hero SQ 01LW833111 1 8d3e64bfa258424f87442ef2bfa949a0

Sound Blaster Z

Mistä pidämme

 • Melko edullinen
 • Mukana sädettä muodostava mikrofoni
 • Upea EQ-ohjelmisto

Mistä emme pidä

 • Ääni voisi olla parempi
 • Ei 7.1 surround-tukea

Sound Blaster Z on kunnollinen äänikortti, jossa on kunnollinen mikrofoni ja kattava EQ-ohjelmistopaketti. Vaikka ääni on askel useimpien emolevyjen ääneen verrattuna, on parempia vaihtoehtoja tässä hintaluokassa niille, jotka haluavat äänenlaadun.

3.3

Creative Sound Blaster Z

Sound Blaster Z

tässä artikkelissa

Ostimme Sound Blaster Z:n, jotta asiantunteva arvioijamme voisi testata ja tarkistaa sen perusteellisesti. Jatka lukemista saadaksesi koko tuotearviomme.

Sound Blaster Z on Z-sarjan äänikorttivalikoiman lähtötason kortti. Noin sadalla dollarilla Creative Labs tarjoaa hyvän, joskin epätavallisen äänen, 5.1-surround-äänen tuen, erinomaisen mikrofonin ja kattavan EQ-ratkaisun, joka sopii niin pelaajille, elokuvien katsojille kuin pelleilijöillekin. Hintaansa nähden on parempia ääniratkaisuja, mutta niissä ei ole niin paljon ominaisuuksia kuin Sound Blaster Z:ssa.

Sound Blaster Z

Muotoilu: yksinkertainen ja toimiva

Sound Blaster Z on tyylikäs ja ohut. Ulkopuolella Z-kortissa on painava punainen metallikotelo, joka suojaa piirilevyä sähköisiltä häiriöiltä. Sisäpuolella Sound Blaster Z perustuu Sound Core 3D -piirisarjaan, MAX97220A 125 milliwatin kuulokevahvistimeen ja korkealaatuisiin Nichicon-kondensaattoreihin. Se tuottaa 116 dB:n SNR:n, mikä on pienempi häiriöluokitus kuin useimmat edulliset emolevyt. Kortti tarjoaa ASIO-tuen, 24-bittisen 192 kHz:n stereosuoraäänen ja 5.1-surround-tuen. Valitettavasti Sound Blaster ei tarjoa kortille taajuusvastetta (ihmiset kuulevat yleensä 20–20 000 Hz:n ääniä). Pääkanavat ovat mikrofonitulo, kuulokelähtö, 3 linjatason kaiutinlähtöä sekä optinen SPDIF-tulo ja -lähtö. Kaikki lisäliitännät ovat 3,5 mm. Kortti liitetään emolevyyn minkä tahansa vapaan PCIe-paikan kautta. Mukana oleva säteenmuodostusmikrofoni on pieni ja siinä on pidike, joten se voidaan kiinnittää näyttöjen yläosaan. Se on mukava lisä Creative Labsilta ja se on plug and play. Kortissa ei ole mitään ihmeellistä, mutta se näyttää ja tuntuu mukavalta, ja se sopii ruutuun.

Sound Blaster Z

Asennusprosessi/asennus: Joitakin ärsyttäviä oletusasetuksia

Sound Blaster Z:n asentaminen ei ole vaikeaa, mutta on muutamia asioita, jotka on hyvä muistaa, jos haluat neutraalin äänen. Laitteiston asentamista varten asetimme kortin tyhjään PCIe-paikkaan ja asensimme ohjaimet Creative Labs -verkkosivustolta. Kun kuuntelimme musiikkia ensimmäistä kertaa Sennheiser HD800:lla, se kuulosti kamalalta; Viiden minuutin kuluttua kokemuksesta huomasimme, että monet EQ-asetukset ovat oletusarvoisesti käytössä. Poistimme kaikki äänisäädöt Z-sarjan ohjelmistoista ja huomasimme merkittävän parannuksen äänen laadussa. Mikään näistä ei ollut vaikea tehdä, mutta on ärsyttävää, että Creative Labs otti oletuksena käyttöön EQ:n. Mitä tulee mikrofoniin, meidän täytyi vain kytkeä se mikrofonituloon ja avata tallennusohjelmistomme.

