04LW4061016 HeroSquare b01b09536d4f4047ab7f1c833e7ab760
Mitä me pidämme?

 • Pieni
 • Nopea asennus
 • 4K ja HDR tuettu

Mistä emme pidä

 • Ei virta- tai äänenvoimakkuuspainikkeita kaukosäätimessä
 • Ei ääniohjausta
 • joskus hidasta
 • Epäselvä kuvanlaatu

Roku Premiere on lupaava suoratoistolaitevaihtoehto tekniikan minimalisteille ja pieniin tiloihin.

3.8

Rokun ensi-ilta

Rokun ensi-ilta

tässä artikkelissa

Ostimme Roku Premieren, jotta asiantunteva arvioijamme voisi testata ja arvioida sen perusteellisesti. Jatka lukemista saadaksesi koko tuotearviomme.

Jos haluat siivota pienemmän tilan tai tarjota pienemmän tilan edullisella ja vaatimattomalla suoratoistolaitteella, Roku Premiere saattaa olla valintasi. Se on hieman suurempi vaihtoehto suoratoistotikun pieneen kokoon ja siirrettävyyteen, mutta se on huomattavasti pienempi kuin muut set-top-tyyliset suoratoistolaitteet. Asennus on helppoa ja käyttöliittymä on helppokäyttöinen. Ja kaiken tämän mukana tulee mahdollisuus tukea HD-, 4K- tai HDR-kuvanlaatua, mutta ilman 5 GHz Wi-Fi-tukea. Kaiken kaikkiaan se on suoratoistosoitin, jolla on minimalistinen herkkyys ja toimiva kaapelin katkaisuvaihtoehto ostajille, jotka eivät halua suoratoistoyksikkönsä vievän liikaa tilaa tai rikkovan pankin. Olemme arvioineet tämän suoratoistosoittimen asennuksen, suoratoiston laadun ja yleisen käyttökokemuksen perusteella.

Rokun ensi-ilta

Muotoilu: Pieni ja vaatimaton

Mitä tulee digistriimauslaitteisiin, Roku Premiere on yksi markkinoiden pienimmistä vaihtoehdoista vain 1,4 x 3,3 x 0,7 tuumalla. Se on suorakaiteen muotoinen ja lohkon muotoinen, mutta se on riittävän ohut sijoittaakseen television lähelle. Voit myös kiinnittää sen televisioosi valmistajan toimittamalla liimanauhalla. Jos sinulla on vähemmän työtasoa, tämä on älykäs vaihtoehto asentaa laite televisioon. Haluat sijoittaa sen jonnekin näkyvään paikkaan, jotta se voi olla vuorovaikutuksessa kaukosäätimen kanssa – on todella tärkeää, että osoitat kaukosäätimellä suoraan Rokuun saadaksesi tuloksia. Mutta suoratoistolaitteen pienen koon vuoksi se tuskin hukuttaa media-asetuksiasi minne tahansa asetat sen.

Kaiken kaikkiaan se on suoratoistolaite, jolla on minimalistinen herkkyys. Johtoja on vain kaksi: toinen on HDMI-liitäntää ja toinen virtalähdettä varten. Molemmat portit sijaitsevat hyvin soittimen takana ja riittävän lähellä toisiaan, jotta voit helposti pitää niihin liittyvät johdot siistinä ja poissa tieltä. Roku Premieren mukana tuleva kaukosäädin heijastaa myös itse suoratoistolaitteen hiljaista tunnetta. Se on erittäin kevyt ja siinä on ehdottomasti plastinen tuntu. Siitä hetkestä lähtien, kun otimme sen, oli selvää, että se on järjetön lisävaruste. Siellä on tavalliset navigointipainikkeet ja pikanäppäimet Sling-, Netflix-, ESPN- ja Hulu-sovelluksille. Mutta et löydä virta- tai äänenvoimakkuuspainikkeita, mikä tarkoittaa, että sinun täytyy kurkottaa toiseen kaukosäätimeen hallitaksesi näitä toimintoja. Tämä on hieman pettymys, jos haluat virtaviivaistaa kaiken yhdeksi laitteeksi ja yhdeksi kaukosäätimeksi.

