hero SQ Ratchet and Clank Playstation 4 Video Game 1 9f15662dc6e442d08e671b05f33004e0

Ratchet & Clank

Mitä me pidämme?

 • Luovia, kekseliäitä aseita
 • Sarjakuvataistelut ovat sallittuja lapsille
 • Viehättäviä hahmoja ja maailmoja
 • Fantastinen grafiikka
 • Se on edullinen hinta

Mistä emme pidä

 • Elokuvat ovat vähän tylsiä
 • Pienempi kuin alkuperäinen peli

Ratchet & Clank on räjähdysmäinen ja tuntuu tänään yhtä tuoreelta ja hauskalta kuin alkuperäinen versio vuonna 2002.

4.3

Insomniac Games Ratchet & Clank

Ratchet & Clank

tässä artikkelissa

Ostimme Ratchet & Clankin, jotta asiantunteva arvioijamme voisi testata ja tarkistaa sen perusteellisesti. Jatka lukemista saadaksesi koko tuotearviomme.

Remasteroiduista videopeleistä on tullut valtavan suosittuja viime vuosina, kun julkaisijat etsivät kirjastoistaan ​​vanhoja suosikkeja modernisoitaviksi ja julkaistavaksi uudelleen tänään. Jotkut näistä peleistä on yksinkertaisesti nostettu korkeampaan, terävämpään resoluutioon, jotta ne näyttävät vähemmän rosoisilta tai epäselviltä, ​​kun taas toiset säilyttävät pelin ydinsuunnittelun ja tarjoavat täysin uudelleen rakennettua grafiikkaa. Ratchet & Clank on kuitenkin jotain muuta. Se säilyttää nimen ja suuren osan siitä, mikä oli mahtavaa Insomniac Gamesin alkuperäisessä PlayStation 2:ssa vuodelta 2002, kuten värikkäät maailmat ja hassu asesuunnittelu, mutta se on pohjimmiltaan uusi seikkailu, joka on saanut inspiraationsa kyseisestä pelistä, eikä orjallinen harrastus. Fanit saattavat muistaa tuttuja hetkiä, mutta kaikki on saanut upean uuden maalikerroksen modernin säädön ohella. Se on myös virtaviivainen, joten tämä lapsiystävällinen PlayStation 4 -toimintapeli on ihanteellinen lähtökohta kaikille.

Ratchet & Clank

Juoni: Scifiä, mutta hullua

Ratchet ja Clank ovat pelin kaksoissankarit: ensimmäinen, epämääräinen «lombax»-olento, on mekaanikko, joka käyttää jättiläistä jakoavainta ja haaveilee Galaktisen Rangerin asemasta. Clank puolestaan ​​on älykäs robotti, joka saa selville pahan puheenjohtajan Alonzo Drekin suunnitelmat tuhota planeettoja kerätäkseen niiden resursseja luodakseen uuden oman rodulleen. Clank onnistuu pakenemaan Drekiä ja tapaa Ratchetin vahingossa Veldin-planeetalla tapahtuneen laskun jälkeen, ja he tekevät yhteistyötä yrittääkseen pysäyttää Drekin ilkeän suunnitelman.

Pixelizer on kuin energiapohjainen haulikko, joka muuttaa kauniisti renderoidut 3D-hahmot retrotyylisiksi pikseleiksi, ja Sheepinator… no, Sheepinator tekee vihollisista söpöjä, vaarattomia lampaita. Tylsä, itseään ylistävä kapteeni Qwark – itse vihreällä spandexilla koristeltu galaktinen metsänvartija – on myös näkyvästi esillä tarinassa. Hän ottaa kertojan roolin hauskoilla vihjeillä, jotka joskus osoittavat sinut oikeaan suuntaan, ja lisää seikkailuun myös hauskaa mysteeriä kertoessaan tarinan siitä, kuinka hän päätyi vankilaan.

Ratchet & Clank

Pelin kulku: Pew pew, mutta myös muuta

Suurin osa Ratchet & Clankista on toimintatasopelin muodossa, jossa on sekoitus jakoavaimella ja aseella ammuttavaa taistelua sekä paljon tutkimista ja hyppimistä vaarojen ja esteiden ympäri. Yksinpelikampanjan aikana ohjaat pääasiassa Ratchetia navigoidessasi eri planeettojen välillä suorittaaksesi ensisijaiset tehtävät ja valinnaiset osatehtävät.