Ääni: Ohut keskiäänissä ja basso

125 milliwatin kuulokevahvistin riitti ajamaan HD800:aa, mikä on hyvä uutinen niille, joilla on korkea impedanssi. Ääni oli hyvä, mutta ei loistava. Keskiäänet ja basso ovat upotettuja, mikä tarkoittaa, että soundista puuttui rikkaus. Kortti ei myöskään ollut tarpeeksi nopea pysyäkseen teknisesti vaativan äänen perässä, kuten metallin tai quaverin ja 64. nuotin klassisten instrumenttien kanssa. Nämä yksityiskohdat ovat kuitenkin suhteellisen pieniä, ja vähemmän vaativammat korvat eivät välttämättä huomaa. Mikään näistä yksityiskohdista ei erotu, ellet omista yli 300 dollarin kuulokkeita. Pro-puolella ääni on terävä ja selkeä, korkeat ja korkeat keskikohdat ovat erinomaisia ​​ja matalat ovat kunnollisia. Mikrofoni kuulostaa myös selkeältä ja tekee hyvää työtä ympäristön melun vähentämisessä. Pelattaessa soundstage oli hyvä, ja «Crystallization» EQ -esiasetus sopi loistavasti kommunikoimaan joukkuetovereiden kanssa ja vahvistamaan korkeita nuotteja (askeleita, räjähdyksiä jne.). Elokuvien katsojien pitäisi olla yhtä tyytyväisiä Dolby-koodaustukeen, joka on suunniteltu lisäämään elokuvan äänen uppoamista ja sitoutumista.

Ääni on terävä ja selkeä. Diskantti ja ylempi keskiarvo ovat erinomaisia, ja matalat ovat kunnollisia.

Sound Blaster Z

Ohjelmisto: Paljon vaihtoehtoja, rajoitettu hyöty

Sound Blaster Z käyttää Z-sarjan ohjelmistoa. Olemme arvioineet ohjelmiston aiemmin Sound Blaster ZxR -arvostelussamme, mutta sisällytämme tähän yhteenvedon. Ohjelmistossa on standardi EQ-asetukset, kuten bassotehostus ja virtuaalinen surround, jotka toimivat luvatusti. Meillä oli kuitenkin vaikeuksia löytää käytettävyyttä niche-EQ-asetuksissa, kuten Scout-tilassa, ja olisimme olleet tyytyväisiä yksinkertaisempaan EQ-valikkoon.

Hinta: Ei suuri arvo

Sound Blaster Z kuulostaa hyvältä rahalle. Se on parempi kuin halpa sisäänrakennettu emolevyn äänisiru, mutta noin 100 dollarin hintalappu on hieman korkea ottaen huomioon keskinkertaisen äänenlaadun. Samalla hinnalla on olemassa laadukkaampia ulkoisen vahvistimen DAC-ratkaisuja, ja 100 dollaria olisi parempi sijoittaa laadukkaampien kuulokkeiden tai kaiuttimien ostamiseen. Vaikka Z-sarjan ohjelmisto on hyödyllinen, se ei ole korttien myyntiominaisuus, ja Sound Blaster Z kuulostaa pahemmalta kuin nykyaikainen huippuluokan emolevyn ääni, kuten MSI Carbon Z370:n sisäänrakennettu ääni. Kortti voi olla ostamisen arvoinen, jos äänentoistojärjestelmääsi jarruttaa esimerkiksi integroitu Intel-ääni tai Realtek-ääni, jotka ovat nykyaikaisten emolevyjen halvimpia ja perusäänikokoonpanoja.