Rokun ensi-ilta

Asennusprosessi: nopea ja kivuton

Roku-ensi-illan saamisessa ei ole paljon tehtävää. Liitä vain HDMI- ja virtajohdot laitteeseen, liitä HDMI televisioon ja aseta mukana toimitetut paristot kaukosäätimeen. Valitettavasti mukana toimitettu kaukosäädin ei voi käynnistää televisiotasi, mutta heti kun käynnistimme television, meitä pyydettiin välittömästi yhdistämään Roky Wi-Fi-verkkoon. Tämä on tarpeen automaattisia ohjelmistopäivityksiä varten. Näiden tietojen antamisen jälkeen näimme viestin, että päivitys on saatavilla. Päivitys oli miellyttävän nopea – sen valmistuminen kesti vain noin 30 sekuntia. Seuraava vaihe sisältää laitteen aktivoinnin kirjautumalla Roku-tilille verkossa. Näet kehotteen siirtyä aktivointisivulle ja vastaavan koodin syötettäväksi, kun pääset sinne.

Asennus on helppoa ja käyttöliittymä on helppokäyttöinen. Jos sinulla ei ole Roku-tiliä, sinua pyydetään luomaan sellainen ja antamaan luottokorttitiedot. Näiden tietojen tarkoituksena on nopeuttaa ja helpottaa median vuokraamista tai ostamista laitteen kautta. Kirjautuimme sisään olemassa olevalla Roku-tilillämme, liitimme aktivointikoodin ja odotimme noin minuutin, että järjestelmä suorittaa kanavapäivityksen. Meillä oli pieni ongelma ulkoisen linkin kanssa, jonka pitäisi tapahtua automaattisesti. Mutta aloitimme pariliitosprosessin uudelleen ja se teki tempun.

Suoratoiston suorituskyky: yleensä nopea ja täsmällinen

Roku Premiere joutui ottamaan muutaman kierroksen pitääkseen hinnan näin alhaisena, ja laitteen nopeus varmasti kärsii. Huomasimme, että sovellusten lataaminen ja navigointi muille kesti viidestä kahteenkymmeneen sekuntia, ja etäliikkeessä oli usein viivettä. Jopa aloitusvalikon sovellusten selaaminen tuotti hitaan ja hieman viivästyneen vastauksen. Mutta yksi kompaktin Roku Premieren houkuttelevimmista puolista on sen 4K- ja HDR-yhteensopivuus. Tämän laitteen kokoon ja hintaan nähden se on harvinaisuus, ja jos sinulla on jo 4K-televisio, haluat ehdottomasti suoratoistolaitteen, joka voi hyödyntää tätä kuvanlaatua. Onneksi Roku Premiere on yhteensopiva myös vanhempien HD-televisioiden kanssa, mikä tarkoittaa, että voit päivittää 4K: ksi tulevaisuudessa, jos olet niin pakotettu, ja Roku Premiere on siellä kanssasi. Se tukee HD-televisioita jopa 1080p tai 1920p x 1080p, ja se voidaan skaalata ylöspäin 720p:stä. Tukea on myös 4K UHD -televisioita ja 4K UHD HDR -televisioita näytön resoluutioille 2160p asti. Testasimme Rokua 1080p HD -televisiossa ja kuva näytti hyvältä useimmissa sovelluksissa, mutta ei kaikissa. Meillä oli ongelmia joidenkin, kuten NBC-verkkosovelluksen, kanssa. Jakson lataaminen kesti hetken ja näytti sitten epäselvältä HD-näytöllämme.

