JetBot 90 AI 01 2133e80935d74c5591552becd4852038 scaled

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Samsungin uusi JetBot 90 AI+ robottipölynimuri käyttää lidaria ja tekoälyä navigoidakseen kotonasi.
  • JetBot voi myös pitää silmällä lemmikkejäsi ja tyhjentää kerätyt jätteet.
  • Samsungin Bot Handy on toinen kehitteillä oleva robotti, joka auttaa kodin askareissa.

Samsungin uusi robottipölynimuri käyttää lidaria ja tekoälyä navigoidakseen kotonasi kuin bakteerifoobinen Tesla. Maanantaina Consumer Electronics Show’ssa paljastettu JetBot 90 AI+ voi automaattisesti tyhjentää roskakorin ja jopa pitää lemmikkejä silmällä. Botti yrittää tunnistaa esineet ja kartoittaa turvallisimman ja tehokkaimman reitin kohteen tunnistusalgoritmin avulla. Tyhjiö on yksi useista älykodin laitteista, jotka Samsung esitteli tämänpäiväisessä näyttelyssä. Tekoäly tulee olemaan «henkilökohtaisempaa ja ennakoivampaa», Samsungin tutkimuksen johtaja Sebastian Seung sanoi maanantain virtuaalisessa lehdistötilaisuudessa. «Kyse on hyödyttää sinua joka päivä olemalla keskeinen osa tuotteita ja palveluita, joista nautit. Tekoäly on transformoiva tekniikka. Kun tekoäly on mukana, se luo jotain aivan uutta.»

Itseajavien autojen tekniikka tulee tyhjiöön

Kotona navigoimiseen JetBot käyttää saman tyyppistä laserpohjaista lidaria, joka löytyy joistakin itsestään navigoivista autoista. Mukana tulee myös videokamera. Kun siivous on valmis, JetBot palaa automaattisesti kotitukikohtaansa, jossa se tyhjentää kerätyn lian, pölyn ja hiukset pussiin. Samsung mainostaa JetBotin itsenavigointiominaisuuksia, mutta voit myös ohjata JetBot 90 AI:tä puhelimestasi. Sovelluksen avulla voit käskeä bottia pysymään poissa alueilta, joita et halua sen siivoavan. JetBot voidaan myös liittää kameraan, jotta voit pitää lemmikkejäsi silmällä ja puhdistaa ne, jos ne tekevät sotkua.

Samsung Jetbot AI+, joka imuroi talon.

Tuotteita esitellessä Samsung myönsi teknologiakonferenssissa uhkaavan pandemian vaikutukset. «Maailmamme näyttää erilaiselta ja monet teistä ovat kohdanneet uuden todellisuuden – sellaisen, jossa muun muassa kotinne on saanut suuremman merkityksen», Seung sanoi. «Innovaatiomme on suunniteltu tarjoamaan yksilöllisempiä ja intuitiivisempia kokemuksia, jotka ilmaisevat persoonallisuuttasi. Teemme kovasti töitä tuodaksemme sinulle seuraavan sukupolven innovaatioita, joissa tekoäly on avaintekijä, parempaa tulevaisuuttasi varten.»

Bot Handy voi tyhjentää astianpesukoneen

Seung puhui myös Samsungin Bot Handystä, joka on kehitteillä auttamaan kodin askareissa. Botissa on jatkettava tartuntavarsi astianpesukoneen lataamista, pöydän kattamista ja juomien kaatamista varten. Botin päässä ja käsivarressa olevat kamerat toimivat synkronoituna tekoälyn kanssa erikokoisten, -muotoisten ja -painoisten esineiden tunnistamiseksi. Bot Handy voi oletettavasti määrittää, mistä esineet on tehty, ja käyttää oikean määrän tehoa niiden poimimiseen. Bot Handylle ei ole vielä julkaisupäivää, mutta Seung sanoi, että JetBot tulee saataville Yhdysvalloissa tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Samsung ilmoitti maanantaina myös, että sen älylaitteita ohjaavaan sovellukseen tulee uusi ruoanlaittoominaisuus. SmartThings Cooking suosittelee reseptejä makusi ja ruokavaliorajoitusten mukaan ja laatii sitten viikoittaiset ateriasuunnitelmat. Kyse on sen hyödyntämisestä joka päivä olemalla keskeinen osa tuotteita ja palveluita, joista pidät. Kun teet ruokaa, se lähettää reseptiohjeet suoraan synkronoituihin Samsung-keittolaitteisiin. Yritys väittää, että sovellus tilaa elintarvikkeita ja Front Control Slide-in Range voi esilämmittää automaattisesti, kun taas SmartThings Cooking opastaa sinua aterioiden valmistuksessa. «Perheet ympäri maailmaa omaksuivat älykkäämmän ruoanlaiton ja virtaviivaistetun ateriasuunnittelun Samsungin Family Hubin avulla», sanoi John Herrington, kodinkoneiden johtaja ja johtaja lehdistötiedotteessa. «Olemme ylpeitä voidessamme tarjota nämä ominaisuudet yli 33 miljoonalle SmartThings-sovellusta käyttävälle ihmiselle – ja toivomme inspiroivamme niitä, jotka tekevät ruokaa ja kokeilevat enemmän kuin koskaan.» Koska niin monet ihmiset jäävät kotiin koronaviruspandemian aikana, on hienoa nähdä lisää robotteja auttamaan askareissa. En malta odottaa, että Bot Handy tyhjentää astianpesukoneeni. Haluta lisää? Katso kaikki CES 2021 -tapahtumamme täältä.

Por Markus