Kilpailu: Kamppailee samanhintaisten ratkaisujen kanssa

Sound Blaster Z on keskinkertainen kortti keskinkertaiseen hintaan, ja vaikka se ylittää budjettikortit sekä suorituskyvyn että arvon suhteen, sen 100 dollarin MSRP näyttää jyrkältä verrattuna samanhintaisiin vaihtoehtoihin, varsinkin jos pääkriteerisi on äänenlaatu. Se kuitenkin loistaa joitain halvempia Creative Labs -tarjouksia vastaan, kuten Audigy RX (55 dollaria MSRP). Testauksessa havaitsimme, että Audigy RX ei parantanut äänikokemustamme ja oli heikompi verrattuna MSI Carbon Z370 -ääneen ja MSI GS70 6QE -ääneen. Lue arvostelumme Audigy RX:stä täältä.

Sound Blaster Z on keskinkertainen kortti keskinkertaiseen hintaan. Hintaspektrin toisessa päässä oleva EVGA Nu (249 dollaria MSRP) on ilmiömäinen kortti, joka julkaistiin vuonna 2019. Se on rakennettu ammattitaidolla yhteistyössä korkealuokkaisen audioyrityksen Audio Note:n kanssa. Kortti oli audiofiilien arvoinen, ja sen ääni kesti yli 1 000 dollarin omistettua ääniasetusta, ja vaikka se on huomattavasti kalliimpi kuin Z, jokainen penni on oikeutettu. Lue arvostelumme täältä. Suunnilleen samalla hinnalla kuin Sound Blaster Z, voit ostaa Schiit Fullan (99 dollaria MSRP), ulkoisen vahvistin/DAC-laitteen. Se on rakennettu erittäin hyvin, ja sen laadukkaat LMH6643-kaksoislähtövahvistimet voivat tuottaa jopa 550 milliwattia, yli neljä kertaa Sound Blaster Z:n. Se riittää useimmille alle 250 dollarin kuulokkeille, ja Schiit Fulla tarjoaa korkealaatuisen äänikokemuksen.


Lopullinen tuomio

Vahva valinta pelaajille, mutta pettymys audiofiileille.Sound Blaster Z tarjoaa hyvän äänen ja vankan ohjelmistopaketin 100 dollarin paketissa. Hintaan nähden on kuullostavampia vaihtoehtoja, mutta Z tuo lisäarvoa vankan mikrofonin ja kattavan EQ-paketin ansiosta. Suosittelemme tätä tuotetta pelaajille, jotka haluavat saada kaiken irti korkeasta äänestä.

Samanlaisia ​​arvioimamme tuotteet:

 • Sound Blaster ZxR
 • ASUS Strix Raid PRO

Tekniset tiedot

 • tuotteen nimi

  Sound Blaster Z

 • Tuotteen merkki

  Luova

 • UPC

  Mallinumero SB1500

 • Hinta

  100,00 dollaria

 • Julkaisupäivämäärä

  marraskuuta 2012

 • Tuotteen mitat

  14,6 x 4,1 x 7,9 tuumaa.

 • Tulot/lähdöt

  1 x 3,5 mm kuulokevahvistin, 3 x 3,5 mm linjalähtöä (5.1 käytössä), 1 x 3,5 mm mikrofonitulo, 1 x TOSLINK optinen lähtö, 1 x TOSLINK optinen tulo

 • äänirajapinta

  PCI Express

 • Taajuusvaste

  100 Hz – 20 kHz (mikrofoni); 10 Hz – 45 kHz (kuulokkeet)

 • Lähtösignaali-kohinasuhde

  116 desibeliä

 • Kuulokkeiden vahvistin

  16-600 ohmia

 • piirisarja

  Sound Core 3D

 • Digitaali-analogi-muunnin

  Cirrus Logic CS4398

 • Kuulokkeiden op Amp

  Uusi japanilainen radio NJM2114D

 • Kuulokkeiden ohjain

  Maxim MAX97220A

 • kondensaattorit

  nichicon

 • Ohjelmisto

  Sound Blaster Z-sarjan ohjelmisto

 • RGB

  ei

Por Markus