Large 49005 2022IONIQ5 9eb2589e63504418b8ab2fb96cf771c8

Kun monet ihmiset ajattelevat sähköautoja (EV), he ajattelevat «Teslaa». Autovalmistaja on melko pitkälti sähköautojen Kleenex. Tesla ansaitsee saamansa ansion siitä, että se vetää muun teollisuuden sähköistysmaailmaan ennemmin tai myöhemmin. Hyvin tehty, Tesla.

2022 Hyundai Ioniq5.

Viime vuosina on noussut muita autonvalmistajia, jotka ovat valmiita ottamaan omat sähköautonsa tielle vaihtelevalla menestyksellä. Vuodelle 2021 se oli hyvä vuosi niille, jotka etsivät vaihtoehtoja Teslan ulkopuolelta. Mutta vuosi 2022 on vuosi, jolloin käyttöönotto kiihtyy, eikä se johdu pelkästään ilmastonmuutoksesta. Tarkoitan, että sen pitäisi olla tärkein syy, mutta tiedätkö mitä, kaikki, mikä vähentää vaikutustamme hengittämämme ilmaan, on kehuttavaa. Todellinen syy on kuitenkin se, että tulossa on paljon todella siistejä sähköautoja. Tämä ei tarkoita, että markkinoilla olevat sähköautot olisivat vähemmän kuin erinomaisia. Ford Mustang Mach-e, Polestar 2 ja Porsche Taycan ovat mahtavia ajoneuvoja, jotka sattuvat olemaan sähköautoja. Näin vakuutat kaikki, jotka epäilevät sähköauton ja kaasuliikenteen välillä. Ratin takana istumisen pitäisi olla houkuttelevaa ja joissain tapauksissa parempaa kuin mitä kaasukäyttöiseltä vastineelta saa.

Lisää vaihtoehtoja tulossa pian

Hyundai Ioniq 5:n ja Rivian R1T:n kaltaiset ajoneuvot hyödyntävät sähköautojen tehoa tavalla, joka tekee niistä mahtavia riippumatta niiden voimansiirrosta. Hyundai EV näyttää, mitä voi tapahtua, kun vaikuttava muotoilu ja vankka tekniikka sulautuvat ajonautintoon. Samaan aikaan Rivian etsii uutta Teslaa – uutta autonvalmistajaa, joka rakentaa sähköautoja, joita ihmiset todella haluavat. Niille, jotka etsivät kesyttäjää, Kia EV6:ssa on sama tekniikka kuin Ioniq 5:ssä. GM on kamppaillut viime aikoina LG Chemiltä ostamiensa akkujen valmistusongelmien vuoksi. Kun tilanne on ratkaistu, Bolt EUV alkaa tulla markkinoille ja on todennäköisesti markkinoiden turvallisin akku, koska yksikään autonvalmistaja ei halua käydä läpi sitä, mitä GM käy läpi uudelleen. Luksuspuolella BMW i4 ja iX sekä Mercedes EQS ottavat vastaan ​​Model S:n. Startup-maailmasta Lucid rakentaa luksusajoneuvansa. Jos olet Tesla-fani, sinun tulee pitää silmällä Lucidia, yritystä, jossa on entisiä Tesla-insinöörejä. Ja Taycan. Nyt on myös auto, Cross Turismo. Ja jos se ei riittänyt sinulle, niin sedanille kuin vaunulle on annettu GTS-käsittely, koska kaikki rakastavat nopeaa autoa. SUV-faneille on tulossa Nissanin Ariya. Autovalmistaja, jolla oli aikoinaan kaikkien aikojen myydyin sähköauto, Leaf, lanseeraa vihdoin toisen sähköauton. He osaavat rakentaa sähköauton, ja brändin äskettäisen renessanssin myötä odotamme sen olevan katsomisen arvoinen, kun se saapuu tien päälle syksyllä.

Nissan Ariya ensi-ilta

Nissan Ariya ensi-ilta.

Jos tämä ei riitä vakuuttamaan sinua siitä, että sähköautojen myynti nousee huimasti vuonna 2022, Amerikassa myydyin ajoneuvo on sähköauto. F-150 Lightning. F-sarjan kuorma-autojen myyntivoimaa ei voi aliarvioida. Myydyin ajoneuvo yli kolmen vuosikymmenen ajan. Latausportin asentaminen F-150:een on iso juttu, ja on mielenkiintoista nähdä, mitä tämä tarkoittaa koko teollisuudelle. Mutta hyvä uutinen, Fordin täytyi lopettaa varaukset 200 000 yksikköön. Se on mukava ongelma. Autovalmistaja on jopa joutunut lykkäämään Explorerin ja Lincoln Aviatorin sähköversioita, koska Mustang Mach-e:n kysyntä on odotettua suurempi. Sitten on tietysti isompi: GMC Hummer EV. GM:n Utium-alustalla toimiva sähköauto on tulossa vuonna 2022, ja se kääntää käsikirjoituksen ajoneuvosta, jota aikoinaan pilkattiin kaasua syöväksi behemotiksi. Se on edelleen valtava, mutta nyt se muuttuu vihreäksi tai ainakin vihertäväksi. Ja se on muistutus, ettei koskaan aliarvioida Amerikan nälkää mahtavalle ajoneuvolle.

Sähköautot tunnevoimalla

Seuraavien 12 kuukauden aikana sähköautojen maailma kasvaa, mikä edistää adoptiota. Ihmiset, jotka olisivat kääntäneet nenänsä elektronikäyttöiseen autoon viisi vuotta sitten, houkuttelevat näyttelytilojen kiiltäviä sähköautoja. He näkevät naapureidensa ajavan hiljaisella ajoneuvolla ja ihmettelevät, sopiiko lataus heille.

Toyota Compact Cruiser EV

Toyota Compact Cruiser EV.

Haluamme ajatella, että muutos tapahtuu vain ilmastonmuutoksen takia. Mutta auton omistamisessa ei ole järkeä. Sitä ohjaavat tunteet: halu saada jotain, joka näyttää ja tuntuu siistiltä kuin kuljettajan jatke. Teslat ja entiset sähköautot eivät kiinnostaneet kaikkia. 2022 kyllä. Se on vuosi, jolloin jokaiselle löytyy jotakin. Nyt, jos voisimme nopeuttaa Toyotan Compact Cruiser EV -konseptia, huolehtisimme myös maastoautoista.

Haluatko tietää enemmän sähköautoista? Meillä on kokonainen osio omistettu sähköautoille!

Por Markus