Suurin osa Ratchet & Clankista on toimintatasopelin muodossa, jossa on sekoitus jakoavaimella ja aseella ammuttavaa taistelua sekä paljon tutkimista ja hyppimistä vaarojen ja esteiden ympäri. Ratchet on ketterä, mutta myös hyvin aseistettu. Jakoavaimen, jota voidaan sekä heiluttaa että heittää kuin bumerangi, lisäksi hän kerää kasvavan aseiden arsenaalin koko jutun ajan. Onneksi ne ovat kaikki täysin sarjakuvamaisia, eikä vanhempien tarvitse varoa realistista tai graafista väkivaltaa. Aseet, kuten energiaa ahmiva Combuster ja liekinheittimen kaltainen Pyrocitor, ovat aluksi melko perusaseita, mutta todellinen hauskuus tulee nopeasti. Lopulta saat käyttöösi monia uusia ja luovia aseita, kuten Groovitronin, heitettävän diskopallon, joka saa kaikki lähellä olevat viholliset lopettamaan taistelun ja aloittamaan tanssimisen. Tämä tekee niistä helpon saaliin muille hyökkäyksillesi. Herra. Zurkon puolestaan ​​on leijuva ilkivallan robotti-avustaja, joka kävelee vieressäsi ja ampuu alas kaikki lähistöllä olevat viholliset heittäen samalla macho-singiä taisteluvoimansa yli. Se on hauskaa. Muualla Pixelizer on kuin energiapohjainen haulikko, joka muuttaa kauniisti renderoidut 3D-hahmot retrotyylisiksi pikseleiksi, ja Sheepinator… no, Sheepinator tekee vihollisista söpöjä, vaarattomia lampaita. Ratchet & Clank -sarjassa on aina ollut yksi luovimmista ja viihdyttävimmistä asemalleista kaikessa pelissä, ja tämä on kuin hittipaketti, jossa on muutamia uusia lisäyksiä. On myös virkistävää pelata peliä tehokkailla, tehokkailla aseilla, jotka eivät ole tarpeettoman väkivaltaisia. Jokainen ase voidaan myös päivittää asteittain pelin aikana ja jopa muuttaa paljon tehokkaammaksi versioksi, kun se on täysin parannettu. Joskus kuitenkin otat Clankin hallintaan Ratchetin sijaan. Clankin tehtävät ovat tuntultaan ja sujuultaan hyvin erilaisia, ja ne saavat kevyen pulmanratkaisusävyn, kun käytät dronerobotteja siltojen tai pomppulinnaen rakentamiseen tai ovia avaavien kytkimien aktivoimiseen. Ne eivät ole erityisen monimutkaisia, mutta ne tarjoavat mukavan tauon kaikista Ratchetin tehtävien hulluista räjähdyksistä. Ammuminen on kuitenkin todella pelin jännittävin osa, ei pelkästään hauskojen aseiden, vaan myös laajan valikoiman ja vihollisten määrän ansiosta, joita joudut kohtaamaan.

Tämä uusi Ratchet & Clankin versio on tuotu takaisin alkuperäisestä PS2-inkarnaatiosta tyylikkäämpään, virtaviivaisempaan seikkailuun, jossa on paljon korkeammat tuotantoarvot. Monipuolisuus on tärkeä teema Ratchet & Clankissa, koska peli harvoin pysyy yhdessä tehtävässä tai tasotyypissä pitkään. Voit osallistua hoverboard-kilpailuun tai ajaa sorakiskoilla; Siellä on myös pomotaisteluja, avaruusalusten lentojaksoja, pulmapeliminipelejä ja jännittävä junatehtävä. Tämä uusi Ratchet & Clankin versio on tuotu takaisin alkuperäisestä PS2-inkarnaatiosta tyylikkäämpään, virtaviivaisempaan seikkailuun, jossa on paljon korkeammat tuotantoarvot. Se on suurelta osin hyvä asia, vaikka pitkäaikaiset fanit saattavat jäädä paitsi osan leikatusta sisällöstä. Siinä on myös useita piilotettuja esineitä ja avattavia esineitä pelaajille, jotka haluavat tutustua siihen täysin.