Roku Premiere on yhteensopiva myös vanhempien HD-televisioiden kanssa, mikä tarkoittaa, että voit päivittää 4K-kuvaan tulevaisuudessa, jos tarvitset sitä. Epäilemme tämän olevan ongelma langattomassa standardissa. Langaton standardi on pohjimmiltaan standardi Wi-Fi-tekniikoiden kehittämiselle. Useimmat kodin reitittimet ja laitteet tukevat 802.11ac-standardia, joka tunnetaan myös nimellä Wi-Fi 5, ja ne tarjoavat yleensä nopeimman suorituskyvyn. Mutta Roku Premiere tukee vain 802.11b/g/n-standardia, joka tunnetaan myös nimellä Wi-Fi 4, ja toimii vain 2,4 GHz:n taajuuksilla. Sen pitäisi olla tarpeeksi nopea tukemaan laadukasta suoratoistoa, jopa 4K-sisällölle. Mutta useimmat muut Roku-laitteet tukevat myös nopeampia 5 GHz:n taajuuksia, joihin olemme tottuneet suoratoistossa. Jos sinulla on vahva 2,4 GHz yhteys, tämä ei ehkä koskaan ole ongelma sinulle. Mutta niille, joilla on 802.11ac Wi-Fi kodeissaan, voi olla turhauttavaa, että suoratoistotikku ei pysty hyödyntämään nopeampaa internet-nopeuksiasi.

Rokun ensi-ilta

Ohjelmisto: Intuitiivinen, mutta ei upea

Roku-kotivalikkoa on helppo käyttää ja ymmärtää, lukuun ottamatta yhtä omituisuutta: kaikki sovelluksesi näytetään ruudukkomuodossa, joka toistuu, joten voit selata niitä loputtomasti. Kun olet tottunut siihen, tiedät, että jotenkin et ole lisännyt sovelluksia useammin kuin kerran. Toistamisen lisäksi sovellusten löytäminen ja lisääminen on helppoa. Käytä vain Roku-kotisivun vasemmalla puolella olevia valikkovaihtoehtoja selataksesi ilmaisia ​​sovelluksia tai tarkastellaksesi suoratoistokanavien kirjastoa. Voit myös katsella 4K HD -nimikkeitä suoratoistokanavakirjastosta. Kun olet löytänyt haluamasi kanavan, sinun tarvitsee vain napsauttaa sitä ja valita sitten Lisää kanava. Sovellusten poistaminen ja siirtäminen jonoon on yhtä helppoa kuin kaukosäätimen tähtipainikkeen napsauttaminen. Tämä painike tarjoaa tietoja tai vaihtoehtoja sovelluksissa ja järjestelmäasetuksissa, mukaan lukien pääsyn asetuksiin, kuten tekstityksiin. Roku-kirjastoissa liikkuminen on kaiken kaikkiaan intuitiivinen kokemus ilman liiallista kahlaamista. Täydentääksesi helppokäyttöistä hakukokemusta, voit ladata Roku-sovelluksen iOS:lle ja Androidille, mikä nopeuttaa kanavien lisäämistä tai jopa sisällön katselua, jos haluat. Sovelluksessa on myös «kaukosäädin»-ominaisuus, mutta et saa siellä mitään äänenvoimakkuuden tai tehon säätöä. Voit ehkä kiertää tämän määrittämällä Google Assistantin tai Amazon Alexan auttamaan sinua ääni- ja virranhallinnassa.

Hinta: Edullinen, mutta ei ehkä paras budjettivalinta

Roku Premieren vähittäismyyntihinta on 39,99 dollaria, ja tämä on houkutteleva hintalappu kaikille, jotka etsivät langatonta TV-kokemusta alle 50 dollaria. Ottaen huomioon, että jotkin suoratoistolaitteet voivat maksaa jopa 200 dollaria, Roku Premiere vaikuttaa monella tapaa varastetulta . Saat mahdollisuuden suoratoistaa 4K-videota kuluttamatta paljon rahaa. Mutta samassa hintaluokassa on muitakin vaihtoehtoja, jotka menevät askeleen pidemmälle. Maksa 10 dollaria enemmän Roku Streaming Stickistä (49,99 dollaria MSRP) ja nauti myös sisäänrakennetusta puhetuesta, kaukosäätimen virran- ja äänenvoimakkuuden säätimistä ja yleisesti nopeammasta suoratoistosta.

