36 Mb/s kirjoitusnopeudet peräkkäisillä tiedostoilla. Tämä asettaa iXpandin suorituskyvyn kohti USB 3.0 -muistitikkujen budjettia. 1 Gt:n video- tai MP3-musiikkikansion siirtäminen johti vertailuun vertailukelpoisiin tilastoihin: lukunopeus 70 Mt/s ja kirjoitusnopeus noin 33 Mt/s, ja siirto kesti noin 40 sekuntia. 5,2 Gt:n digitaalinen kopio täyspitkästä elokuvasta, Avengers: Infinite War, siirto muistitikulle ja siitä pois kesti lähes kolme minuuttia.

iXpand tukee vain .M4P- ja .MOV-videotiedostomuotoja. On myös tärkeää huomata, että iXpand-sovellus tukee vain .M4P- ja .MOV-videotiedostomuotoja. Digitaalinen kopiomme kostajat oli .M4V-tiedosto (ironisesti Applen kehittämä DRM-muotona). Joten vaikka pystyimme siirtämään sen tietokoneelta flash-asemaan kuten minkä tahansa muun mediatiedoston, emme voineet toistaa sitä sovelluksessa liitettyämme iXpandin iOS-laitteeseen. Tämä on otettava huomioon, jos haluat käyttää asemaa videoiden katseluun puhelimellasi tai iPadillasi.

Hinta: Suhteellisen kallis

Testasimme SanDisk iXpandin 128 Gt:n mallia, joka maksaa 47,99 dollaria. Se on saatavana myös kolmessa muussa koossa: 32 Gt, 64 Gt ja 256 Gt, joiden hinnat vaihtelevat 24,99 dollarista pienimmän ja 75,99 dollarin välillä. Flash-asemalle nämä vähittäismyyntihinnat näyttävät melko korkeilta. Mutta iXpandin iOS-lisäominaisuudet tekevät siitä kalliimman.

Kilpailu: useita samanlaisia ​​vaihtoehtoja

iXpand ei ole ainoa USB-tikku, jossa on Lightning-liitin. Kingston on toinen luotettava nimi muistilaitteistoissa ja heidän Bolt Duo on hieman kalliimpi vaihtoehto, joka lupaa samanlaisia ​​​​ominaisuuksia. iDiskk iPhone USB Flash Drive on myös vastaava tuote, joka näyttää tavalliselta muistitikulta, jonka toisessa päässä on Lightning-liitin. Se maksaa lähes täsmälleen saman hinnan tallennusmallia kohti kuin iXpand, mutta iDiskkin etuna on, että se tukee useampia videotiedostomuotoja. Suunnittelun suhteen ajattelimme, että iXpand oli yksi parhaista – Lightning-liittimen päässä oleva ainutlaatuinen käpristynyt «häntä» pitää aseman poissa tieltä, kun se on yhdistetty puhelimeesi tai tablet-laitteeseen. Sovellus on myös erittäin intuitiivinen ja helppokäyttöinen, mikä on suuri myyntivaltti.


Lopullinen tuomio

Erinomainen valinta iOS-käyttäjille. Se ei ehkä ole yhtä nopea kuin useimmat tavalliset USB 3.0 -flash-asemat, mutta sen ainutlaatuinen iOS-yhteensopivuus tekee SanDisk iXpandista ilmeisen valinnan niille, jotka haluavat varmuuskopioida tai lisätä ulkoista tallennustilaa Apple-laitteilleen. Sen kätevä, helppokäyttöinen sovellus ja epätavallinen mutta tehokas muotoilu riittävät erottamaan sen kilpailijoista.

Samankaltaisia ​​arvioimamme tuotteet:

 • SanDisk Extreme Pro Solid State -muistitikku
 • SanDisk Extreme Go -muistitikku
 • Samsung BAR -muistitikku

Tekniset tiedot:

 • tuotteen nimi

  iXpand 128GB Flash Drive

 • Tuotteen merkki:

  SanDisk

 • Artikkelinumero

  SDIX30C-128G-AN6NE

 • Hinta

  47,99 dollaria

 • Tuotteen mitat

  2,38 x 0,48 x 0,68 tuumaa.

 • Varastointi

  32 Gt, 64 Gt, 128 Gt, 256 Gt

 • Portit

  USB 3.1 Gen 1 (3.0), Lightning-liitin

 • Yhteensopivuus

  Windows Vista, 7, 8, 10, Mac X v10.6+, iOS 8.2, iPhone 5+, iPad Air, iPad (4. sukupolvi), iPad mini

 • Takuu

  Elinikäinen rajoitettu takuu

Por Markus