iStock 672122718 59f77f66d963ac00102aef9e scaled

Olet liittänyt äänijärjestelmääsi uuden kaiuttimen, asettanut subwooferin optimaalista suorituskykyä varten ja säätänyt äänen taajuuskorjaimen niin, että kaikki kuulostaa täydelliseltä korvillesi. Istut alas rentoutumaan ja kuuntelemaan, mutta huomaat, että jokin on vialla. Subwooferista kuuluu huomattavaa jatkuvaa huminaa, eikä se osoita katoamisen merkkejä. Tässä artikkelissa näytämme, kuinka voit korjata sen.

Subwoofer Humin syyt

Subwooferin humina tai surina on matalatasoinen ääni, joka voi kuulua, kun passiivinen tai aktiivinen subwoofer kytketään päälle riippumatta siitä, soitetaanko sitä tai ei. Tämä 60 hertsin humina on seurausta pistorasiasta. Joskus surina on havaittavissa; Joskus sen huomaaminen vaatii keskittyneen kuuntelun. Joka tapauksessa voit korjata tilanteen turvautumatta suodattamaan melua, mikä myös poistaa äänisignaalit. Yleensä tarvitaan vain muutos tavassa, jolla subwoofer on kytketty virtalähteeseen.

Subwoofer Moodin ratkaiseminen

Voit käyttää useita tapoja päästä eroon ärsyttävästä surinasta. Jos ensimmäinen ehdotus ei toimi, kokeile jotain muuta.

  1. Muuta subwoofer-liitännän napaisuutta. Tämä on luultavasti helpoin ratkaisu kokeilla, koska se edellyttää vain pistokkeen suunnan kääntämistä. Joskus yksi hammas on leveämpi kuin toinen, mikä voi estää kääntymisen. Käytä tällaisissa tilanteissa vaihtovirtamaadoitussovitinta napaisuuden vaihtamiseen. Useimmissa näistä sovittimista on tasakokoiset hampaat, ja niitä on saatavana paikallisista rautakaupoista.

  2. Käännä muut pistokkeet päinvastaiseksi. Kun komponentit jakavat saman lähteen, kuten jatkojohdon tai ylijännitesuojan, subwoofer ei välttämättä ole syyllinen. Se voi olla toinen kaksinapainen AC-pistoke. Käännä muiden pistokkeiden suuntaa yksi kerrallaan nähdäksesi, onko sillä eroa.

  3. Erottele kaapelit. Kun niputat virta- tai äänikaapeleita, signaalit leviävät ja aiheuttavat kohinaa läheisyydestään johtuen. Sijoita kaapelit siten, että virran synnyttämät sähkökentät eivät häiritse toisiaan. Jos et voi erottaa niitä tarpeeksi kauas, päivitä äänikaapelit tehokkaammin suojatuiksi kaapeleiksi.

  4. Kytkin pistorasiat. Joskus subwooferin humina johtuu maasilmukasta, joka tapahtuu, kun se taistelee toisen laitteen kanssa maan haltuunotosta. Jos sinulla on toinen kolminapainen laite, jolla on sama pistorasia, jatkojohto tai ylijännitesuoja kuin subwooferilla, siirrä subwoofer toiseen AC-piiriin huoneessa. Saattaa olla tarpeen käyttää jatkojohtoa päästäksesi muusta stereojärjestelmästä erillään olevaan pistorasiaan.

  5. Käytä ääneneristysmuuntajaa. Jos aiemmat maadoitustekniikat eivät ole toimineet, harkitse äänieristysmuuntajan ostamista ja asentamista. Monet niistä on suunniteltu aktiivisiin subwoofereihin ja ne on kytketty linjaan kaapeleiden kanssa. Ne ratkaisevat maadoitussilmukat välittömästi.

Musta subwoofer ja kaksi kaiutinta

Por Markus