Kilpailu: enemmän ominaisuuksia samaan hintaan tai vähän ylimääräistä

Amazon Fire TV Stick 4K, joka tukee myös 4K- ja HDR-suoratoistoa, maksaa 49,99 dollaria. Mutta ylimääräiset kustannukset tarjoavat muutamia arvokkaita hyödykkeitä, joita Roku Premierestä puuttuu. Amazon Fire TV Stick 4K on suoratoistotikku. Tältä osin se vastaa Rokun ensi-illan virtaviivaistettua herkkyyttä. Asetat vain kepin television HDMI-porttiin ja liität siihen virtasovittimen. Sinun ei tarvitse huolehtia soittimen sijoittamisesta. Se on myös jotain, jonka voit ottaa mukaasi, jos haluat kuljettaa kaiken viihteen mukanasi matkan aikana. Kannettavuus ja minimalismi eivät kuitenkaan ole sen ainoita vahvuuksia. Fire TV Stick 4K -kaukosäädin voi itse asiassa käynnistää television ja säätää äänenvoimakkuutta. Nämä ovat pieniä yksityiskohtia, mutta ne voivat kaataa vaa’an. Se tarjoaa myös kätevän ääniohjauksen Alexan kautta, joten voit etsiä sisältöä, aloittaa ja lopettaa esityksiä ja jopa ohjata muita kodin laitteita äänikomennoilla. Lisäksi suoratoiston laatu on erittäin terävä, eikä mitään havaittavaa viivettä ole lainkaan valikoissa liikkuessa tai sovelluksia käynnistettäessä ja sammutettaessa. Tietenkin, jos et käytä Amazon Primea etkä halua Amazon Alexa -kokemusta, tämä ei todennäköisesti ole sinulle sopiva vaihtoehto. Mutta jos haluat maksaa saman hinnan, mutta sinulla on pääsy enemmän kelloihin ja pilleihin, voit löytää kaiken Amazon Fire TV Stick 4K:lla. Haluatko nähdä muut vaihtoehtosi? Katso valinnat parhaista suoratoistolaitteistamme.


Lopullinen tuomio

Minimalistinen mutta voimakas.
Roku Premiere on pieni, mutta suhteellisen tehokas suoratoistotehon suhteen. Se tarjoaa käyttäjäystävällisen käyttöliittymän sekä 4K- ja HDR-suoratoistoominaisuudet, mutta pienemmällä kaistanleveydellä kuin odotat. Mutta jos sinulla on budjetti ja et halua ylikuormittaa tilaasi suuremmalla digisovittimella, tämä on suoratoistolaite, joka sopii tähän herkkyyteen.

Samanlaisia ​​arvioimamme tuotteet:

 • Roku suoratoistotikku
 • Amazon Fire TV Cube
 • NVIDIA SHIELD TV Gaming Edition

Tekniset tiedot:

 • tuotteen nimi

  Ensiesitys

 • Tuotteen merkki:

  Roku

 • MPN

  3920R

 • Hinta

  39,99 dollaria

 • Paino

  1,3 unssia

 • Tuotteen mitat

  1,4 x 3,3 x 0,7 tuumaa.

 • Alusta

  Roku OS

 • valokuvan laatu

  1080p HD, 4K UHD jopa 2160p

 • Portit

  Micro USB, HDMI 2.0a

 • Langaton standardi:

  802.11b/g/n

 • Yhteensopivuus

  Alexa, Google Assistant, Bluetooth

 • Kaapelit

  USB, virtalähde

 • Mitä sisältyy

  Roku Premiere -suoratoistolaite, kaukosäädin sovellusten pikanäppäimillä, kaksi AAA-paristoa (kaukosäätimelle), virtalähde ja kaapeli, nopea HDMI-kaapeli

 • Takuu

  1 vuosi

Por Markus