Ratchet & Clank

Grafiikka: kuin CGI-elokuvassa

Suurin osa Ratchet & Clankista on todella kaunista, ja reaaliaikaisen grafiikan laatu on lähes Pixar-tyylinen. Se on ollut sarjan yleinen teema PlayStation 3 -tuloksista lähtien, mutta se on totta vielä tänäkin päivänä. Hurmaava hahmo ja maailmanmuotoilu vastaavat PlayStation 4 -konsolin tehoa, värikkäitä ja mieleenpainuvia maailmoja, sulavaa toimintaa ja räjähtäviä tehosteita sekä harvoin tylsää hetkeä. Ainoa poikkeus ovat elokuvalliset välikohtaukset, jotka eivät ole aivan samaa kipinää kuin pelin sisäinen toiminta. Tämä Ratchet & Clank -remake julkaistiin yhdessä kriittisesti panostetun CGI-elokuvan kanssa, jolla oli monia samoja visuaalisia ominaisuuksia, ja osa elokuvasta näyttää olleen hieman kohtuutonta vaikutusta tähän pelin osaan. Ne eivät todellakaan ole huonoja, vain tylsiä.

Ratchet & Clank

Sopii lapsille: Ei mitään realistista

Ratchet & Clank on saanut ESRB:n luokituksen «Everyone 10+» «Animated Blood» ja «Fantasy Violence». Veri on vihreää ja se räjähtää sarjakuvamaisista vihollisista samalla sarjakuvamaisella tavalla – ja kuten mainittiin, tässä toiminnassa ja väkivallassa ei ole mitään realistista.

Minulla ei ollut ongelmaa päästää kuusivuotias poikani leikkiä Ratchet & Clankin kanssa. Minulla ei kuitenkaan ollut ongelmaa päästää kuusivuotias poikani leikkiä Ratchet & Clankin kanssa. Hänellä on kokemusta muista sarjakuvamaisista ammuntapeleistä, kuten Splatoon 2 ja Plants vs. Zombies: Garden Warfare ja Ratchet & Clank eivät tunnu yhtään intensiivisemmältä kuin nuo otsikot. Tämä yksinpeli voi kuitenkin toisinaan olla haastava, joten se sopii parhaiten pelaajille, jotka ovat jo perehtyneet nykyaikaisiin 3D-peleihin.

Hinta: Nyt on edullinen

Ratchet & Clank oli alkuperäisen 60 dollarin täyden hintansa arvoinen, mutta kolmen vuoden markkinoilla olon jälkeen se on nyt yksi Sonyn suurimmista hitteistä – joten se myydään nyt vain 20 dollarilla. Se on varastettu niin riehakkaaseen, hauskaan, hyvin suunniteltuun ja lapsiystävälliseen seikkailuun. Se on noin 10-12 tunnin kampanja kokeneille pelaajille, mutta nuoremmilla ja rento pelaajilla voi kestää kauemmin, ja täydellisille pelaajille on tarjolla runsaasti etuja.

Ratchet & Clank vs. Spyro Reignited -trilogia

Molemmat pelit tuovat takaisin klassisen PlayStation-kokemuksen, ja molemmat ovat alun perin Insomniac Gamesin kehittämiä. Spyro-pelit ovat hieman vanhempia – ne julkaistiin vuosina 1998-2000. Spyro Reignited Trilogy on myös vaativampi kokemus klassisen tason suunnittelun ja vihollisten säilyttämisen kannalta, mutta se vaihtuu täysin uusiin grafiikoihin, jotka ovat melko mukavia. Saat enemmän kokonaispelaamista Spyro Reignited Trilogylla, koska se kerää kolme peliä yhteen pakettiin. Vaikka ne ovat yleensä yksinkertaisempia ja helpompia pelejä, Ratchet & Clank vaatii hieman enemmän taitoa ja koordinaatiota, ja sanoisin, että se on kaiken kaikkiaan palkitsevampi ja viihdyttävämpi kokemus. Molemmat ovat loistavia esimerkkejä klassisista peleistä, jotka on herännyt henkiin tällä modernilla aikakaudella.


Lopullinen tuomio

Lisää hauskuutta.Ratchet & Clank tekee hyvää työtä ottaakseen vanhemman (mutta rakastetun) pelikokemuksen ja antaakseen sille oikeat temput ja temput, joita tarvitaan vetoamaan uuteen sukupolveen. Hullut aseet ovat mahtavia, taistelu on viihdyttävää olematta aggressiivista tai liian väkivaltaista, ja hahmot ja ympäristöt ovat viehättäviä. Se on hyvä valinta toimintapeleihin jo perehtyneille lapsille sekä kaiken ikäisille pelaajille, etkä voi voittaa hintaa.

Tekniset tiedot:

 • tuotteen nimi

  Ratchet & Clank

 • Tuotteen merkki:

  unettomuus pelejä

 • Hinta

  19,99 dollaria

 • Julkaisupäivämäärä

  Huhtikuu 2016

 • Alustat

  Sony Playstation 4

Por Markus